Pe roşu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar nu am mai vrut să scriu despre acest individ, considerând că oricum i s-a făcut prea mare onoare ajungând pe toate posturile şi reţelele. Dar, pentru faptul că e vorba de Iaşi, de oraşul pe care l-a înglodat în datorii fără să vedem şi de ce, de oraşul pe care l-a ţinut „la foc mic” doar pentru a-şi umple el căuşul de usturoi, trebuie să vorbesc din nou.

Credeam că scoaterea la iveală a faptului că a utilizat poliţia locală în interes propriu îl va face pe rearestatul Gheorghe Nichita să stea acasă şi să-şi conceapă o compunere credibilă pentru întâlnirea cu procurorii. Mi-am dat seama zilele trecute că omul a avut un model, pe Gabriel Oprea, în utilizarea instituţiilor de forţă. Adică, dacă Oprea utiliza de atât amar de vreme ilegal coloana oficială, de ce să nu utilizeze şi el poliţia locală, de ce să nu treacă şi el pe roşu?! Fiecare la nivelul său. V-am mai spus că se visa ministru de interne. Acolo i-ar fi plăcut lui: să aibă girofare, femei şi informaţii despre alte girofare şi femei. Imediat, „în clipa de faţă”, ca să folosesc un tic verbal ce nu-i dă pace.

Într-o anumită măsură, cu sprijinul lui Ponta, a reuşit să inducă în electoratul său şi chiar în medii cu pretenţii ideea că, de fapt, la mijloc a fost doar un biet amantlâc – mic de tot, legal ca plagiatul – şi nu o ditamai ilegalitatea, ca plagiatul. Şi când a văzut că lumea a început să-şi vadă de ale sale, să uite de el, s-a iţit din nou. A revenit pe la partid, s-a căciulit pe la Dragnea, a încercat să facă tot el jocurile. Dar, roşul pesedist l-a respins. Acelaşi roşu cu care defila anul trecut pe la moaştele Sfintei Parascheva. Fac o paranteză: mare linişte a fost la hramul de anul acesta! Nu s-au mai îngrămădit cabotinii de anul trecut, pentru care se închinau rugi aprinse, pentru care cântau soboruri de preoţi „Vrednic este”. I-aţi mai văzut pe Ponta şi pe Dragnea pe la Iaşi la moaşte? Nuuu, Ponta s-a orientat acum spre Mecca, Dragnea a avut treabă cu osemintele ce au ieşit la vot. Ne-a ferit anul acesta Preacuvioasa Parascheva. Acum chiar am simţi şi noi că este ocrotitoarea Moldovei.

Să revenim la subiect, dar tot prin preajma raclei. Nu s-a mulţumit Nichita că a fost lăsat acasă până se lămureşte justiţia în problema gravului abuz în serviciu, recunoscut chiar de către el public. Nuuu, păduchele trebuie să iasă în frunte! Aşa s-a făcut că lumea l-a văzut urcat pe scenă la slujba oficiată la hramul Sfintei. Cu toţi ierarhii prezenţi acolo. Apoi, la praznicul de după slujbă, se hlizea alături de prietenul său întru penalitate, Vasile Astărăstoae, fost rector la cea mai coruptă universitate din România (potrivit rapoartelor Ministerului de resort), om serios, cu o condamnare şi în aşteptarea unui alt verdict. Cum mai stăteau ei acolo şi se mai distrau ca feciorii înainte de a pleca în armată! Şi au zis credincioşii: „iertarea şi neruşinarea”. Nici Preacuvioasa nu le poate face pe toate deodată.

Acum, Nichita e luat din nou la întrebări de justiţie. Iar a trecut pe roşu. Acuzat de luare de mită pentru sistemul de semaforizare din Iaşi. Cică ar fi luat cam un milion şi jumătate de euro. Când mă gândesc la o asemenea sumă, văd numai becuri roşii. Cu alarmă sonoră.

Ce va face Nichita? Va spune că e nevinovat, se va hlizi din nou la camerele de luat vederi, se va simţi din nou vedetă. Va juca teatru ca şi până acum, va spune că a făcut totul pentru „eşeni”. Poate va căta cu privirea spre roşul steag al partidului, poate că va privi şi spre fosta iubită, poate se va gândi şi la ultimul dosar cu semafoare. Şi poate că va înţelege că toate variantele sunt pe roşu. Şi el.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite