PNŢCD: „Crin Antonescu primeşte în PNL oportunişti şi puşcăriabili“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu FOTO Arhiva Adevărul

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) va promova o iniţiativă legislativă de instituire a incompatibilităţii între funcţia de ministru şi calitatea de „puşcăriabil“. Între timp, PNŢCD îi solicită preşedintelui PNL, Crin Antonescu, să-şi ceară scuze în faţa românilor pentru că l-a numit pe Relu Fenechiu în funcţia de ministru.

„Aşa cum a făcut şi în cazul lui George Becali, Crin Antonescu primeşte şi promovează în PNL oportunişti, oameni fără convingeri, puşcăriabili, persoane care au fost plasate în funcţii de conducere cu scopul unic de a accede la putere şi la resursez“, se arată într-un comunicat al PNŢCD emis Adevărul.

PNŢCD propune o iniţiativă legislativă de instituire a incompatibilităţii între funcţia de ministru şi calitatea de „puşcăriaş“.

„Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat (PNŢCD) consideră că o persoană trimisă în judecată pentru fapte de corupţie sau pentru fapte asimilate acestora nu poate fi membru al Guvernului României. Biroul Naţional de Conducere al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat (PNŢCD) a decis promovarea unei iniţiative legislative care instituie incompatibilitatea acestor persoane cu exercitarea funcţiei de ministru. Apreciem că situaţii de genul cazului „Fenechiu” afectează grav funcţionarea şi credibilitatea Guvernului României“, mai menţionează sursa citată.

Preşedintele PNŢC, Aurelian Pavelescu, a anunţat că iniţiativa legislativă va fi promovată în următoarea sesiune parlamentară de către deputatul Ioan Mihăilă.

„Iniţiativa legislativă va modifica Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice şi va fi promovată în viitoarea sesiune parlamentară de dl. deputat Ioan Mihăilă. Ne exprimăm speranţa că iniţiativa PNŢCD va fi susţinută şi de alte partide şi formaţiuni politice reprezentate în Parlament care doresc în mod real asanarea morală a politicii româneşti şi un stat de drept funcţional“, mai scrie Pavelescu.

PNŢCD, prin vocea preşedintelui partidului, Aurelian Pavelescu, îi cere preşedintelui PNL, Crin Antonescu să-şi ceară scuze românilor pentru numirea în funcţia de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu.

„PNŢCD îi solicită preşedintelui PNL, Crin Antonescu, să îşi ceară scuze în faţa românilor pentru că a numit şi girat, astfel, într-una dintre cele mai înalte demnităţi ale ţării, aceea de ministru, o persoană de o moralitate îndoielnică, având dosar în faza de judecată cu probe evidente“, mai precizează sursa citată.

Aurelian Pavelescu îl acuză pe Crin Antonescu de dispreţ faţă de Justiţie. „Acest lucru demonstrează dispreţul pe care preşedintele PNL îl manifestă faţă de Justiţie şi faţă de principiul integrităţii în politică. În orice stat democratic, Justiţia trebuie să-şi facă datoria la orice nivel, fie că este vorba despre un om de rând, fie că este vorba despre un ministru“, mai scrie Pavelescu.

Instanţa Supremă a anunţat vineri după-amiază decizia în dosarul „Transformatorul“, în care ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este acuzat că ar fi cumpărat transformatoare vechi pe care le-ar fi vopsit şi vândut către Electrica Moldova. Ministrul a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Materiale pe aceeaşi temă:

Traian Băsescu a semnat decretul pentru revocarea din funcţie a lui Relu Fenechiu

Victor Ponta, interimar la Transporturi în locul lui Relu Fenechiu

PDL cere demisia lui Victor Ponta. Motivul: L-a ţinut în Guvern pe ministrul Relu Fenechiu


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite