Politică

articolul anterior articolul urmator

Penalul nostru, Costel Alexe, este mai bun decât penalii lor, ai PSD. Doar mizeria este aceeaşi…

67
17 Jan 2021 07:45:45
Ştefan Vlaston

Preşedintele Iohannis şi şefii PNL au vituperat împotriva PSD, un partid al penalilor. Care au furat, fraudat, au luat mită. Aşa au şi ajuns la guvernare, prin demonizarea adversarului politic, PSD. De două săptămâni a ajuns şi PNL partid al penalilor, cu acte în regulă. Costel Alexe, şeful organizaţiei PNL Iaşi, este urmărit penal de DNA pentru luare de mită şi instigare la delapidare. La fel ca mulţi clienţi ai DNA din PSD.

Dosarul lui Alexe

Conform procurorilor DNA, în perioada martie-aprilie 2020, dl Alexe ar fi pretins şi primit 22 de tone de tablă de la un combinat siderurgic în schimbul alocării, în mod gratuit, a unor certificate de emisii de gaze cu efect de seră, în calitatea de ministru al Mediului pe care o avea la acea dată. Că faptele s-au petrecut exact aşa, stă mărturie şi demisia Directorului General al combinatului siderurgic Galaţi, Bogdan Grecu, pus şi el sub acuzare de către DNA.

Costel Alexe n-a demisionat din funcţia de şef al CJ Iaşi, care este de stat, nu privat. La stat merge să conduci o insitutie, fiind sub urmărire penală. Pentru că ai fost ales de cetăţeni, care la momentul votului habar nu aveau pe cine aleg. Credeau că un om cinstit. Apoi, stai cu mâinile până la cot în banii publici, până la de condamnarea definitivă.

Problema este că dl Alexe este în continuare şeful organizaţiei PNL Iaşi, vrednic urmaş al lui Relu Fenechiu. Tot cu lucruri ruginite şi acesta. Fenechiu cu transformatoare, urmaşul său cu tablă. Specificul local.

Şi astăzi, dl Alexe ţine şedinţe de partid cu tinerii PNL-isti din judeţul Iaşi, şi îi îndeamnă să nu fure, să nu ia mită, să nu facă lucruri ilegale. În numele conducerii şi filosofiei PNL. Este simbolul partidului Brătienilor, cu o sută de ani de istorie în spate.

Ştiam că PNL nu ţine în braţe penali. În parlament a votat întotdeauna pentru începerea urmăririi penale împotriva unor parlamentari, dl Orban a renunţat să candideze la funcţii importante când a avut probleme cu legea, şi a fost apreciat pentru asta. Acum, aflat la guvernare, PNL şi-a schimbat poziţia. În loc să-l suspende pe Alexe din partid, şi să-i ia şefia PNL Iaşi, conducerea PNL se face că plouă. N-a auzit de urmărirea penală a dlui Alexe. Oare de ce? Ştie că urmează şi alţi responsabili ai PNL, aflaţi la guvernare în 2020? Ce deosebire mai este acum între PNL şi PSD? Niciuna. Aceeaşi mizerie.

Si presedintele Iohannis a fost pus intr-o pozitie jenanta, legat de cazul Alexe. Intrebat daca PNL ar trebui să-i retragă sprijinul politic lui Alexe, preşedintele a răspuns:

"Sincer, eu cred că această discuţie trebuia să aibă loc de mult şi să fie mai scurtă, am mai spus că persoanele urmărite penal sau penalii, aşa cum i-am numit, n-au ce cauta în funcţii publice. Nu ştiu dacă PNL trebuia să discute, dar dacă Alexe va fi cercetat penal, m-aş aştepta să se autosuspende din funcţii până când se clarifică aceste aspecte".

Ce să inţelegem, că şefii PNL nu mai dau doi bani pe ce spune preşedintele? Aşa se pare!

Este adevărat că multe dintre dosarele DNA s-au încheiat cu achitări. Cel al lui Dan Radu Ruşanu, care a făcut şi multe luni de puşcărie. Recent, DNA a clasat un dosar care-i privea pe Chiliman şi Moisescu. Spre cinstea lor, aceştia au făcut un pas în spate când a început urmărirea penală împotriva lor. Spre deosebire de Costel Alexe.

Mulţi argumentează că DNA distruge cariere şi loveşte în vieţile unor oameni care sunt, până la urmă, achitaţi. Dar aşa se înfăptuieşte justiţia. Nicăieri în lumea noastră nu există justiţie fără achitări. La noi procentul de achitări este de 10-12%, în alte ţări din UE de 20-25%. În cursul proceselor apărarea aduce probe şi martori pentru a combate acuzaţiile procurorilor. De multe ori şi reuşeşte, iar judecătorii sunt cei care constată vinovăţia sau nevinovăţia unui urmărit penal. Şi nu odată, ci de două ori. La fond şi la apel.

Fostul deputat PSD, Mugurel Surupăceanu, a fost condamnat la fond la 7 ani închisoare de către tribunalul Gorj, şi achitat la Curtea de Apel Craiova. Aşa se înfăptuieşte justiţia, nu există o altă justiţie perfectă, fără achitări.

Dar corect ar fi fost ca dl Costel Alexe să demisioneze din funcţia de şef al CJ Iaşi, să fie suspendat din funcţia de membru PNL şi de şef al organizaţiei Iaşi. Iar dacă nu vrea să demisioneze, să i se retragă sprijinul politic pentru funcţia de şef al CJ. Asta aşteptam de la conducerea PNL.

Nu s-a întâmplat aşa, ce să înţelegem? Că PNL şi PSD, aceeaşi mizerie? Mai vin şi alte alegeri, şi memoria internetului este mare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

67 Comentarii

Vanatorul/d.c.
17.01.2021, 08:07:35

In Romania postdecembrista, primul partid care a promovat asiduu infractorii, lichelismul si impostura a fost si ramane PNL..! Cine poate uita cum in vara lui 1992 politrucul securist Radu Câmpeanu a batut palma cu Ion Iliescu pe la spatele lui Corneliu Coposu, punând asftel bazele dualismului hegemonic mafiot PSD+PNL, care avea sa devalizeze avutia nationala si sa transforme tara in ceea ceea ce e azi: o idiocratie mitomano-cleptocratica-neosecuritica, si totodata” ultima gaina” a UE..! Sa ne mai mire ca Iohannis si Orban au luptat impotriva ”ciumei rosii” pana au pupat in dos si primit cu lacrimi in ochi de fericire peste 200 de primari si consilieri locali pesedisti, inainte de alegerile locale..? Sa ne mai mire ca Iohannis si Orban, ii ”modernizeaza” si ”europenizeaza” pe liberali prin ..pesedizare, asta in timp ce-si pun propagandistii ”Romaniei Educate” sa-i isterizeze pe babuinizatii galbeni cu lozinci tampe gen ”M..E PSD!”..?

-15 (25 voturi)
Vanatorul/d.c.
17.01.2021, 08:43:17

De ce ne-ar mai mira prezenta unui penal in fruntea PNL Iasi, stiind ca inclusiv in fruntea tarii aveam un presedinte liberal cu 17 dosare penala, o uriasa impostura , o marioneta captiva trecutului ei penal si celor care ii ”claseaza” sau tin dosarele departe de ochii lumii -”papusarii” Sistemului politico-mafiot, falanga juridico-sereista, mafioti in roba de magistrati sau/si cu epoleti ascunsi vederii, care l-au plantat la Cotroceni ca sa le acopere mizeriile si abuzurile..! "Tara de secaturi, tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate în fata Europei… Aici ne-au adus (in doar 5 ani de regim iohannist-neosecuristic) politicienii ordinari (Ponta, Dragnea, Tariceanu-n.m.) , hotii improvizati astazi în moralisti (Iohannis, Ludovic Orban, Fl. Cîțu, C. Alexe, Vasile Blaga-n.m.) ministrii (pesedisti si penelisti-n.m.) care s-au vândut o viata întreaga, deputatii contrabandisti (penelisti, pesedisti, udemeristi, etc -n.m)… Nu ne prabusim nici de numarul dusmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricosatoare de meningita morala (lichelism de masa-n.m.)" (O.Goga)

-13 (17 voturi)
Vanatorul/d.c.
17.01.2021, 08:49:11

”PNL - un magnet al lichelelor care n-au incaput prin PSD, un soi de fanarioti care se dovedesc inca si mai prosti si corupti ca pesedistii, iar asta chiar e o performanta”(A.Popescu)

-11 (17 voturi)
Iulian Arion
17.01.2021, 09:06:08

"Că faptele s-au petrecut exact aşa, stă mărturie şi demisia Directorului General al combinatului siderurgic Galaţi, Bogdan Grecu, pus şi el sub acuzare de către DNA." Guvernarea corporativa (în engleză corporate governance)- reprezinta ansamblul principiilor ce stau la baza cadrului de administrare prin care compania este condusa si controlata. Persoane cu atavism slavonic traduc prin Guvernanţa corporativa. Persoanele cu atavism latin traduc prin guvernare corporativa. Guvernarea corporativa este obligatorie in Uniunea Europeana, conform directivei cu acelasi titlu. Ce inseamna: - promovarea in orice functie din entitatea publica doar pe baza testarii cunostintelor profesionale; - cod de practici morale: nu mint, nu fur, nu insel; in momentul incalcarii acestor reguli, pleci fara scandal; - integritate: spun ce voi face, fac ce am spus la cel mai inalt nivel calitativ - predictibilitate: toate actiunile angajate sunt indeplinite la termen, la nivelul calitativ al standardului/normei/legii - semnatura pe un document reprezinta: certific prin pregatirea mea profesionala si bunei intentii ca acest document este corect elaborat, la nivelul cerintelor calitative din legi/norme/standarde aplicabile acestui domeniu. -

-7 (19 voturi)
Iulian Arion
17.01.2021, 09:10:21

"Acum, aflat la guvernare, PNL şi-a schimbat poziţia. În loc să-l suspende pe Alexe din partid, şi să-i ia şefia PNL Iaşi, conducerea PNL se face că plouă." Trebuie ca membrii de partid din Iasi sa asculte si declaratia dl Alexe, sa compare cu documentul DNA, sa fie ascultate toate opinii si sa voteze sanctiunile propuse. In organizatiile democratice, decizia apartine majoritatii, exprimate prin vot.

-9 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (67)

Modifică Setările