PMP îi cere lui Crin Antonescu să nu sprijine măsurile de introducere a unor noi taxe şi impozite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele interimar al PMP, Eugen Tomac, alături de Marian Preda şi Adrian Papahagi FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele interimar al PMP, Eugen Tomac, alături de Marian Preda şi Adrian Papahagi FOTO Arhiva Adevărul

Partidul Mişcarea Populară (PMP) îi cere lui Crin Antonescu, preşedinte al PNL, partid aflat la guvernare, să nu sprijine măsurile de introducere a unor noi taxe şi impozite care împovărează şi mai mult clasa mijlocie din România.

„Cerem PNL să nu se mai ascundă după FMI. În materie de politici fiscale, responsabilitatea aparţine integral Guvernului şi majorităţii care suţine Guvernul. Acestea sunt măsuri asupra cărora Guvernul s-a angajat în faţa FMI şi nu măsuri impuse de FMI. Reamintim că, în anul 2010, FMI a propus creşterea de taxe şi impozite, pentru reechilibrarea bugetară, dar atunci premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu s-au opus acelor măsuri“, se arată într-un comunicat PMP, semnat de preşedintele interimar, Eugen Tomac.

Îi reamintim domnului Antonescu, dar şi celorlalţi lideri liberali, că au beneficiat de voturile clasei mijlocii şi au promis ferm românilor în campania electorală că nu vor introduce noi taxe şi impozite şi nici nu le vor mări pe cele existente. Este un grav derapaj de la democraţie să înşeli încrederea celor care te-au votat.

Considerăm că asemenea măsuri nu sunt de natură să crească încasările la bugetul de stat, ci mai dergabă să crească evaziunea fiscală. Singurul mod prin care pot fi mărite durabil veniturile la buget este crearea de locuri de muncă prin creşterea absorbţiei fondurilor europene şi creşterea alocărilor pentru investiţiile publice. Mai multe locuri de muncă înseamnă încasări mai mari la buget.

Cerem PNL să nu se mai ascundă după FMI. În materie de politici fiscale, responsabilitatea aparţine integral Guvernului şi majorităţii care suţine Guvernul. Acestea sunt măsuri asupra cărora Guvernul s-a angajat în faţa FMI şi nu măsuri impuse de FMI. Reamintim că, în anul 2010, FMI a propus creşterea de taxe şi impozite, pentru reechilibrarea bugetară, dar atunci premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu s-au opus acelor măsuri.

Materiale pe aceeaşi temă:

Partidul Mişcarea Populară îi cere lui Gabriel Oprea să publice Hotărârea de Guvern privind privatizarea CFR Marfă

Tomac: „Este un câştig extraordinar faptul că PMP şi-a asumat parteneriatul cu Băsescu“

Mişcarea Populară spijină unirea cu Basarabia
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite