PNL, despre fuziunea PMP-UNPR: Oficializarea unui mariaj de ani de zile între Băsescu şi Oprea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL susţine că fuziunea dintre PMP şi UNPR nu este surprinzătoare fiind „oficializarea unui mariaj neformalizat care durează de ani de zile între Traian Băsescu şi Gabriel Oprea“, potrivit unui comunicat dat de liberali marţi seară.

Liberalii au transmis, printr-un comunicat de presă, că ”fuziunea dintre PMP şi UNPR nu reprezintă o surpriză”. „Fuziunea este doar oficializarea unui mariaj neformalizat care durează de ani de zile între Traian Băsescu şi Gabriel Oprea, nu reflexia unui proiect politic serios. Relaţia dintre liderii PMP şi UNPR este demult cel puţin o colaborare foarte bună, dacă nu o prietenie strânsă. Gabriel Oprea este un personaj reevaluat în repetate rânduri de Traian Băsescu, de la «Mafia lui Năstase» şi «lacheul lui Ponta» la «general avansat de 4 stele»”, se arată în informarea PNL. 

Potrivit liberalilor, fuziunea ar fi doar „un gest disperat de supravieţuire al liderilor PMP şi UNPR”.„Prin această alianţă se confirmă faptul că am trecut de la 2 partide mici la o fuziune al cărui potenţial electoral se apropie de marja de eroare. PMP nu face altceva decât să se transforme în «soluţia imorală» a democraţiei româneşti”, mai transmite PNL. 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, că Congresul de fuziune dintre PMP şi UNPR va avea loc miercurea viitoare, iar progresiştii urmează să primească două funcţii de conducere la nivel central, iar actualul preşedinte al UNPR, Valeriu Steriu, va fi preşedinte executiv alături de Eugen Tomac, precizând că Gabriel Oprea nu va avea nicio funcţie şi ”va rămâne cu onoarea”.

„Astăzi am finalizat un proces de negociere care a început acum două săptămâni. Un proces de fuziune între PMP şi UNPR. Sunt destui parlamentari de la UNPR care au plecat de la PSD. Nu ne deranjează pentru că vrem să facem o fuziune în care parlamentarii nu au o opţiune pentru PSD. Votul pentru fuziune a fost în unanimitate. Am semnat cu preşedintele Steriu acordul de fuziune. Partidul se va numi Partidul Mişcarea Populară. Însemnul electoral va fi cel al PMP. Va fi o distribuţie echilibrată a Puterii în teritoriu. Acolo unde PMP este puternic, sunt slăbiciuni la UNPR. PMP are doi prim-vicepreşedinţi. Noul partid va avea patru prim-vicepreşedinţi, pe care UNPR îi va alege până miercuri. Eu cu domnul Steriu am lucrat foarte bine. Nu ne-am cunoscut ieri, alaltăieri. Nu va fi fuziune cu doi preşedinţi. Vom avea doi preşedinţi executivi. Gabriel Oprea nu mai este membru al partidului. Oprea rămâne cu onoarea“, a spus Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite