PMP, dat în judecată de 96 de ori pentru o ţeapă de 1 milion de euro din campanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă care a tipărit, în 2014, materiale electorale pentru Partidul Mişcarea Populară (PMP) a intentat, luna trecută, 96 de procese pentru a obţine recuperarea unei datorii de 4,6 milioane de lei. ”Nu vor să-mi plătească”, a declarat patronul societăţii pentru G4Media. Liderul PMP Eugen Tomac susţine că ”sunt aspecte de bucătărie internă”.

În 2014, firma Amma Print SRL a tipărit materiale electorale pentru PMP în campania prezidenţialelor, candidatul acestui partid fiind atunci Elena Udrea. Ulterior, formaţiunea nu a achitat facturile, aşa că, în 2017, societatea patronată de Mihail Volintiru a dat în judecată partidul şi a obţinut o sentinţă care a obligat pârâtul să îi achite suma de 619.384 lei cu titlu de preţ, precum şi penalităţi de întârziere, aferente sumei sus-menţionate, în cuantum de 0,3% pe zi de întârziere calculată de la data scadenţei fiecărei facturi în parte şi până la data plăţii efective. Decizia a rămas definitivă în septembrie 2019, arată G4Media

”Nu ne-au plătit nici un leu, deşi le-am propus 3-4 variante de stingere a debitului. Singura lor ofertă a fost să ne achite 25% din sumă şi să încheiem litigiul”, spune Volintiru care estimează că, în prezent, suma totală datorată de PMP, cu tot cu penalităţi, este de circa 4,6 milioane de lei.

La începutul lunii aprilie, văzând că plata nu a fost făcută, Amma Print a depus la Judecătoria Sectorului 1 din Bucureşti 96 de acţiuni cu obiect ”validare poprire”. Din cauza Stării de Urgenţă, nici una nu a primit, deocamdată, termen de judecată.

Patronul Amma Print SRL explică numărul mare de procese prin faptul că a dat în judecată, în scop de poprire pe conturi, toate filialele PMP din ţară, Bucureşti şi diaspora, precum şi pe preşedinţii acestora (exemple: Corneliu Bichineţ, Petru Movilă, Lucian Cătălin Iliescu, Claudiu Palaz). ”Vrem să ne obţinem banii din cotizaţiile plătite de membri, deoarece legea interzice să procedăm astfel cu subvenţiile primite de partide de la buget. Acestea nu pot fi executate silit”, afirmă Volintiru. Acesta şi-a exprimat uimirea faţă de refuzul PMP de a-şi achita restanţele financiare de vreme ce, după calculele sale, formaţiunea a încasat din subvenţii (pe legea nouă) circa 22 de milioane de lei, iar din cotizaţii (după 2014, anul contractului dintre cele două părţi), circa 4 milioane de lei.

 ”Este o chestiune care durează de mulţi ani. Ne vom apăra, avem suficiente argumente să corectăm lucrurile, inclusiv la sumă. Sunt şi aspecte care ţin de bucătăria noastră internă”, s-a apărat preşedintele PMP Eugen Tomac. 

Conform unei situaţii publicate recent de Monitorul Oficial, în 2019, PMP a încasat din cotizaţii, pe ţară, aproape 680.000 de lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite