Pe cine au trimis partidele în conducerea Parlamentului. Florin Iordache şi Nicolae Bănicioiu, recompensaţi cu funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, în şedinţele de la Senat şi Camera Deputaţilor, parlamentarii au validat noile conduceri ale celor două camere. La Senat PSD deţine o majoritate, în timp ce la Camera Deputaţilor liberalii acuză că ar fi trebuit să primească un loc în plus.

Cu 258 de voturi „pentru” şi 5 „împotrivă”, deputaţii au validat luni noua componenţă a Biroului Permanent respectiv vicepreşedinţi, secretari şi chestori.

Vicepreşedinţi: Florin Iordache (PSD), Carmen Mihălcescu (PSD), Marilean Pirtea (PNL), Lucian Stanciu Viziteu (USR).

Secretari: Lia Olguţa Vasilescu (PSD), Daniel Suciu (PSD), Cristian Buican (PNL) şi Dragoş Zi Zisiopol (minorităţi)

Chestori: Marius Budăi (PSD), Laurenţiu Leoreanu (PNL), Seres Denes (UDMR) şi Nicolae Băniciou (Pro Europa).

PMP nu are niciun reprezentant în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Lideri de grup: Alfred Simonis (PSD), Florin Roman (PNL), Cătălin Drulă (USR), Victor Ponta (Pro Europa), Benedek Zacherie (UDMR), Varujan Pambuccian (minorităţi), Marius Paşcan (PMP).

Senatul a rămas fără preşedinte

La Senat, membrii Biroului Permanent au fost aleşi tot prin vot electronic, înregistrându-se 113 voturi „pentru” şi 2 abţineri. Din 12 locuri, PSD deţine la conducerea Senatului 7.

Vicepreşedinţi: Robert Cazanciuc (PSD), Titus Corlăţean (PSD), Şerban Valeca (PSD), Alina Gorghiu (PNL)

Secretari: Marian Pavel (PSD), Ion Ganea (PSD), Mario Oprea (PNL), Georghe Dircă (USR).

Chestori: Marius Dunca (PSD), Paul Stănescu (PSD), Cornel Popa (PNL), Tanczos Barna (UDMR).

Preşedintele Senatului Teodor Meleşcanu a demisionat luni din funcţie. Cu câteva ore în urmă, acesta afirma că nu are de gând să părăsească şefia Senatului.  Până la organizarea unor noi alegeri pentru şefia Senatului, social-democratul Titus Corlăţean va activa în calitate de preşedinte interimar.

Liberalii acuză PSD că le-au furat un loc de la Cameră

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a declarat, luni, că PSD a refuzat repartizarea în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a unui loc pentru PNL, comiţând „un nou abuz”. Potrivit lui Roman, prin această decizie, PSD şi-a creat o majoritate în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru a bloca orice discuţie în Parlament vizavi de legile electorale.

„Astăzi am asistat la un nou abuz din partea Partidului Social Democrat care a refuzat repartizarea în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a unui loc pentru Partidul Naţional Liberal, ceea ce înseamnă o dezechilibrare totală a raportului forţelor politice pe deciziile care se iau în Biroul Permanent. De ce este important acest lucru? Pentru că de la Biroul Permanent se stabileşte, practic, programul comisiilor şi einstrumentul necesar pentru a bloca la nivel de comisii proiectele de legi iniţiate de Partidul Naţional Liberal”, a declarat, luni, Florin Roman.

Acesta a explicat că PNL a solicitat, şi la Comitatul liderilor, şi la Biroul Permanent, întrunirea Comisiei juridice, care nu s-a mai întrunit din 17 decembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite