Politică

articolul anterior articolul urmator

PMP intră în cursa pentru pentru Cotroceni cu Theodor Paleologu. Mihai Neamţu s-a retras din competiţia internă

19
25 Aug 2019 12:11:16
Autor: Sebastian Zachmann

Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, va fi desemnat candidat al PMP la alegerile prezidenţiale, după ce Mihai Neamţu s-a retras din cursa internă pentru Cotroceni. În opinia lui Paleologu, după preşedintele jucător şi preşedintele spectator, e nevoie de un preşedinte învăţător: un învăţător care învaţă el însuşi.

Theodor Paleologu, care urmează să fie desemnat astăzi candidatul PMP la Preşedinţie, precizează că va avea o campanie ca un curs interactiv, pro bono, la scara întregii ţări, pentru că, după preşedintele jucător şi preşedintele spectator, e nevoie, cred eu, de un preşedinte învăţător. El spune că un preşedinte învăţător este un educator şi un inspirator, un continuator şi un transmiţător, un mediator şi un moderator, un ascultător şi un îndrumător şi doar un colosal efort de educaţie poate ridica această ţară. 

„După o reflecţie mai adâncă, am decis că este înţelept să-l sprijin pe Toader Paleologu în cursul alegerilor din această toamnă. Celor care mi-au susţinut cu pasiune candidatura le mulţumesc pentru entuziasm şi le spun că am împlinit relativ recent 40 ani. Şi-n 2020, şi-n 2024, şi-n 2028, mă voi strădui să le reprezint valorile şi idealul. Prin urmare, nu-i o renunţare, ci doar un pas pentru consolidarea unui proiect de echipă. Îi văd venind alături de nucleul conservator al PMP şi pe intelectualii din Fundaţia Creştin-Democrată, pe toţi patrioţii mobilizaţi la Referendumul pentru familie, dar şi pe amicii din Alternativa Dreaptă – tineri admirabili, a căror inimă curată bate pentru credinţă şi pentru neam“, a scris Mihai Neamţu pe Facebook. Campania mea va fi, de fapt, un curs interactiv, pro bono, la scara întregii ţări, un curs despre valorile care ţin o societate împreună, despre moştenire şi educaţie, despre legătura dintre justiţie şi pace socială, despre dreptate şi libertate ca fundamente ale prosperităţii, despre grija pentru natură şi criza demografică, despre diplomaţie şi rolul României în lume. Îmi voi expune cu fermitate principiile şi punctele de vedere, dar în primul rînd voi asculta, căci un bun educator trebuie să asculte şi să faciliteze dialogul, să-i încurajeze pe ceilalţi să spună ce gîndesc”, scrie Theodor Paleologu.

În opinia lui Paleologu, după preşedintele jucător şi preşedintele spectator, e nevoie de un preşedinte învăţător: un învăţător care învaţă el însuşi, care ascultă şi pune întrebările cu adevărat importante, care intervine pentru a clarifica dezbaterea publică.

Theodor Paleologu a fost ministrul al Culturi în perioada 2008-2009 şi a avut două mandate de deputat, în legislaturile 2008-2012 şi 2012-2016. Paleologu a candidat independent la alegerile parlamentare din anul 2016, în Bucureşti. Deşi a obţinut cel mai mare număr de voturi dintre toţi candidaţii independenţi, în Capitală, acesta nu a reuşit să obţină un nou mandat de parlamentar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

ovidiu preda
25.08.2019, 12:17:11

Un pacalici

-3 (9 voturi)
ovidiu preda
25.08.2019, 12:19:25

Eminescu ar fi zis grecotei cu nas subtire ca si unsurosul al batrin alintat de puslamale "konu"

-1 (7 voturi)
NAMALAS
25.08.2019, 12:20:09

Un baiat elevat, cult, manierat..etc..poate fi "surpriza" acestor alegeri ? Daca miorticii cu neuronul la purtator s-au saturat de marionetele kremlinului, atunci vor vota un ROMAN ADEVARAT. Un Roman care a reusit prin fortele propri, nu adus la comanda de catre sekuristi vechii si noi. Paleologu, poate dejuca acele "ite" ale mafiei intra-partinice si va schimba si reseta sistemul de putere in Romania.

+4 (10 voturi)
Popescu Maria
25.08.2019, 12:21:10

REGIMUL PESEDIST A FOST TOT TIMPUL BANDITISM DE STAT. Pesedismul a fost zamislit si pruncit de hidosul criminal prorus si antiroman Ion Iliescu, prin uluitoarea varsare de sange din decembrie 1989, prin conditiile de teroare si fraudare de care a dispus in mai 1990, ca sa devina presedintele tarii, prin naucitoarea mineriada din iunie 1990 pentru anihilarea oricarei opozitii si asigurarea continuarii comunismului sub forma mascata dorita de Gorbaciov, prin protocolul incheiat cu Gorbaciov in 1991, in care Iliescu declara, in scris, ca Romania nu are nicio revendicare teritoriala si va merge alaturi de URSS inainte, in mod hotarat. Sub aceasta zamislire si patronare ilesciana s-a deslantuit jaful cel mare, prin care comunistoizii securisti si-au impartit tara intre ei si au anihilat intreaga industrie construita inainte de 1989. Pesedeii au luat tara in primire fara datorii externe si lasa nepotilor nostrii sarcina sa achite astronomica cifra a miliardelor de euro imprumutate din banci straine, ca sa mai poata plati salariile si pensile normale si sa beneficieze ei insisi de salarii si pensii nesimtite. Pesedeii si-au facut din fiecare judet al tarii o feuda, un voevodat stapanit de un pesedist comunist, numit ,,baron local”. Ganditi-va la acesti baroni locali si nominalizati unul macar, care nu este miliardar, care nu are dosar penal de jefuitor de tara, sau poseda carte, este cinstit si patriot. Niciunul. De ce am acceptat ca acesti derbedei politici sa se adune periodic la Bucuresti si sa hotarasca destinele tarii si ale poporului roman si sa schimbe legile cum vor, fiindca pot ? De ce am lasat banda lui Dragnea si Tariceanu sa guverneze si sa destructureze tara, fara sa construiasca nimic, timp de doi ani si jumatate ? De ce nu inlocuim imediat guvernul Dancila cu un guvern national, care sa pregateasca alegeri corecte, la care sa poata participa intregul electorat ?

+10 (10 voturi)
ovidiu preda
25.08.2019, 12:22:36

Zici ca e menajerie, un neamt, vreo doi unguri, un grec si iacs si niste romanasi

-5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările