Politică

articolul anterior articolul urmator

Pentru cine mai există statul român cînd Protocoalele secrete înlocuiesc Constituţia?

75
6 Apr 2018 09:16:26
Vasile Ernu

Am crezut naivi că România are o Constituţie după care se conduce. Aflăm că există o mulţime de Protocoale secrete după care instituţii de forţă se ghidează. Despre aceste protocoale cetăţenii habar nu au iar ele le pot schimba dramatic viaţa fără ca ei să participe la acest proces. Ce rost mai au alegerile într-un stat condus după Protocoale secrete? Ce rol mai are Constituţia?

Am crezut că trăim într-o economie liberă despre care ni s-a spus că e raiul pe pămînt. Şi aflăm că sînt o mulţime de contracte secretizate cu dedicaţie pe sume halucinante care nici măcar nu au o finalitate: cazul Bechtel e prea cunoscut.

Am crezut că vom fi trataţi economic cît de cît egal, după aceleaşi reguli, ca să aflăm că unele “bresle” sînt mai egale decît altele, avînd sistem de impozitare minim sau chiar scutiţi iar “investitorul strategic” poate primi nu doar privilegii şi scutiri fiscale ci şi pachete de legi preferenţiale (vezi Noul cod al muncii). De pensii speciale si sistem de salarizare să nu mai vorbim.

Ce ne spune asta? Că avem un stat care-şi deserveşte o mică “elită” locală şi globală din plin şi un număr imens, tot mai mare de cetăţeni abandonaţi pentru care statul aproape că nu mai există. Sau există în forma lui represiv-administrativ-fiscală: care ia şi nu dă, ia de la toţi şi dispribuie către "mica elită".

Sîntem deja condamnaţi la o neoiobăgie bine aşezată pe caste şi condusă după Protocoale secretizate în interesul "nostru", fireşte. Aici luptătorii anticorupţie au tăcut asurzitor pentru că bătălia e simplă: bătălia pentru clasa, pardon, casta superioară.

Pentru cine mai există statul Român? Pentru ce mai avem o Constituţie?

Şi am mai aflat că în comunism cu Securitatea se “colabora” (rău) iar în capitalism se “cooperează” (bine). 
“Ce e rău şi ce e bine. Tu te-ntreabă şi socoate”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

75 Comentarii

Vanatorul/d.c.
6.04.2018, 09:36:54

Și mințiți, și prostiți, și jefuiti, și babuinizati după gustul si în interesul mafioților din politica și din fruntea instituțiilor de forță ale statului, niște nenorociți avizi de putere și bani, falsificatori ai statului de drept și ai actului de justiție.

-13 (31 voturi)
herr v.5.02
6.04.2018, 10:15:30

Comentariu considerat abuziv.

Iulian Arion
6.04.2018, 09:38:43

Vasile, Pentru scopul aducerii infractorilor in fata justitiei, orice mijloc este permis. Este datoria judecatorilor sa admita sau sa respinga elementele din probele administrate de procoror. Vasile, Procurorul acuza in numele statului, adica in numele cetatenilor. Ca sa incalci constitutia trebuie sa comiti fapte nu sa scri documente. Curtea constitutionala decide ca aplicarea in continuare este neconstitutionala. De exemplu, sunt numeroase acte normative care au produs efecte, cele mai multe acte guvernamentale, care ulterior au fost declarate anticonstiitutionale. Din acel moment aplicarea respectivei norme devine ilegala, pentru ca CCR a declarat ca incalca actul fundamental. Fostul pm Boc-profesor de drept constitutional-a emis acte guvernamentale anticonstitutionale.

+7 (19 voturi)
Tagetes
6.04.2018, 10:32:38

Scurt si la obiect domnu Ernu, imi place. Dilema e " mai exista vreo sansa spre bine ?" .Daca privim la nivel mondial nu doar la noi , raspunsul e nu. Societatea capitalista nu este instabila in mod accidental, instabilitatea constitue insasi existenta ei. Concentrarea puterii absolute in mainile capitalistilor care domina si controleaza statul ca institutie, are ca efect imposibilitatea de a mai stavili aceasta putere.Acest haos nu mai poate fi disciplinat. Solutia de bun simt este prabusirea si luatul de la capat. Singura optiune pentru omul de rand este de a accepta cu demnitate trecerea la mai rau.

-12 (28 voturi)
cenzura INTACT
6.04.2018, 10:56:38

Autorule, statul roman nu MAI exista de 74 de ani. De atunci, a fost transformat intr-o mafie a tembelilor de maidan, care isi impart elitar puterea si prada, mintind gloata, ca este in interesul ei, deoarece o reprezinta si o conduce spre viitorul luminos. Ecarisarea acestei mafii sinistre, incremenite mental si adanc infiltrate in administratie si societate nu se poate infaptui cu pamatulful de praf, abia pickamerul o poate dezlipi de la trupul tarii. In incercarea de a asana societatea romaneasca, profund viciata de acesti paraziti toxici, partenerii, care au acceptat CONDITIONAT Romania in EU si NATO, au sprijinit dezvoltarea unui sistem eficient de curatare a societatii de monstrii rapaci, care o secatuiesc si otravesc. Revansa acestor fiare incoltite este fioroasa, impingand tara in afara EU si NATO, pentru a-si scapa pielea. Cu spirijinul mediilor profund corupte si clientelare si a unei mase de natarai si oameni de mana, aplauzele si indignarea plebei votace ii acompaniaza in opera de distrugere a sanselor Romaniei, de a deveni o tara demna, cu o atmosfera de trai decenta, sufocand-o mai departe cu miasmele calomniilor si denigrarii la adresa partenerilor Romaniei si a putinelor institutii, care inca mai lupta pentru indepartarea parazitilor postdecembristi, inceracnd sa insanatoseasca societatea. Dumneata ai indrazneala, sa te tangui elegic in nostalgia totalitarismului dictatorial, care asteapta dupa colt ranjind ? Il vei gusta din plin curand. Rabdarea partenerilor Romaniei s-a cam epuizat. Concuzia, ca Romania nu este napadita de hoti, ci este in sine o tara de hoti, incapabila de onestitate, se gaseste la un pas distanta. Pregateste-ti dictionarul de limba rusa si palaria de cersit.

+15 (27 voturi)

Vezi toate comentariile (75)