Planul ProRomânia: să dea jos Guvernul Dăncilă şi să guverneze tot cu PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/George Calin
FOTO Inquam Photos/George Calin

Senatorul ProRomânia Adrian Ţuţuianu a declarat luni, într-un interviu la RFI, că formaţiunea sa şi-ar dori să intre la guvernare alături de PSD şi ALDE. Acesta a subliniat că nu i se pare ciudat să dărâme guvernul PSD şi să intre la guvernare tot cu PSD, motivând că e nevoie de „partide politice serioase” care să-şi asume guvernarea.

Ţuţuianu a exlicat că moţiunea de cenzură va fi depusă la sfârşitul acestei luni şi că toţi parlamentarii de la Pro România vor vota în favoarea ei.

„Noi avem informaţia că moţiunea de cenzură va fi depusă şi dezbătută la sfârşitul lunii septembrie, dezbătută în prima parte a lunii octombrie. Am luat măsurile necesare ca toţi cei 29 de parlamentari pe care îi are Pro România să fie prezenţi la dezbaterea moţiunii şi să voteze. Vom vota pentru moţiune, nu suntem foarte interesaţi de textul moţiunii, ci suntem interesaţi ca România să aibă un Guvern mai bun. Vom vota moţiunea, urmând ca apoi să vedem cum se va contura o nouă majoritate parlamentară”, a afirmat acesta într-o intervenţie la Rfi.

Senatorul a adăugat apoi că partidul său şi-ar dori să guverneze alături de PSD şi ALDE, însă dacă nu se va materializa, este deschis şi negocieri cu PNL sau USR.

„Prima noastră opţiune este să discutăm cu PSD şi ALDE, pentru că asta este ceea ce a rezultat la alegerile din 2016, evident că PSD fiind într-o altă situaţie decât cea în care este astăzi, dacă moţiunea a trecut. Dacă nu vom putea să conturăm o majoritate care să poată merge la preşedintele Iohannis cu o propunere de prim-ministru, sigur că atunci sunt deschise şi celelalte opţiuni şi vom sta de vorbă cu cei din PNL, pentru că cei de la USR au anunţat că deşi votează moţiunea, nu vor să îşi asume guvernarea”, a adăugat acesta.

Întrebat despre situaţia în care Pro România vrea să dea jos Guvernul PSD dar apoi să guverneze tot alături de social-democraţi, Ţuţuianu a explicat că „nu este straniu” şi că e nevoie de partide politice „serioase” care să-şi asume guvernarea.

„Nu este straniu, este nevoie ca acest Guvern să plece, pentru că şi-a dovedit limitele, este nevoie ca ţara să fie guvernată şi partidele politice serioase îşi asumă inclusiv riscurile unei participări la guvernare. Ce aţi vrea să facem, să spunem toţi ca USR-ul că dăm Guvernul jos, dar nu participăm la guvernare?”, a adăugat senatorul.

Cât despre scenariul unui nou guvern condus de Viorica Dăncilă, Ţuţuianu a afirmat că dacă moţiunea va trece, aceasta nu va mai fi la conducerea PSD. Atenţionat că oamenii din PSD sunt aceiaşi, Adrian Ţuţuianu a replicat: „Unii sunt aceiaşi, important este ca cei care vor prelua conducerea partidului să-şi dorească să restructureze Guvernul şi să reformeze fundamental administraţia publică, atât cât se poate, cu un Guvern cu mandat limitat pe timp de un an”, a conchis Ţuţuianu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite