Politică

articolul anterior articolul urmator

Pericol de dictatură! Legile securităţii naţionale şi dispariţia opoziţiei parlamentare

21
14 Jun 2022 07:27:57
Raluca Boboc
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

A fost odată ca niciodată...! A fost o vreme în care partidele erau conduse de lideri adevăraţi, căliţi şi formaţi în competiţiile dure prin care reuşeau să se impună în interiorul formaţiunilor politice, o vreme în puterea şi opoziţia se luptau de pe poziţii egale, o vreme în care disputele politice erau cât se poate de reale şi autentice, iar fake-ul era perceput şi sancţionat imediat de către alegători.

O vreme în care jocul şi înfruntarea democratică dintre putere şi opoziţie genera o anumită efervescenţă care reuşea să menţină interesul electoratului viu şi să stimuleze participarea la vot.

Scandalul iscat în jurul monstruosului pachet de legi privind securitatea naţională a scos în evidenţă nu doar tentativa serviciilor de informaţii, sprijinite în mod direct de către preşedintele Klaus Iohannis, de a acapara cât mai multă putere şi influenţă în stat, fără a da socoteală în faţa nimănui, ci şi o altă situaţie la fel de primejdioasă. Anume, dispariţia totală a opoziţiei parlamentare. O caracteristică a regimurilor absolutiste şi dictatoriale, nicidecum a celor democratice. 

Dacă pachetul de legi privind securitatea naţională iniţiat şi lansat în anul 2006 de către preşedintele Traian Băsescu a întâmpinat o opoziţie serioasă atât în interiorul alianţei de guvernare, cât şi din partea opoziţiei parlamentare şi a societăţii civile – atât PNL, cât şi PSD, dar şi societatea civilă au iniţiat şi lansat propriile propuneri şi versiuni de legi privind securitatea naţională, toate aceste proiecte generând o dezbatere vie în societate privind rolul şi atribuţiile serviciilor de informaţii – anul 2022 înregistrează un uriaş deficit de democraţie în România.

Trădarea electoratului liberal şi aducerea la guvernare a „Ciumei Roşii” de către preşedintele Klaus Iohannis a marcat şi o situaţie fără precedent în Parlamentul României. Care, fără nicio exagerare, poate fi considerată o puternică lovitură dată democraţiei. Astfel, PNL, PSD şi UDMR, singurele partide cu o bogată experienţă politică şi administrativă atât la nivel central, cât şi local, şi-au dat mâna şi au acaparat întreaga putere, în timp ce opoziţia a rămas să fie reprezentată de USR şi AUR, două partide intrate recent în Parlament, lipsite de experienţă şi incapabile să opună rezistenţă asaltului antidemocratic al actualei puteri. Întâmplare sau pură premeditare?

Cât de puternice sunt partidele care reprezintă opoziţia parlamentară vedem şi din reacţia acestora faţă de monstruosul pachet de legi privind securitatea naţională. Deşi tema a fost lansată în spaţiul public de ceva vreme, iar Klaus Iohannis nu a făcut un secret din faptul că doreşte ca aceste legi să primească o nouă formă, aceasta fiind şi o modalitate de răsplată pentru susţinerea de care s-a bucurat din partea serviciilor de informaţii, USR şi AUR, partidele aflate în opoziţie, au fost prinse pe picior greşit, fiind total nepregătite să genereze o ripostă adecvată. Sau să prezinte propriile versiuni de pachete de legi.

USR este astăzi un partid măcinat de luptele intestine pentru putere, de fragmentări şi divizări, fiind incapabil să îşi exercite rolul de opoziţie parlamentară. Rămas fără un lider oficial, după demisia lui Dacian Cioloş din fruntea partidului, USR s-a concentrat exclusiv pe congresul intern, pe care, iniţial, l-a programat în luna octombrie. O decizie extrem de neinspirată a conducerii interimare, care a copiat astfel modelul lansat de PNL anul trecut, când liberalii şi-au consumat aproape un an întreg energia dar şi procentele electorale în luptele interne. Culmea, toate taberele din USR ştiu să facă o opoziţie internă foarte dură, îşi dau cu răngile la gioale, dar în faţa asaltului antidemocratic al puterii partidul toarce ca un pisicuţ.

AUR este partidul tabloid al scenei politice, responsabil cu circul şi acrobaţiile menite să distreze poporul tot mai sărăcit ca urmare a proastei guvernări. AUR a înregistrat la începutul acestui an şi 20% în sondajele de opinie, un salt uriaş în preferinţele electorale care ar fi trebuit să genereze şi o schimbare de atitudine şi strategie la nivelul partidului. O intenţie de vot de 20% ar fi trebuit să responsabilizeze conducerea AUR. Că nu s-a întâmplat aşa vedem din acţiunile liderului George Simion. Başca, cu cei 20% în portofoliul electoral partidul AUR şi-a angajat un somelier!! Probabil, la sediul partidului se consumă foarte mult alcool şi liderii AUR au avut nevoie de serviciile unui expert. În curând, cei de la AUR ar trebui să angajeze şi un dealer de droguri, dacă tot şi-au asumat în mod oficial că vor susţine legalizarea consumului de canabis.

Dacă Klaus Iohannis a trădat electoratul liberal prin aducerea PSD la guvernare, liderii PSD au trădat chiar democraţia când s-au lăsat seduşi de mirajul butoiului cu miere al guvernării. Pentru că o opoziţie cât mai puternică reprezintă un semn de normalitate şi de sănătate pentru orice societate democratică. Fără departamente interne, capabile să livreze conţinut, fără un guvern din umbră care să taxeze gafele şi proasta guvernare, USR şi AUR fac doar figuraţie în rolul de opoziţie. Cu serviciile de informaţii călare pe democraţie şi fără o opoziţie parlamentară solidă, România ar trebui să semnaleze urgent cod roşu de dictatură.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Vanatorul/dc
14.06.2022, 07:34:07

********************* Romani, Traiti in tara Noii Securitati si a marionetelor acesteia plantate in cele mai inalte functii in statul roman si in institutiile sale, tara in care este posibil tot inimaginabilul din primele zile de dupa Revolutia din dec 1989, tara in care largi categorii de oamenii (indiferent de nivelul lor cultural si profesional) mint fara nicio tresarire de..constiință si se lasa mintiti cu tampă comoditate si placere, o țară tinuta in loc de ceea ce, datorita politicienilor si rândașilor lor mediatici cu sau fara titluri si fasoane academice, toti avand aceesi mentalitate fanariota inoculata si iobagimii lor digitali si electorale (pesediste, liberale, iohanniste, udemeriste), a devenit caracteristica nationala: lichelismul de masa. Va lamentati ca sunteti saraci si jefuiti de mafiotii din politica, ca sunteti omorati cu zile prin spitale, ca sunteti batjocoriti de ”alesi” si de oamenii lor, de functionarii publici care se cred mici Dumnezei si care va trateaza ca pe niste nimicuri prin zecile de mii de birouri apartinand institutiilor statului roman, va ofensati ca celelalte state europene va privesc ca pe somalezii Europei si va trateaza ca atare supunându-va la tot felul de nedreptati si umilinte..! Ei bine, nu aveti nici un drept sa faceti asta..! Traiti si aveti ceea ce v-ati dorit si ati votat timp de aproape 30 de ani..! Nu americanii, nu europeni din Vest, nu klingonienii sau romulanii i-au votat mereu pe candidatii celor doua mafii nationale (PSD si PNL), mafii care si-au impartit frateste monopolul postedecembrist avut pe jafuri, devalizari, pe mânarii legislative, pe tradarea intereselor nationale, pe batjocorirea voastra, pe aducerea Romaniei la statutul de ”ultima gaina” a UE..! Voi i-ati votat mereu, voi cu mana voastra ati facut-o..! Vreti sa traiti in continuare asa..? Ok, votati in continuare candidatii celor doua mafii nationale, marionete si acoperiti ai Noii Securitati. E dreptul vostru..! Insa ciocu mic si nu mai dati vina pe altii pentru toate mizeriile care vi se intampla si pentru felul in care sunteti priviti si judecati de catre lumea cu adevarat civilizata si democrata..! Sunteti ceea ce votati, si cu asta basta..!

-26 (28 voturi)
Vanatorul/dc
14.06.2022, 07:47:14

Uneori efectele actiunii sau inactiunii unui tradator de tara sunt mai..irefutabile decat orice proba irefutabila..! Cu Iohannis ”titular al politicii externe si al relatiilor internationale” Romania a regresat sub toate aspectele : imagine, credibilitate, suveranitate..! A ajuns ”ultima gaina” a UE si a pierdut tot ce se putea pierde pe plan extern si in realatiile cu UE si statele ei membre..! Au ”crescut” tarile bine reprezentate de catre titularii politicii lor externe, respectiv de catre sefi de state sau de guverne care, indiferent de ”discordia” politica interna, au aparat si promvovat cu adevarat interesul national, inclusiv prin faptul ca au refuzat sa-si denigreze propriile tari si concetatenii, si nici nu si-au pus problema nici macar o secunda a accepte sa pocneasca din calcaie in fata pulifricilor de birocrati corupti din staff-ul de la Bruxelles, atunci cand acestia incercau sa le impuna chestii umilitoare sau paguboase..! De exemplu, in timp ce Iohannis o frigea prin excursii cu ”devastatoarea”, bulgarii au reusit sa iasa din MCV , polonezii au obținut ridicarea vizelor pentru Statele Unite, iar croatii au reusit intrarea in Schengen, iar asta nu pentru ca sunt mai putin corupti decat romanii, sau din cauza ca nu au si ei un PSD-al lor, ci pentru ca nu au avut in fruntea statului un ”titular al politicii externe” tradator al intereselor nationale, un Iohannis..!

-26 (28 voturi)
Vanatorul/dc
14.06.2022, 08:13:09

Romania a ajuns sa fie privita si tratata de catre politrucii si coruptii birocratii de la Bruxelles, precum si de catre o parte din presa europeana si nord-americana, ca ”ultima gaina” a UE..! Iar asta s-a intamplat exact in perioada in care impostorul de la Cotroceni cu cap de neamț mioritic si cu evidente sentimente antiromanesti si antinationale a fost ”titularul politicii externe si al relatiilor internationale ale tarii”, functie in care el, mafia liberala si ceilalti tradatori ai intereselor nationale din gruparile politico-mafiote antiromânesti si antinationale care l-au plantat la Cotroceni, au devalizat bugetele de stat si avutia nationala, au indatorat excesiv tara, au jefuit, saracit si ”prostit” populatia, dar mai ales au depopulat Romania in cei 7 si 6 luni de mandat Iohannis prin politici interne care au adus-o pe primul loc in topurile saraciei, analfabetismului functional, mortalitatilor de tot felul, etc, cu o voluptate vecina doar cu schizofrenia cu care o fac eternii dusmani ai natiunii noastre, grofii UDMR-ului si sefii lor de la Budapesta, exagerandu-i totodata numai in sens negativ anumite aspecte intalnite in toate tarile UE de altfel (coruptie, de ex.), pana cand romanii au ajuns sa fie priviti ca un fel de ..somalezi ai Europei..! Iata deci inca o dovada ca jigodismul politic al unor mafioti, impostori si fripturisti fanfaroni, care, pe fondul ”anti-pesedismului” unor largi categorii de populatie, au capatat si tupeul sa se pretinda si ”patrioti”, nu numai ”liberali”, ”opozite de dreapta sau ”salvatorii natiei” (desi-s sunt paralei cu toate) e complet lipsit de scrupule, singura..procupare a unor astfel de tadatori de neam si tara fiind cea legata ce..cum sa ajunga mai repede la cascavalul guvernarii, ca sa ..roada hapsâni din el, exact ca niste..sobolani (rosii sau galbeni, nici nu mai conteaza)..! Iar daca nu votezi si nu vrei sa faci cârdasie cu astfel de sobolani, daca vrei primenirea Romaniei si redobandirea demnitatii si credibilitatii ca natiune, te ataca imediat propagandistii si alte lichele mercenare năimite de catre sobolanii respectivi s-o faca..!

-26 (28 voturi)
Vanatorul/dc
14.06.2022, 08:27:39

Si, da..! Nu mai este nici un secret..! Iohannis face tot ce-i cere Noua Securitate..! Ca doar ea l-a facut presedisnte, si tot ea o sa-l bage in puscarie cand nu-i va mai fi de folos..! Mai tineti minte cum l-a ”reales” pe Iohannis presedinte Noua Securitate..? Ordinul de zi pe unitate era ”Distrageti atentia de la ..campania electorala inexistenta a lui Iohannis, cu tot felul de ciorbe reîncalzite”...! Noua Securitate îi promisese inca 5 ani de huzur marionetei sale plantate la Cotroceni, drept pentru care l-a tinut departe de interviuri cu jurnalisti adevarati (”neacoperiti”) si de confuntari cu contracandidati, confruntari care ar fi lamurit pe toata lumea ca are de-a face cu un impostor cu evidente sentimente si actitivitati interne si externe antiromanesti si antinationale, o marioneta plantata la Cotroceni pentru a ”tine spatele” si a face jocurile unor grupari de interese politico-mafiote transfrontaliere, practic unul dintre cei mai mari tradatori ai intereselor romanilor din istoria tarii, un ”fanariot” de tip nou, a carui singura realizare (incununata de..succes deplin) in calitatea lui de ”titular al politicii externe si al relatiilor internationale ale Romaniei”, a fost cea legata de denigrarea perpetua si sistematica a Romaniei, scopul fiind aducerea ei la stadiul de ”ultima gaina ” a UE, precum si pierderea oricarei fărâme de respectabiliate si credibiliatea pe plan international, inclusiv prin uneltirea impreuna cu birocratii corupti de la Bruxelles pentru a ”decupla” Romania de Bulgaria in beneficiul nemeritat al Bulgariei(vezi ultimul raport MCV). Acceptarea cu ocazia lucrărilor CE de catre Iohannis Fanariotul, in numele Romaniei, a tuturor deciziilor profund nedrepte, perdante si mafiot-arbitrare a facut mai mult rau tarii decat ar fi facut 10 PSD-uri..! Pentru ca, sa fie clar, cu acceptul unui Iohannis docil si pocnitor din calcaie din pozita ghiocelului, cativa sefi de stat din UE si birocratii lor corupti de la Bruxellles, au tratat Romania ca pe-o colonie africana, supunandu-i pe romanii la umilinte incredibile si inacceptabile pentru o natiune care, pana a-l avea pe Klaus Iohannis presedinte si ”titular al politicii externe si al relatiilor internotionle”, era suverana si .. respectată ..! Tot ce a facut Iohannis ca presedinte-marioneta, a fost sa-si batjocoresca la ordinul celor care l-au plantat la Cotroceni tara, poporul, legile si Constitutia, iar drept recompensa pentru asta gruparile de interese politico-mafiote antiromânesti si antinationale din tara si de-afara, sprijinite de Noua Securitate si trepadusii ei cu grade mai mari sau mai mici din Sistem si-au plantata marioneta inca 5 ani la Cotroceni, tinându-l departe de interviuri cu jurnalisti ”neacoperiti”, si la fel de departe de eventuale confruntari electorale transmise live cu contracanditatii la presedintie ..! Practic, Noua Securitate i-a ordonat: ”- Auzi Iohănnel, ia si dormi ca si pana acum, ca si-asa esti o nulitate de politician, om, caracter. N-ai ce discuta cu televiziunile si jurnalistii care nu-s din unitatile diviziei ”Manipulare, Babunizare si Intoxicare”..! Poti sa mai bălbâi oarece aiureli adormitoare citite din fituicile pe care ti le bagam noi in buzunar, dar numai la adunarile limberalilor tai, ca si-asa adorm toti de la cat de intersante sunt ..! Dar in rest, ia-ti ”devastatorea” si plecati undeva unde sa nu va vada si sa va auda lumea taman acum in campania electorală..! Lasa ca te facem noi presedinte..! O s-avem grija sa-i punem pe politrucii si propagandistii nostri din mass media si de pe net, s-o abureasca in continuare cu fake-urile la adresa contracanditatilor tai, s-o lungeasca mai departe cu diversiunea prezentarii zilnice a cate 3-4 liste cu ministri liberali geniali, plus alte ”operatiuni” in care suntem experti inca de pe vremea lui Ceusescu, toate ca sa le tina mintea ocupata babuinizatilor care habar nu au pe ce lume lume traiesc, si de aia nu au aflat inca de faptul ca..”PSD si PNL/Aceeasi mizerei..!” si trebuie sa guverneze din nou impreuna, cu sprijinul taui si al nostru, desigur..! O sa-i punem ”pe toti ai nostri” sa-ti inventeze merite si virtuti si sa te pupe-n dos mai ceva decat o faceau cu Ceausescu..! Suntem meseriasi la asa ceva, ce dracu..! Ca doar nu- i prima oara cand ii prostim pe romani atat de tare la alegeri, incat ne prapadim de ras dupa ..! Pfff..! Numai Diaspora e cam greu de aburit. Asa ca, de data asta nu mai riscam nimic..! Punem STS-ul sa ”te rezolve” si in privinta numararii voturilor dasporenilor, desi, baietii de la divizia ”ochiu si urechea” ne-au informat ca ticalosii astia de romani de-afara si-au facut o ..retea speciala pentru numarat voturile din Diaspora in parlalel cu ..ai nostri ..! Le merge capul la prostii nenorocitilor atia de diasporeni, care, in loc sa voteze partidul tau la europarlamentare, au votat Alianta 2020, ticalosii..! De ai zicem ca nu mai riscam nimic si punem STS-ul si pe ei..! Sa vezi ce panarama o sa faca..! Ca diaporenii astia chiar nu mai au pic de respect pentru Patria iohannist-neosecuritica, pentru Poporul limberalo-pedist si pentru alegeri fraudate patrioti, cu toata raspunderea de catre noi, noi care suntem coloana vertebrala a democraitei si singurii garanti ai alegerilor libere atat in Epoca de Aur ceausista, cat si in Epoca de Aur iohannista..! Dar o rezolvam noi si pe asta, Iohannel..Bine..? Acuma ia si fa nani..!”

-25 (27 voturi)
Vanatorul/dc
14.06.2022, 09:05:12

***************** Concluzie Epoca de Aur a regimului Ceausescu, cu Cizmarul sef de stat 22 ani, a facut eforturi uriase sa producă omul de tip nou. N-a reusit. In schimb a facut ingineri exceptionali si muncitori inalt calificati..! Multi dintre ei murind ucisi de oamenii regimului atunci cand lipsurile si umilintele i-au scos in strada. Epoca de Aur a regimului Iohannis, a reusit in doar 7 ani si 6 luni in care geniul cu cap de neamț mioritic a domnit la Cotroceni. sa produca omul de tip..bou (romanii au devenit sigurul popor de pe planeta asta care nu se revolta indiferent de cat de mult e mintit, exploatat, ostracizat, vândut, saracit, batjocorit si jefuit de catre un regim avand in frunte escroci imobiliari, plagiatori ordinari, tepuitori de banci, mafioti de tot felul si cozi de topor, regim plantat la putere si sustinut de catre multinationale si alte grupari de interese mafiote anti-romanesti de-afara si din tara..!). Securitatea e din dou pe ”cai mari”, noua nomenclatura (penelist-pesedista), isi sporeste privilegiile si averile optinute prin devalizare avutiei nationale si jaful bugetelor de stat. In tot timpul asta pacientii mor cu zile arsi de vii prin spitalele administrate de oamenii regimului Iohannis, podurile construite pe bani grei de clientelea politica a regimului Iohannis cad ”inexplicabil” , elicopterele salvatorilor din SMURD-ului manageriat de oamenii regimului Iohannis se prabusesc de-aiurea, ”militarii profesionisti” ai armatei instruite si comandate de oamenii regimului Iohannis sunt calcati de propriile tancuri, tara condusa de Iohannis si oamenii lui a ajuns pe primul loc in topurile saraciei, insalubritatii, mortalitatilor de tot fel, abandonului scolar, analfabetismului functional. Nici Iohannis, si niciunul dintre oamenii regimului său nu-si asuma absolut nimic..! ”Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei, Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei, Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!” (M.Eminescu, Scrisoarea III)

-25 (27 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările