Radu Mihaiu, candidatul dreptei la Sectorul 2: Sunt pe primul loc în sondaje. DC Popescu e pe doi, la o distanţă mare. Forţele anti-PSD  sunt covârşitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mihaiu, candidat al Alianţei USR-PLUS şi PNL pentru Primăria Sectorului 2. FOTO Arhivă
Radu Mihaiu, candidat al Alianţei USR-PLUS şi PNL pentru Primăria Sectorului 2. FOTO Arhivă

Radu Mihaiu, candidatul susţinut de Alianţa USR-PLUS şi PNL pentru Primăria Sectorului 2, a susţinut, la Adevărul Live, că e pe primul loc în sondajele de opinie, iar pe locul secund e Dan Cristian Popescu (PSD), însă la mare distanţă. „Alegătorii văd că cel care a fost cu adevărat la conducerea primăriei, Dan Cristian Popescu, a făcut din sector unul dintre cele mai murdare din Bucureşti”, spune Mihaiu.

Adevărul: Cum colaboraţi cu toate forţele din alianţa dreptei?
Radu Mihaiu: Foarte bine. E o dovadă de maturitate pe care au dat-o cele trei partide. Facem o campanie bună. Spre deosebire de acum patru ani, când forţele de dreapta nu au reuşit să găsească un mod de a se coaliza, şi aţi văzut ce deazastru a ieşit, iată că de această dată forţele de drepata au reuşit să se unească şi vom colabora în continuare şi în Consiliul General, şi în Consiliul Sectorului 2. USR - PLUS şi PNL vor face cu siguranţă majoriatte în Consiliul Local al S2. 

Nu mai există tensiuni cu liberalii? A fost o întâlnire de campanie cu PNL la care nu aţi participat. 
S-ar putea să aveţi surpriza că acei colegi care s-au supărat sunt acum în PSD: sunt 4 consilieri locali care au trecut la PSD. Ce s-a prezentat atunci era versiunea unui singur om, supărat că a pierdut nominalizarea. 

Cât de mult vă afectează plecarea unor membri PNL?
Aş fi sincer: cei care au plecat colaborau dinainte foarte bine cu PSD, acum doar şi-au dat arama pe faţă. În Sectorul 2, viceprimarul nu a fost al PNL, a fost pe persoană fizică, a colaborat foarte bine cu PSD. Există o forţă reformatoare în PNL cu care putem colabora, dar cu vechii consilieri nu puteam colabora la fel de bine. 

Ce obiectiv are Alianţa?
În 2016, USB a scos cinci consilieri. Acum ne dorm cel puţin dublu, dar putem mai mult de atât. Vom fi forţa care împreuncă cu PNL vom reforma întregul sector. 

Cine e principalul dvs adversar: DC Popescu sau Neculai Onţanu?
Dacă ne uităm la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale, forţele anti-PSD din Sectorul 2 sunt covârşitoare. Alianţa USR -PLUS şi PNL au avut peste 60% din voturi. Domnul Popescu, cu toată reclama pe care şi-a făcut-o,  cu toată bunăvoinţa doamnei Firea, cu toată puterea financiară, alegătorii văd că cel care a fost cu adevărat la conducerea Sectorului 2 a făcut din sector unul dintre cele mai murdare din Bucureşti. 

Care sunt cele mai mari probleme din sector?
1 din 3 cetăţeni ai S2 spun că cea mai mare problemă este mizeria şi sunt de acord cu ei. Unul din cinci spun că parcările şi traficul, iar unul din şase spun că spaţiile verzi. Noi am rămas cu administraţia locală în anii 2000, când a preluat-o domnul Onţanu. 

De ce v-ar vota oamenii pe dvs şi nu pe actualul viceprimar?
Pentru că persoanele asociate cu instiuţia vedeţi în ce hal a adus sectorul. În 2016, când am fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, România a avut cea mai mare absorbţie de fonduri europene din istorie. Faptul că am făcut parte din acea echipă e un argument bun că voi face treabă şi la S2. Actuala administraţie a reuşit să cheltuie doar 3% fonduri europene din cât şi-a propus, de la începutul anului până acum, atât de eficienţi sunt. Avem echipă la primărie, vom avea echipă la guvern şi vom avea echipă şi în Parlamentul European. 

O să cereţi consiliere de la domnul Bolojan?, unul dintre cei mai eficeinţi primari din România. 
Domnul Bolojan esteb o resursă foarte bună. Însă aş vrea să atrag atenţia că domnul Bolojan e primar de muncipiu într-o zonă mai puţin dezvoltată, în schimb Bucureştiul e într-o zonă dezvoltată. Deci nu sunt disponibile la fel de multe fonduri europene. Bucureşti are un PIB pe cap de locuiotor mai mare decât Berlin şi Madrid. Primăria S2 e o primărie bogată: 1,3 mld de lei e bugetul de cheltuieli. În plus, vom atrage fonduri europene, vom atrage împrumuturi. 

Îi veţi propuneţi domnilor DC Popescu sau Onţanu să fie vieprimar?
În nicun caz. Domnul Popesuc şi-a arătat adevărat apartenenţă politică acum că a trecut la PSD. El fost mereu PSD-ist. Exclus să-i propun viceprimar. 

Dar aţi rămâne viceprimar?
Nu-mi imaginez situaţia în care nu ies primar. Nu pot fi viceprimar pentru că nu sunt pe lista de consilieri. Domnul Popescu a scos de fiecare dată 16%. Atât va scoate şi acum.

Cum arată sondajele dvs?
Sondajele arată că eu sunt pe prima poziţie, iar domnul Popescu e pe locul doi, la o distanţă destul de mare. Probabil va fi o prezenţă mai scăzută la vot, e important să vedem şi cum evoluează pandemia. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite