PNŢCD merge singur la alegerile europarlamentare. Pavelescu: Avem 3,4% intenţie de vot. Suntem peste Forţa Civică şi Mişcarea Populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Pavelescu, preşedinte PNŢCD Foto Mediafax
Aurelian Pavelescu, preşedinte PNŢCD Foto Mediafax

Conducerea PNŢCD s-a reunit sâmbătă la Poiana Braşov pentru a discuta despre strategia electorală a partidului pentru alegerile europarlamentare din luna mai.Preşedintele partidului, Aurelian Pavelescu a anunţat că PNŢCD va merge singur la alegerile pentru Parlamentul European. Totodată, liderul ţărănist a prezentat datele unui sondaj de opinie în care PNŢCD este mai bine clasat decât Forţa Civică şi Mişcarea Populară.

Preşedintele PNŢCD Aurelian Pavelescu, prim-vicepreşedintele Vlad Moisescu, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman şi liderii ţărănişti din teritoriu s-au întâlnit sâmbătă la Poiana Braşov în Comitetul Naţional de Conducere  pentru a pune la punct strategia partidului pentru anul politic 2014.

Preşedintele partidului, Aurelian Pavelescu, a anunţat că ţărăniştii vor merge singuri la europarlamentare. "Comitetul Naţional de conducere a hotărât că prima opţiune a partidului este de a merge singur la alegerile europarlamentare, sub siglă proprie şi propunând liste proprii. Va avea un singur partener: electoratul din România. Oamenii care vor să-şi dea votul pentru un partid istoric, pentru ce însemană în mod tradiţional PNTCD", a spus Pavelescu.

Liderul ţărănist a vorbit şi despre alianţă electorală cu partidul Forţa Civică, care s-a dovedit a fi un eşec. "Din păcate, Alianţa DA nu a fost înregistrată la tribunall din cauza contestaţiilor. Dacă nu s-a făcut până acum, alţii sunt responsabili. Au fost discuţii neoficiale cu Mihai Răzvan Ungureanu pentru o listă comună, dar PNŢCD îşi doreşte să meargă pe picioarele lui la europarlamentare şi trebuie să facă faţă tentativei de fraudă a USL, care doreşte să organizeze referendumul pentru revizuirea Constituţiei simultan cu alegerile europarlamentare", a precizat Pavelescu.

De asemenea, Pavelescu a anunţat că ultimul sondaj de opinie arată că PNŢCD are o cotă de 3, 4% la capitolul intenţie de vot. "Suntem peste Forţa Civică şi Mişcarea Populară", a conchis Aurelian Pavelescu.

"Veniţi înapoi, acasă, fraţilor"

Totuşi, conducerea PNŢCD lasă deschisă uşă unei colaborări electorale cu partidele de dreapta. "A doua opţiune este de a rămâne deschişi unor discuţii pentru o alianţă electorală de dreapta, numai sub rezerva de a se constitui după valorile promovate de Corneliu Coposu. Dacă partidele de dreapta vor achiesa la modelul Coposu, suntem deschişi la dialog", a mai spus Pavelescu.

Liderii PNŢCD a ţinut să trimită câteva săgeţi către liderii de dreapta. "Refuzăm o construcţie alcătuită în jurul unui personaj măcinat doar de dorinţa oarbă a ajunge preşedinte, ori una dominată de grupuri de băieţi deştepţi”, se arată în rezoluţa adoptată de CNC. Actualii lideri ai partidului au un mesaj şi pentru vechii ţărănişti.

"PNŢCD îi cheamă alături de partidul lui Cornelui Coposu pe toţi acei români care, acum două două decenii, s-au alăturat luptei acestuia pentru libertatea românilor, pentru Statul de Drept şi pentru o societate normală, împotriva minciunii, hoţiei şi prostiei urmaşilor partidului comunist. Veniţi înapoi, acasă, fraţilor! Pentru ca, împreună, să apărăm România noastră de ticăloşia USL, urmaşii de astăzi ai partidului comunist", se arată în rezoluţie.

La începutul lunii noiembrie, Congresul PNŢCD desfăşurat la Opera Naţională l-a reconfirmat pe Aurelian Pavelescu în fruntea partidului. Unul dintre obiectivele sensibile anunţate de Pavelescu era reinstaurarea monarhiei constituţionale în România.

“Ca proiect politic, ne propunem revenirea la monarhia constituţională ca formă de guvernământ. În aces sens, vom cere un referendum naţional prin care poporul să se pronunţe. Asta ar însemna revenirea la normalitate”, spunea Pavelescu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite