Politică

articolul anterior articolul urmator

PNL va depune sesizare pentru sancţionarea parlamentarilor AUR, după scandalul izbucnit în timpul dezbaterii în comisii pe Legea offshore

2
17 May 2022 16:05:47
Autor: Maria Dinu
George Simion şi Virgil Popescu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
George Simion şi Virgil Popescu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

PNL a anunţat că va depune sesizare pentru sancţionarea parlamentarilor AUR, acuzând că aceştia „au avut un comportament inacceptabil” la dezbaterea din comisii a proiectului Legii offshore.

„PNL condamnă comportamentul agresiv al parlamentarilor AUR de la dezbaterea privind legea offshore. Cu cât se elimină dependenţa de gazul rusesc, cu atât comportamentul AUR e mai deplasat. Grupul PNL din Camera Deputaţilor va depune sesizare pentru sancţionarea parlamentarilor AUR care au avut un comportament inacceptabil”, au transmis liberalii într-un comunicat de presă. 
 
Partidul a mai transmis că „nu tolerează comportamentul reprobabil al parlamentarilor AUR, partidul care pare că are agenda conectată la Kremlin. De aceea, grupul PNL din Camera Deputaţilor va depune sesizare pentru sancţionarea parlamentarilor AUR care au recidivat în comportament indecent şi inadecvat unei şedinţe de comisie parlamentară, în timpul dezbaterii la Legea offshore, cea care va debloca investiţiile în Marea Neagră şi va elimina dependenţa de gazul rusesc”.
 
„Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, utilizarea violenţei fizice constând în gesturi agresive ori a violenţei verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa unui alt parlamentar este interzisă în plen şi în şedinţele comisiilor de specialitate. Amintim că Regulamentul Camerei Deputaţilor a fost modificat în urma unui alt episod de violenţă fizică şi verbală a liderilor AUR”, au mai argumentat parlamentarii liberali. 
 
Potrivit membrilor PNL, "AUR nu pierde nicio ocazie să puncteze pe agenda lui Putin, cu atât mai mult astăzi, când Parlamentul grăbeşte aprobarea Legii offshore, cea care va reda independenţa energetică României. Nu putem tolera comportamentul AUR care a urmărit intimidarea celor prezenţi. Condamnăm violenţa în toate formele ei, cu atât mai mult cu cât astăzi AUR a atacat inclusiv reprezentanţii companiilor private prezente la dezbateri”. 
 
În timpul dezbaterii pe proiectul Legii offshore, în comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor, deputaţii AUR s-au certat cu reprezentanţii Federaţiei patronale de petrol şi gaze şi l-au acuzat pe ministrul Energiei că „este hoţ şi că vinde gazele din Marea Neagră austriecilor”.
 
Parlamentarii AUR şi ministrul Energiei nu sunt la primul incident de acest fel. În februarie, şedinţa Camerei Deputaţilor a fost suspendată după ce, în timpul moţiunii împotriva ministrului Energiei, deputatul George Simion a mers la Virgil Popescu şi l-a apucat de mână şi de gât, jignindu-l.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Constantine Constantine
17.05.2022, 16:43:37

Virgil Popescu nu e hot, omul e patriot! Din patriotism, detine actiuni la Romgaz, Hidroelectrica si Nuclearelectrica. Dar nu e singurul ales !Jumatate din parlamentari detin actiuni la companiile stat din domeniul energetic.Desigur, totdin patriotism. .

pista pista
17.05.2022, 20:51:24

Mai bine ar depune plangere penala impotriva clasei politice care au spoliat si devalizat Romania in ultimi 30 de ani

Modifică Setările