PNL deschide uşa deputaţilor demisionari din Pro România. Cum au ajuns liberalii de la interzicerea traseismului la încurajarea lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele liberal Virgil Guran a declarat, joi, că membrii fondatori ai Pro România, care au demisionat din partidul condus de Victor Ponta, sunt aşteptaţi în PNL, pentru că Guvernul Orban are nevoie de o majoritate în Parlament.

„Da, au loc la noi. Nu ştiu dacă vor veni toţi, dar cert este că noi suntem deschişi să primim parlamentari la PNL pentru că avem nevoie de o majoritate", a declarat Virgil Guran la Antena 3.

Printre demisionarii din Pro România se numără şi Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, precum şi alţi patru deputaţi. Aşadar, şase deputaţi ar câştiga PNL prin mişcarea de racolare a foştilor membri ai Pro România. 

În august 2017, Ludovic Orban le cerea parlamentarilor PNL să depună un proiect de lege pentru interzicerea traseimului, în condiţiile în care liberalii pierdeau oameni către ALDE. 

De asemenea, Biroul Politic Naţional al PNL a luat decizia în august 2019 de a interzice primirea foştilor membri ai PSD. Încălcarea deciziei a adus la critici din interiorul PNL, cum a fost cazul deputatului Adriana Săftoiu.  „Până unde te poţi face frate cu dracu ca să treci puntea?“, a scris Săftoiu pe Facebook, în urmă cu două săptămâni.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite