Politică

articolul anterior articolul urmator

Plicuri cu droguri pe jos

8
15 May 2019 09:54:47
Cristian Preda

Să ne imaginăm că mai există un român care nu priveşte bătălia politică în chip partizan. Un cetăţean neutru. Unul care ascultă ce spun candidaţii despre adversari şi/sau suporterii acestora. Iată ce ar fi putut reţine el din intervenţiile ultimelor zile, pe care le reproduc fără a indica numele autorilor ori al celor atacaţi:

„La anumite manifestări erau plicuri cu droguri pe jos”.

„Există oameni politici care prind posturi străine şi vorbesc după cum li se comandă”.

„Tu eşti Regina la care au ajuns marile şpăgi din România. Eşti un hoţ neprins”.

„Cum poţi să stai bot în bot cu X, când ăla vorbeşte despre români ca sclavi?”.

„Protestatarii au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal”.

„Aflu că un infractor şef zice că reprezint interese străine. Nasol”.

„Hoţii s-au cocoţat în fruntea statului”.

„Când veţi înceta atitudinea de autosuficienţă specifică persoanelor urcate pe piedestal?”

„Secta politică e lupul în haine de oaie împotriva României”.

„Y este cel mai deştept: le ia banii hoţilor de politicieni şi le face cântece identice”.

„Asta e soarta slugilor, nu le bagă nimeni în seamă”.

„Turbat securistoid, isteric care nu şi-a luat pastilele!”.

„Când o aud îmi vine să arunc televizorul pe geam”.

„Sintagma ciuma roşie e de sorginte nazistă”.

„Nimic eşti tu!”.

„Nu vrem copiii securiştilor noştri să ajungă securiştii copiilor noştri”.

„Grobienii, aroganţii, impertinenţii şi bădăranii nu vor înţelege niciodată”.

Mă opresc cu exemplele aici. E evident că avem de-a face mai degrabă cu un concurs de invective decât cu propuneri adresate unui cetăţean raţional. E interesant că mai nimeni nu pare să lege gradul scăzut de interes şi de participare al alegătorilor de stilul unor discursuri precum cele de mai sus. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Radu Mircea
15.05.2019, 10:08:30

# He he he ... lo imi amintesc de un interviu al unui miner justitiar in '90 . Ce declara el dupa devastarea sediilor partidelor istorice : '' La PNT-eu am gasit droguri , masini de scris automate ( masini de scris electrice ) , tiparnite de bani , ( xerox ) , . La PNL-eu am gasit arme ( erau pistoale de 4,5 cu aer comprimat ale unui club alaturat ) . Nu stiam nici eu nici saracu' Einstein ca timpul se mai poate reintoarce ....

+6 (6 voturi)
Lucifer
15.05.2019, 13:54:16

Şi 30 de ani, ce-am făcut? Nimic. Am dormit şi...somnul naţiunii naşte monştri....

+1 (3 voturi)
mihai radu
15.05.2019, 13:47:09

Cine uita trecutul e condamnat sa-l repete!

+2 (2 voturi)
Alexandru Preda
15.05.2019, 15:05:41

Este foarte corect punctul de vedere exprimat în articol.

+1 (3 voturi)
Constantine Constantine
15.05.2019, 17:32:30

Eu sint declarat neutru si condamn toata clasa politica din Romania. Suporterii si/sau sustinatorii, nu au nici o vina: ei sint pur si simplu manipulati.In ultimul timp exista presiuni din partea tuturor sa te prezinti la vot pentru ca actuala putere sa fie inlocuita. Bun, dar merita sa faci pasul acesta? Exista vre-o garantie ca noii veniti vor face ceva pentru Romania? In speta PNL deoarece restul partidelor nu vor o uniune de dreapta din cauza intereselor personale si de grup.Insa eu sigur ca o mare parte din electorat nu au uitat ca PNL e o grupare deviationista spre stinga, s-a unit cu PSD doar ca sa fie la putere.Si a facut lucrul acesta de mai multe ori lucru pe care chiar electoratul lor l-a condamnat.Sa se fi schimbat PNL-ul intre timp? Eu nu cred doar sint aceleasi personaje de ani si ani de zile. Democratia desemnarii candidatilor facuta pe liste demonstreaza acest lucru.Apoi cind e vorba de vre-un interes personal, toate partidele devin prietene; cind e vorba de mariri salariale si pensii speciale toata lumea politica ridica mina sus!Iar lucrul acesta se repeta de 30 de ani.In schimb cei pentru care se fac ca lucreaza , adica poporul, se scobesc adinc in buzunare pentru a face fata ridicarii preturilor, cresterii monerdei euro, impunerea unor noi taxe etc etc.Dintre acestia cei cu salariul minim brut au alocati pentru hrana mizerabila suma de 13, 50 lei/zi? Si asta in conditiile in care PSD-ul se cheama partid de stinga! Pe de alta parte PNL crede ca aceasta suma e prea mare! Si atunci de ce trebuie sa ma duc eu sa-i votez in ideia ca va apare un cal breaz cind toate partidele politice sint o apa si-un pamint? Au avut timp 30 de ani sa repare nedreptatile facute de societatea anterioara.Amintiti-va de ei cind erau in aula patriarhiei , imbracati ponosit, cu mincarea invelita in ziare si cum se bateau cu pumnii in piept ca vor face si vor drege.Au facut, dar doar pentru ei> Azi toti au devenit mari mahari, cu salarii si pensii barosane si cu afaceri de nici familiile lor nu le pot face fata si atunci apeleaza la terti.Au facut acumulari materiale asa cum visau cind l-au eliminat pe Ceausescu.Problema e ca nu le ajunge si nu se mai satura.Pe astia vreti sa-i votez eu?

-4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (8)