Politică

articolul anterior articolul urmator

Plagiatul premierului Ciucă şi stabilitatea României

26
5 Jul 2022 07:52:38
Raluca Boboc
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Scandalul declanşat în jurul acuzaţiilor de plagiat formulate la adresa premierului Nicolae Ciucă a ajuns la un alt nivel.

După operaţiunea de kompromat orchestrată chiar de către autorităţile statului, care a avut drept scop intimidarea şi discreditarea jurnalistei de investigaţii Emilia Şercan, cea care a dezvăluit în premieră că teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă este plagiată, de data aceasta a venit rândul „câmpului tactic” din justiţie să intre în acţiune. Şi să încerce să-i spele imaginea generalului de armată propulsat de către Klaus Iohannis chiar la vârful guvernului României în plină criză economică.

Judecătoarea Ionela Tudor de la Curtea de Apel Bucureşti, cea care a dispus dintr-un foc suspendarea sesizărilor privind posibilul plagiat al premierului Ciucă, uitând, probabil, că trebuie să apere Constituţia şi legile ţării şi că trebuie să îşi îndeplinească atribuţiile cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire, a azvârlit fără ezitare roba de judecător şi a îmbrăcat uniforma de gardian al intereselor personale, de imagine şi electorale ale liderului PNL. Cine ştie, poate doamna judecător suferă de securism, vorba domnului Eduard Hellvig de la SRI.

Luând în considerare cariera profesională şi, în concret, cea politică a reclamantului, generarea unei astfel de ştiri are un impact major în credibilitatea electoratului şi a partidului, care poate să conducă la retragerea încrederii acordate, mai ales în contextul social şi politic actual, în care este nevoie de o stabilitate în conducerea executivă a statului” – a notat în motivarea deciziei magistratul cu „reputaţia premierului Ciucă” în suflet.

De altfel, această halucinantă motivare, chiar ea plagiată, a judecătoarei Tudor a stârnit o uriaşă indignare la nivelul societăţii, iar mai multe ONG-uri au şi transmis o sesizare către CSM şi Inspecţia Judiciară care vizează cele două dosare aflate pe rolul Curţii de Apel ce au legătură cu suspiciunile de plagiat ale premierului Ciucă fiind indicată o posibilă încălcare a Legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor, precum şi încălcarea dreptului la un proces echitabil, respectiv a noţiunii de instanţă independentă. Ce sorţi de izbândă va avea această sesizare vom vedea.

Însă spălarea „cadavrului politic” al premierului Ciucă de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti loveşte în plin în imaginea şi credibilitatea atât pe plan intern, cât şi pe cel extern a coaliţiei aflate la guvernare. PSD şi PNL sunt cele mai puternice şi importante partide de pe scena politică, conform rezultatelor obţinute la  ultimele alegerile parlamentare. Prin urmare, ar trebui să dispună de o duzină de lideri capabili să preia în orice moment funcţia de prim ministru în scenariul în care Nicolae Ciucă nu ar mai putea să îşi continue mandatul. Or, din „analiza” doamnei judecător reiese faptul că la conducerea ţării se află două partide extrem de slabe, aflate într-o mare criză de lideri. O situaţie care îi va determina pe duşmanii României să îşi frece mâinile de bucurie.

Spre deosebire de Victor Ponta, celălalt premier al României acuzat că a plagiat în lucrarea de doctorat, care a fost ales în fruntea PSD în urma unei competiţii de infarct cu Mircea Geoană, Nicolae Ciucă este fiul ploii în PNL. Dacă nu ar fi fost moftul lui Klaus Iohannis, Ciucă nu ar fi reuşit niciodată să preia conducerea acestui partid. Nici electoratul şi nici liderii liberali nu mor de dragul generalului Ciucă, iar acest lucru se vede destul de clar în sondajele de opinie. De altfel, o eventuală mazilire a generalului din fruntea guvernului şi a PNL ar fi chiar un real câştig electoral pentru partid.

În cei şapte ani de mandat, stabilitatea guvernării şi, implicit, a ţării nu a fost niciodată o preocupare prea mare pentru Klaus Iohannis. De la alegerea în funcţia de preşedinte şi până în acest moment, acesta a schimbat nu mai puţin de opt premieri. Îngrijorările exprimate cu atâta patimă de către judecătoarea Ionela Tudor nu vizează stabilitatea ţării, ci chiar stabilitatea lui Klaus Iohannis. Pentru că prăbuşirea generalului Nicolae Ciucă va genera, în mod automat, şi prăbuşirea preşedintelui Klaus Iohannis. Cu mult zgomot!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

Paun Al
5.07.2022, 07:59:59

"Stabilitatea" poate fi la diverse nivele si dupa diverse reguli. La noi este stabilitate in hotie( plagiatul fiind un caz particular), in coruptie, in clientelism.. Pentru ca asa a revotat "poporul suveran". Peste 70% din cei ce au fost la vot, au votat actualele partide de la putere.

+2 (2 voturi)
Vânatorul/d.c.
5.07.2022, 09:08:35

Jurnalista Emilia Sercan e santajata, amenintata si suspusa la o campanie de decredibilizare si denigrare de catre Iohannis si Securistii lui. Motivul..? Jurnalista a ..indraznit sa-i devoaleze pe securistii ”acoperiti” din gasca lui Iohannis, care-si trag tone de doctorate la Fabrica de plagiate a SRI - Academia Naţională de Informaţii..! Printre acestia si Nicolae Ciuca, ”premierul meu” cum ar spune Iohannis..! Daca Iohannis nu ar fi fost implicat in mânăriile astea si in represiunile pornite impotriva jurnalistei, ar fi sarit in ajutorul ei asa cum ar trebui sa faca un presedinte suveran, democrat, garant al respectarii libertatii de exprimare, legilor si Constitutiei..! Insa Iohannis fiind o ”rîmă” a Securitatii a tacut, fapt care demonstreaza mai presus de orice indoiala ca Iohannis e COMPLICE la mizeriile care i s-au facut jurnalistei de catre securistii lui..! Cum ar trebui numit un presedinte care in fata populimii se dă integru fara sa scoata un cuvant ca fost anchetat nu mai putin de i7 dosare penale, iar in plus si mai se rupe in figuri propagandistice cu paternitatea unui proiect de tara numit ”Romania Educata”, asta in timp ce numeste in si mentine in functii tot felul de plagiatori ordinari si smenari a caror averi nesimtite si ilicite sunt sunt facute din pozitia de.. bugetari..! O lunga perioada de timp am fost convins ca nu exista dusman mai mare pentru Romania decat PSD..! M-am inselat..! Viata a demonstrat inca o data ca, intotdeuna si in orice conditii, sa poate si mai rau..!:) Desi PSD ramane ”tumoarea” care a facut posibil tot răul intamplat romanilor dupa decembrie 1989, cel mai mare pericol pentru romani, pentru statul de drept, pentru actul de justitie, pentru emanciparea roamanilor, pentru prosperitatea, educatia si ..sanatatea lor fizica si mai ales mentala, il reprezinta in prezent acele grupari politico-mafiote transnationale si transfrontaliere care, speculand emotional, propagandistic , politic si chiar economic puternicul sentiment ”antipesedist” trait de catre o numeroasa categorie de catateni romani, au falsificat in interesul lor propriu statul de drept, actul de justitie, democratia, alegerile libere, ba chiar au falsificat pana si ideea de libertate de gandire si actiune, transformand in final Romania in ”ultima gaina” a UE, o colonie mereu santajata si mereu amenintata, o colonie a carei populatie trebuie convinsa ca-i cea mai corupta, mai proasta, mai ..violatoare, mai..etc..etc, din UE, desi nu-i deloc asa..! Iar Iohannis si PNL sunt ”bratul politic” , ”cozile de topor” al acestor grupari de interese antiromanesti, antinationale.

-30 (34 voturi)
Stefan din Nord
5.07.2022, 08:17:37

Doar o intrebare Ce se intampla daca premierul suspectat de plagiat nu era de la PNL ,ci de la PSD ? Nu lua foc toata Romania ?

+1 (1 vot)
Depeter
5.07.2022, 08:38:11

Usr-ul i-a cerut demisia din ianuarie dar Usl-ul merge inainte.

0 (2 voturi)
Călugărul
5.07.2022, 09:06:25

Cum se salvează România? Părerea părintelui Calistrat Chifan, de la mînăstirea Vlădiceni, Iași. Luminarea poporului vine de la Dumnezeu, și aș crede eu că poporul o să se lumineze. Noi putem aluneca și derapa, că am mai alunecat și am mai derapat, nu-i o problemă. Să nu uităm groaznica domnie a lui Carol al 2-lea cu neputințele ei, să nu uităm domnii nevolnici din secolele XVI și XVII, că a fost nevoit Lăpușneanu să taie vreo 40 de boieri ca să mai facă curat prin parlamentul lui de-atuncea, să nu-l uităm pe martirul Barnovski, să nu-l uităm pe martirul Brîncoveanu, adică, avem nevoie de niște oameni de jertfă, și dacă îi vom merita, Dumnezeu o să ni-i dea, dacă n-o să-i merităm, nu o să ne luminăm, … eu spun o vorbă: nu sunt nostalgic al comunismului, dar m-am format în communism; nu sunt nostalgicul legii dure sau închise, sunt pentru libertate, pentru mișcare, pentru drepturile omului, dreptului de manifestare, oricare ar fi el, dar, noi, trebuie să plătim pentru cei 40 de ani de criminalitate, că ne-am omorît conducătorul în ziua de Crăciun. Că ne place, că nu ne place, că revoluție, că e voia poporului, nu știu a cui voie a fost; a fost o crimă odioasă la adresa unui moșneag, care a scos o țară din evul mediu, și a adus-o în socialismul communist. Datorită nebuniei lui Ceaușescu am avut: și drumuri, și căi ferate, și agricultură, și orașe, și industrie, pentru că el, în megalomania lui a văzut țările alea, cum sunt: China, Coreea, etc, el a vrut să-i depășească pe ăia, a vrut să facă din România două chine, nu una, dar nu i-a ieșit. Ei, datorită faptului că noi l-am tratat pe acest om ca pe ultimul animal de pradă, și l-am împușcat cu gloanțe-n cap, Dumnezeu ne-a arătat că, înainte de a schimba ceva rău cu ceva bun, mai întîi trebuie să analizăm bunul, și apoi să îndepărtăm răul; noi am îndepărtat răul cu viteză, dar nu ne-am gîndit ce punem în loc. Și, se pare că miile de specialiști, de 30 de ani încoace, ne-au demonstrat că nu-s la nivelul cismarului împușcat. Și n-o spun ca să-i jignesc. Eu n-am treabă cu politica, nu votez cu nici un partid; nu politica aduce fericirea, ci munca oamenilor și responsabilitatea personală, dar, mai avem încă 10 ani de suferit, și după aceea Dumnezeu ne scoate la liman și ne arată “țara făgăduinței”! O să vedeți. Poporul lui Israel, cînd nu a ascultat de Moise și de Aaron, 40 de ani s-a învîrtit în jurul muntelui Sinai. După aceea, Dumnezeu i-au dus la prosperitate, le-au dat cetăți, au cucerit regiuni după regiuni, triburi după triburi, popoare după popoare păgîne, și au făcut regatul lui David, în care s-a făcut apoi de către Solomon și Templul, ca salvă lui Dumnezeu. Noi trebuie să împlinim cei 40 de ani de osîndă, că ne convine, că nu ne convine; pot să vină 10 președinți deodată, cinci mii de parlamentari deodată, zece mii de parlamentari deodată, dacă poporul stă și colcăie în lene, nepăsare, bîrfă și batjocură, nu urcă nicăierea, merge cu capul în jos ca oaia-n glod. Ați văzut, dacă sare o oaie în apă, sar toate după ea și se îneacă toate. Cam așa suntem noi. Iar după ce trec ăștia 10 ani de pedeapsă, după aia Dumnezeu ne luminează, vin generații de tineret necomuniste, și, poate, ăștia cu o gîndire mai lucidă, cu imagine de occident, cu un creștinism natural, cu o morală, cu o etică, cu un socialism democratic, cu o morală umană, o să se așeze și temeliile acestei țări. Pînă atunci trebuie să suferim. Eu îmi amintesc că pe vremea lui Ceaușescu, circula un banc; nu știu cît e de adevărat, dar noi să-l luăm ca dogmă, pentru că se pare că se împlinește. Cînd Dumnezeu a făcut pămîntul, ultimul care a rămas fără pămînt, a fost românul. Și au venit ciobanii, au oprit turmele la cortul lui Dumnezeu, și o ieșit sfîntul Petru și le-o zis. Bă, Dumnezeu e în rugăciunea Lui acolo, are grijă de lumină, n-are timp de voi. Și Dumnezeu îi spune: Petre, lasă-i să intre la Mine, ce-ai tu cu ei? Și or venit ciobanii la El, și El le-a zis: ce vreți, măi fraților? Doamne, noi vrem răcoare, c-avem turme, vrem pășune c-avem turme, vrem pădure că ne trebuie să facem stîne, ocol, saivan, vrem cîmpie s-avem unde să cultivăm, să ținem animalele… Petru sare de-acolo: nu mai am nici o bucată de pămînt, de unde să le mai dăm?, gata, nu mai este. Dumneze îi spune: lasă, Petre, nu așa, hai cu mine într-un loc, unde am spus că oprim un pămînt pentru noi. Și au venit pe teritoriul României, și dacă ne uităm, seamănă cu buzele lui Dumnezeu, cu o gură închisă, seamănă cu un pește, dacă vreți; și dacă ne uităm mai bine vedem și un vîrf care se cheamă Omu; să nu uităm că Cel ce ne-a mîntuit este Fiul Omului… și?, a zis Dumnezeu: și ce-ai mai vrea să-ți dau? Doamne, dacă am pămînt, și dacă am pășune, și am cîmpii, și am ape, ca să muncesc, bogăție nu-mi trebuie. Și Dumnezeu s-o supărat: cum adică, mă, Eu vreu să-ți dau gratis, și tu nu vrei să iei? Și o scuturat poala, și s-o scuturat tot ce era în poala Lui. Și o venit Petru: Doamne, asta-i total nedreaptă, cum adică să-i dai Tu românului: și apă, și aur, și minereu, și tot ce-i mai bun în lumea asta?, pui toate astea în bucata asta de pămînt? Petre, tot Eu o rezolv, că sunt Dumnezeu; am să le dau conducători proști, și o să împrăștie totul, și o să ajungă toate astea în toată lumea. Și dacă ne uităm o leacă cam ce e cu economia românească, și cam cum zboară resursele cu aripi, ca porcul la paștele cailor, ne dăm seama că Dumnezeu n-o greșit, și o știut exact ce face. Așa că, să așteptăm ca Ciobanul să-i zică: Doamne, dă-ne ce vrei, și ține-ne în pămîntul ăsta, că noi, domni ne-am făcut, dar ciobani n-o să mai putem fi, pentru că a fi cioban, e o demnitate; Hristos și-a ales titlul de păstor, dar ne-a păstorit ca pe oi cuvîntătoare, nu ca pe animale proaste. Ei, acum, nouă ne vine să ne transormăm din nou, ori în oi ascultătoare ale lui Dumnezeu, or în păstori de oi, să-L putem cuceri din nou pe Dumnezeu. Bă, poporul ăsta s-o luminat, hai să-l duc la bine. Deci, asta-i părerea, restul sunt povești nemuritoare.

-6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările