Politică

articolul anterior articolul urmator

PMP Bucureşti a depus lista de candidaţi pemtru parlamentare. Liviu Negoiţă candidează la Camera Deputaţilor. Lista e deschisă de Eugen Tomac

3
17 Oct 2020 17:49:27
Autor: George-Andrei Cristescu

Partidul Mişcarea Populară a depus, sâmbătă, la Biroul Electoral Municipal listele pentru Bucureşti cu candidaţii săi la parlamentare. La Camera Deputaţilor, cap de listă este preşedintele PMP Eugen Tomac, în timp ce la Senat primul pe listă este Cristiaj Diaconescu. Nou intrat în PMP, fostul primar de la  Sectorul 3, Liviu Negoiţă, se află pe lista pentru Camera Deputaţilor. .

La Camera Deputaţilor mai candidează: Ioana Constantin, Sebastian Moise, Ştefan Florescu, Gabriel Rădulescu.

Pe lista PMP Bucureşti pentru Senat se mai află Doru Onaca.

Obiectivul PMP este obţinerea unui scor de 10% la alegerile parlamentare

„Se pare că suntem primul partid care şi-a depus astăzi lista de candidaţi pentru Bucureşti la Camera Deputaţilor şi Senat. Traversăm o perioadă foarte grea, nu am mai avut o asemenea situaţie, ca în plină criză de sănătate publică să avem alegeri parlamentare. Prin urmare, cred că toată clasa politică are în faţă un test extrem de important, acela de a-i convinge pe români că democraţia nu poate fi suspendată, chiar şi în asemenea situaţii şi trebuie să dăm un vot responsabil pentru un Parlament care are în faţă o sarcină extrem de grea, aceea de a pregăti ţara de o perioadă extrem de dură. Un Parlament care trebuie să vină să dea legi bune pentru economie, pentru sănătate, pentru educaţie", a declarat Eugen Tomac la sediul BEM.

Liderul PMP şi-a exprimat regretul că românii trebuie să voteze un Parlament tot de 500 de parlamentari, şi nu de 300, aşa cum s-a decis la referendum. Tomac a amintit că din 2018 există un proiect privind reducerea parlamentarilor la 300, însă până în prezent Camera Deputaţilor nu l-a votat.

„Este o nevoie de o reformă reală a Parlamentului şi noi vom merge în Parlament pentru a transmite acest mesaj, pentru a duce lupta mai departe privind reducerea numărului de parlamentari la 300, pentru a face mult mai eficiente instituţiile care sunt în coordonarea Parlamentului, cum este de exemplu Avocatul Poporului, care trebuie ales de cetăţeni şi ne vom bate pentru acest obiectiv în viitorul Parlament. Suntem pregătiţi să punem umărul ca viitoarea majoritate parlamentară să fie mult mai aplicată pe priorităţile ţării, şi nicidecum pe chestiuni care pun într-o lumină proastă Parlamentul. Nu avem voie să ne jucăm cu destinele ţării, dând legi extrem de proaste pentru persoane, pentru grupuri de interese sau pentru oameni care nu au nimic în comun cu aşteptările pe care le au românii faţă de clasa politică", a afirmat preşedintele PMP.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Hoban Razvan
17.10.2020, 18:46:23

Domnilor, cei doi vor fi cei mai vizibili luzari (din englezul "loser", pe care nu-l merita!) din toata haita de oportunisti aliati in spatele numelui de Petrov, turnatorul de colegi si turnatorul de lichide ...

+2 (4 voturi)
Realist
17.10.2020, 19:40:58

PMP este un "cimitir al elefantilor", tot felul de indivizi dubiosi incearca sa-si gaseasca o plapuma calduroasa.

+1 (3 voturi)
Pano
17.10.2020, 19:53:16

Dar unde este dubiosul dubioșilor, flamingo-ul ortodox, Miki Neamțu?

+2 (4 voturi)
Modifică Setările