Piedone, candidatul condamnat al lui Voiculescu, ales primar: Dreptatea a învins!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Piedone, proaspătul primar ales al Sectorului 5 din Capitală, condamnat la opt ani şi jumătate de închisoare în dosarul Colectiv, a comentat pe Facebook victoria sa, precizând că „judecata poporului a decis!”.

Cristian Popescu Piedone este câştigător al Primăriei Sectorului 5, după numărarea a 94% din voturi, conform rezultatelor provizorii centralizate de Biroul Electoral Central. Piedone, susţinut de partidul lui Dan Voiculescu, a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul Colectiv.

Acesta a explicat într-un mesaj pe Facebook că „adevărul a învins” şi promite că se apucă de treabă.

„Judecata poporului a decis!

  • Dragi prieteni, adevărul a învins! Dreptatea a învins! Noi am învins! Împreună!
  • În timp ce restul candidaţilor au avut în spate partide care au investit sume uriaşe în campaniile electorale, eu v-am avut pe voi, locuitorii Sectorului 5! Cel mai important aliat! Singurul aliat care contează! Pentru voi m-am înscris în această cursă, pentru copiii voştri şi pentru sectorul acesta care merită să iasă la lumină!
  • Copiii din Sectorul 5 merită să crească frumos şi în siguranţă! Seniorii din Sectorul 5 merită să trăiască decent după o viaţă de muncă! Voi toţi meritaţi să fiţi trataţi cu respect!
  • V-am cerut să aveţi încredere în mine şi nu m-aţi dezamăgit! Va promit că nici eu nu vă voi dezamăgi! Mă apuc de treabă! Meritaţi să trăiţi într-un sector în care părerea voastră contează, în care sunteţi ascultaţi! Lucrurile se vor schimba, dragi prieteni! Voi fi 24/24 printre voi, împreună vom găsi rezolvare la problemele care vă macină de atâta amar de vreme.
  • Vin către primărie! Vin cu poporul, cu locuitorii din sectorul 5! Primăria este de fapt a oamenilor! Iar voi, necuraţilor, plecaţi acasă! Aţi făcut suficient rău!
  • Dumnezeu a fost de partea noastră! Cu credinţă şi încredere începem munca!", a precizat Piedone pe Facebook.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în 16 decembrie 2019, la opt ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Colectiv, decizia nefiind definitivă. Patronii clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au primit fiecare câte 11 ani şi 8 luni de detenţie. De asemenea, cei condamnaţi, firmele implicate şi Primăria Sectorului 4 şi şi ISU trebuie să plătească 1,4 miloane de lei către Spitalul de Arşi.  Tribunalul Bucureşti a fost prima instanţă chemată să dea un verdict în urma incendiului din 30 octombrie 2015, soldat cu moartea a 64 de oameni şi cu rănirea altor peste 100.

Nu este însă singura condamnare a acestuia. În 2018, el a fost condamnat definitiv la un an închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Mai exact, Piedone a fost găsit vinovat că şi-a folosit funcţia de edil pentru a avantaja firmele copiilor săi.

Piedone a fost primar al Sectorului 4 din 2008 până în noiembrie 2015, când şi-a dat demisia la câteva zile după incendiul din clubul Colectiv, în aceeaşi zi cu premierul de atunci Victor Ponta, după ce mii de oameni le-au cerut demisia în stradă.

Câţivani ani mai târziu însă, acesta candida pentru Primăria Sectorului 5.

„Să aveţi grijă cu cine votaţi, să nu vă frigeţi, de data asta”, transmitea Piedone unor alegătoare, iar la îndemnul unui alegător care îl roagă să meargă la Sectorul 5 şi să facă şi acolo ce a făcut la Sectorul 4, fostul edil răspund: „cu ajutorul lui Dumnezeu”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite