Politică

articolul anterior articolul urmator

Dacian Cioloş: Tudorel Toader a luat o decizie cu sula în coaste şi s-a compromis. Sunt convins că Iohannis va face ce trebuie

11
22 Feb 2018 20:35:36
Autor: Alexandra Şerban
Preşedintele Platformei România 100, Dacian Cioloş
Preşedintele Platformei România 100, Dacian Cioloş

Platforma România 100, fondată de fostul premier Dacian Cioloş, consideră că, prin propunerea de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, ministrul Justiţiei dovedeşte încă o dată că "este doar un instrument servil al subordonării politice" şi critică faptul că Toader i-a reproşat lui Kovesi interviurile şi articolele de presă care "au deformat imaginea României", acuzându-l că îşi abandonează responsabilitatea.

UPDATE Fostul premier Dacian Cioloş a intervenit prin telefon la Digi 24: „A luat o decizie cu sula în coaste şi s-a compromis. DNA îşi face treaba ca instituţie de luptă împotriva corupţiei. Preşdintele ştie foarte bine ce are de făcut. Nu e cazul să-i spun ce să facă. Sunt convins că preşedintele va face ceea ce trebuie“
 
****
 
“Prin propunerea de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, ministrul Justiţiei dovedeşte încă o dată că este doar un instrument servil al subordonării politice a sistemului judiciar. Până la acest moment, nu există documente oficiale care să ateste întrunirea vreuneia din situaţiile de mai sus. Există în schimb, o presiune politică şi mediatică exercitată de părţi direct interesate în slăbirea justiţiei din România. Au existat şedinţe de partid şi declaraţii politice ale şefilor coaliţiei PSD-ALDE care au dat ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, comanda politică de a cere revocarea procurorului şef al DNA”, arată Platforma România 100.
 
Platforma acuză faptul că ministrul Justiţiei i-a reproşat lui Kovesi interviurile şi articolele de presă care "au deformat imaginea României", afirmând că îşi abandonează responsabilitate.
 
„Printre lucrurile pe care ministrul Justiţiei i le-a reproşat procurorului-şef DNA se află, în mod halucinant, interviuri şi articole de presă care «au deformat imaginea României». În această seară, Tudorel Toader nu a făcut altceva decât să se supună unei comenzi de partid. Ministrul Justiţiei îşi abandonează încă o dată responsabilitatea de ministru pentru a servi interese politice”, se mai arată în mesaj.
 
Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat joi că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA El a declarat, după prezentarea raportului privind activitatea managerială de la DNA, că DNA trebuie să continue să funcţioneze legal şi că instituţia nu se identifică cu cel care o conduce. Toader a precizat că raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publică în ultimul an. El a afirmat că a reţinut o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice, fiind înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consitutional, a acuzat implicarea lui Kovesi în dosare şi stilul autoritar al acesteia. Ca reacţie la acest anunţ, Preşedinţia a precizat că, din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA şi având în vedere că evaluarea activităţii DNA şi a conducerii acestei instituţii de către Preşedintele României diferă de cea a Ministrului Justiţiei, se impune o analiză aprofundată a acestui document. Totodată, preşedintele Iohannis îşi menţine în continuare punctul de vedere privind DNA şi conducerea sa.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

M Costi
22.02.2018, 21:02:36

Dandu-si cu parerea si pronuntand verdicte inainte de a vedea raportul complet al MJ , Ciolos dovedeste inca o data ca nu este un politician adevarat ! Un politician adevarat ar fi fost mai rezervat , pentru moment , si-ar fi luat o ...marja de timp si de competenta juridica , macar ar fi mimat studierea raportului si consultari cu specialisti in Drept , apoi si-ar fi spus punctul de vedere , oricare ar fi fost acela .

-4 (4 voturi)
ovidiu preda
22.02.2018, 21:30:10

ciolos a mincat ceapa si se simte

-3 (3 voturi)
Usere Penele
22.02.2018, 21:49:27

Uitasem ca exista. E praf omul.

-2 (2 voturi)
mitrut
22.02.2018, 21:36:14

Unii ca Toader, Iordache, Nicolicea sau Serban Nicolaie au ajuns mai rau decat judecatoarea prostituataTrepcea. Macar aia s-a "paradit" cu unul de sex opus!

+2 (2 voturi)
hispano
22.02.2018, 22:12:21

si raportul ministrului pe ce este bazat

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările