Pe cine văd la guvernare, din toamnă, Băsescu şi Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu-Tăriceanu şi Traian Băsescu. FOTO Arhivă Adevărul
Călin Popescu-Tăriceanu şi Traian Băsescu. FOTO Arhivă Adevărul

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că şeful statului va încerca să formeze un guvern de largă coaliţie după alegerile parlamentare, în timp ce Traian Băsescu  merge tot pe varianta unui Guvern PSD-PNL, PMP fiind principalul partid de opoziţie.

„Am spus cu ceva vreme în urmă că planurile pe care va încerca preşedintele să le promoveze, se învârt în jurul ideii de a forma un guvern de mare coaliţie PSD-PNL, în aşa fel încât să îşi aducă partidul la putere. Având în vedere rezultatele la alegerile locale este probabil ca acest plan să fie greu pus în aplicare. Sigur, una dintre încercările care se face din ce în ce mai evident e eliminarea de pe scena politică a anumitor lideri politici care au curajul să-l critice pe Iohannis”, a declarat Tăriceanu, la Antena 3.

La rândul său, fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, la  România TV, că, după locale, PSD şi PNL vor reface USL şi vor prelua guvernarea.

„Eu nu exclud posibilitatea unui guvern PSD-PNL. Ar fi o refacere a USL. Cu un guvern PSD-PNL, când ai 70-80%, poţi schimba şi Constituţia. Cred că ALDE o să dispară, iar opoziţia va fi făcută de PMP”, a spus Traian Băsescu.  

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite