PLUS a stabilit comisia care va negocia cu USR candidaţii comuni la prezidenţiale, locale şi parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Ciolos - FOTO Eduard Enea
Dacian Ciolos - FOTO Eduard Enea

Consiliul Naţional PLUS a decis astăzi componenţa comisiei de negociere care va dezbate cu USR extinderea alianţei dintre cele doua partide şi pentru alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare

„Dacian Cioloş a primit sâmbătă, 8 iunie, în urma deciziei Consiliului Naţional PLUS, mandat de negociere a unei alianţe politice cu USR. În acest proces va avea alături o comisie de negociere din care fac parte: Dragoş Tudorache, Victor Giosan, Dragos Pîslaru, Tiberiu Petrescu, Oana-Maria Bogdan şi Andrei Lupu”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de PLUS.

Aceştia din urmă vor negocia cu USR candidatul comun la prezidenţiale şi vor colabora la alegerile locale şi parlamentare din 2020.

De cealaltă parte, USR şi-a ales membrii comisiei de negociere în urma unui vot din cadrul unei şedinţe a conducerii centrale a partidului împreună cu liderii de organizaţii judeţene, care a avut loc la Brăila. Membrii echipei de negociere a USR vor fi Lucian Stanciu-Viziteu, deputat USR, Cosette Chichirău, deputat USR, Allen Coliban, senator USR şi Cristian Moş, preşedinte USR Timiş. În echipă urmează să se mai alăture încă doi membri din partea conducerii centrale a partidului.

Alianţa iniţială între USR şi PLUS s-a făcut pentru alegerile europarlamentare, scrutin la care cele două formaţiuni au reuşit să obţină 8 mandate. Liderii celor două partide au anunţat de mai multe ori că intenţionează să aibă propriul candidat pentru prezidenţiale, cu toate că au menţionat că îl vor susţine pe Iohannis, în cazul în care acesta va intra în turul al II-lea cu un candidat al PSD sau ALDE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite