PNL va ataca OUG privind traseismul primarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Purtător de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu FOTO Adevărul
Purtător de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu FOTO Adevărul

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marţi, că liberalii vor ataca în instanţă, în contencios administrativ, ordonanţa de urgenţă care ar permite traseismul politic al primarilor, cu solicitarea suspendării actului normativ şi sesizării Curţii Constituţionale.

”E inadmisibil să oferi o derogare de la legea care interzice traseismul politic doar pentru că PMP şi Elena Udrea sau Călin Popescu Tăriceanu au nevoie de primari în campania electorală. În 2006 a fost adoptat un cadru normativ, care devine inutil doar pentru a servi interesele domnului Victor Ponta”, a menţionat Gorghiu.

De asemenea, ea a precizat că PNL va depune plângeri penale în cazul ordinelor de ministru care vor aloca fonduri primarilor care ar migra la alte partide.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, luni, referindu-se la OUG propusă de vicepremierul Liviu Dragnea prin care li se permite aleşilor locali să îşi aleagă partidul fără a-şi pierde mandatul, că este necesară deblocarea autorităţilor locale şi ieşirea din minciună şi ipocrizie.

”Nu am primit încă acest text de lege. Când îl primesc, o să-l discutăm şi anunţăm. Părerea mea despre acest lucru, vreau să vă spun foarte direct: cred că este necesar în primul rând să deblocăm autorităţile locale”, a precizat Ponta, arătând că în acest moment în municipiul Bucureşti, la nivelul CGMB, nu se mai iau decizii de trei luni.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Suceava, că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propune ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul, precizând că este necesară o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite