Victorie pentru tabăra Ciolacu: Petre Daea, votat de social-democraţi să preia Ministerul Agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax/ Alexandru Dobre
FOTO: Mediafax/ Alexandru Dobre

Petre Daea a fost ales să conducă Ministerul Agriculturii, în unanimitate, în cadrul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD, au declarat surse social-democrate pentru „Adevărul”. Fostul ministru al Agriculturii din perioada Dragnea a fost propunerea lui Marcel Ciolacu.

Social-democraţii l-au votat pe Petre Daea să conducă Ministerul Agriculturii, după ce postul a rămas vacant în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu, care s-a retras fiind cercetat de DNA. Daea a primit vot în unanimitate, miercuri, în cadrul şedinţei Consiliului Politic Naţional, fiind propunerea liderului de partid, Marcel Ciolacu. Preşedinele partidului anunţase iniţial că PSD are mai multe variante pentru funcţia de ministru al Agriculturii. 

După votul de astăzi, Petre Daea ajunge să lucreze cu al cincilea premier, fiind ministru în mandatele lui Adrian Năstase, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Viorica Dăncilă, iar acum Nicolae Ciucă. 

În prezent, Petre Daea este membru al Consiliului de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii. Pentru această sinecură, la care este nevoie de o prezenţă la muncă uneori doar o dată pe lună, leafa este de 12.000 de lei brut. Mandatul lui Daea la FNGCIMM trebuie să expire exact în zilele următoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite