PNL atacă la CCR modificarea Regulamentului pentru deputaţi: Zgonea încearcă să-şi eternizeze prezenţa la conducerea Camerei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL va ataca la CCR proiectul de modificare a Regulamentului Camerei, care prevede că preşedintele Camerei va putea fi revocat din funcţie înainte de expirarea mandatului numai la propunerea liderului grupului parlamentar din care face parte, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. În cazul de faţă, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a subliniat că este vorba despre liderul grupului PSD, Marian Neacşu, care a jucat un rol decisiv în “marţea neagră”.

“Pe măsură ce subţierea majorităţii parlamentare devine tot mai evidentă şi în condiţiile în care domnul Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu va pierde inevitabil, în următoarele săptămâni, preşedinţia Senatului, PSD vrea să facă imposibilă schimbarea lui Valeriu Zgonea din fruntea Camerei Deputaţilor. Prin proiectul propus, domnul Zgonea, notoriu coleg al lui Mihai Viteazul, nu va mai fi un preşedinte supus sancţiunilor parlamentarilor, ci, în sfârşit, un veritabil voievod al Camerei Deputaţilor, intangibil, etern, imun la orice evoluţie politică şi parlamentară. Şi asta pentru că schimbarea sa devine imposibilă fără o propunere din partea liderului grupului parlamentar din care face parte”, arată Raeţchi.

El consideră că prevederea care condiţionează schimbarea preşedintelui Camerei de propunerea liderului de grup din propriul partid este inacceptabilă şi anti-constituţională.

“Cu alte cuvinte, domnul Marian Neacşu, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, condamnat penal pentru conflict de interese, iniţiatorul schimbării ordinii de zi în “marţea neagră”, ar fi cel care încuviinţează schimbarea domnului Zgonea: ori acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Conducerea unei Camere a Parlamentului nu poate fi condiţionată de loialităţi şi subordonări de partid, acest lucru e profund neconstituţional, e vorba de Parlamentul României, nu de Parlamentul PSD. Relaţia tandră a domnului Zgonea cu liderii chinezi, cu care obişnuieşte să se ţină de mână, nu ar trebui să presupună o asiatizare a regulilor parlamentare. PNL se va opune categoric acestei tentative procedurale de a-l face pe Valeriu Zgonea intangibil şi perpetuu şi va ataca un astfel de Regulament la Curtea Constituţională”, anunţă deputatul.

Citeşte şi: 

Liberalii depun astăzi legea votului prin corespondenţă. Care sunt propunerile PNL

Liderii PNL Alina Gorghiu şi Mihai Voicu au prezentat, astăzi, într-o conferinţă de presă, principalele prevederi ale noii propuneri legislative privind votul prin corespondenţă, proiect pe care liberalii îl vor depune la Parlament astăzi. Gorghiu a vorbit şi despre subiectul alocaţiilor pentru copii, pe tema căruia a intrat în conflict cu premierul Victor Ponta, şi i-a solicitat acestuia să dubleze suma, "aşa cum a făcut pe Twitter".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite