Politică

articolul anterior articolul urmator

PMP îi cere Guvernului Orban să scoată Armata pe străzi

1
23 Mar 2020 17:31:26
Autor: Radu Eremia
Premierului Ludovic Orban îi sunt cerute măsuri mult mai dure. FOTO Mediafax
Premierului Ludovic Orban îi sunt cerute măsuri mult mai dure. FOTO Mediafax

PMP îi cere premierului Orban să mobilizeze Armata pentru asigurarea respectării măsurilor impuse de ordonanţele militare.

 Printr-o scrisoare adresată prim-ministrului Ludovic Orban, Partidul Mişcarea Populară „solicită mobilizarea Armatei Române pentru a veni în sprijinul efectivelor de Poliţie şi Poliţie Locală care se ocupă de implementarea măsurilor prevăzute în cele două ordonanţe militare deja emise”, se arată într-un comunicat al PMP. 

Popularii consideră că scoaterea militarilor ar ajuta la respectarea măsurilor luate de Guvern pentru combaterea răspândirii coronavirusului. 
 
„Având în vedere creşterea considerabilă a numărului de cazuri de bolnavi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 (576 conform ultimelor raportăril oficiale), luând în considerare măsurile instituite prin Ordonanţele militare 1 şi 2 emise în urma decretării Stării de Urgenţă şi ţinând cont de multiplele informaţii publice referitoare la nerespectarea izolării la domiciliu sau a carantinei de către persoane posibil infectate cu coronavirus, PMP consideră că prezenţa efectivelor militare ar putea fi decisivă pentru capacitatea statului de a asigura respectarea măsurilor restrictive instituite. Mobilizarea Armatei se impune mai ales „în mediul rural, acolo unde este evident că numărul poliţiştilor este extrem de redus şi nu se respectă măsurile de izolare şi carantină”, potrivit PMP.
 
„Armata Română numără în jur de 60.000 de militari profesionişti, foarte bine antrenaţi, care pot contribui la ordinea publică şi respectarea obligaţiilor impuse de ordonanţele militare amintite. Este momentul ca factorii de decizie din România să ia măsuri tranşante, pentru se evita situaţii precum a Italiei sau a Spaniei. Este clar că există un grad redus de cooperare voluntară din partea cetăţenilor şi că este nevoie de o intensitate mai mare a potenţialului coercitiv.De altfel, sunt foarte multe state membre ale Uniunii Europene în care Armata a fost deja mobilizată în efortul de gestionare a crizei”, se mai precizează în scrisoarea semnată de preşedintele PMP, eurodeputatul Eugen Tomac.
 
În opinia acestuia, „decidenţii statului român sunt obligaţi să acţioneze hotărât, fără să stea cu ochii pe sondaje sau pe reacţia opiniei publice. Lumea întreagă trece printr-o criză fără precedent şi tocmai de aceea se impun măsuri excepţionale”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Bogdan Liviu
23.03.2020, 18:32:46

altii ... ce sa faca bah armata : sa tragu cu tunu' in virus ? politia "nationala" si "locala" ce naiba face? eu nu am vazut nici acum vrro patrula de politie (do orice culoare) desi o sectie e la 200m de mine ... nu vrei sa spele armata strazile ? daca se poa' : moka ....

+3 (3 voturi)
Modifică Setările