Politică

articolul anterior articolul urmator

PNL Iaşi susţine candidatura lui Orban pentru şefia partidului. Costel Alexe: „Niciodată Iaşiul nu a mai fost vizitat atât de des de un premier ca în mandatul lui”

5
13 Mar 2021 13:16:28
Autor: Radu Eremia
Preşedintele PNL, Ludovic Orban. FOTO Facebook Ludovic Orban
Preşedintele PNL, Ludovic Orban. FOTO Facebook Ludovic Orban

Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi a decis, cu unanimitate de voturi, să susţină la viitorul Congres al Partidului Naţional Liberal candidatura preşedintelui PNL Ludovic Orban pentru un nou mandat în această funcţie,

„În mandatul lui Ludovic Orban, PNL Iaşi a obţinut rezultate foarte bune în ultimele trei scrutine electorale, reuşind să ofere judeţului prima administraţie liberală completă din ultimii 30 de ani, atât la Primăria Municipiului Iaşi, cât şi la Consiliul Judeţean Iaşi”, afitmă liberalii ieşeni.

„Împreună cu membrii şi colegii mei din PNL Iaşi voi susţine candidatura lui Ludovic Orban pentru încă un mandat de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Apreciez toate eforturile pe care le-a făcut în calitate de Prim-Ministru pentru a sprijini România în timpul crizei generate de pandemie şi totodată eforturile de a transforma PNL în principala opţiune de vot a românilor. Este o alegere asumată pe care am luat-o din respect pentru ieşeni, care au votat programul nostru de guvernare şi viziunea liberală pe care le-am construit şi împreună cu Ludovic Orban. În timpul cât a fost Prim-Ministru, Guvernul României şi-a îndreptat pentru prima dată atenţia către judeţul Iaşi şi către întreaga Moldovă. Niciodată Iaşul nu a mai fost vizitat atât de des de un Premier ca pe durata mandatului domnului Orban, niciodată nu a existat un interes mai mare asupra proiectelor Moldovei ca în timpul în care domnia sa a fost în fruntea Guvernului. Atunci am reuşit să deblocăm proiectul Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi, să explorăm oportunităţile de a finanţa autostrada Unirii prin identificarea soluţiei pentru podul de peste Prut, să demarăm licitaţia pentru varianta de ocolire a Municipiului Iaşi (varianta sud), pentru care, de curând, a fost semnat contractul cu firma de proiectare. A fost pentru prima dată când Iaşul a primit o sumă record, a doua ca valoare la nivel naţional, pentru oraşele şi comunele din judeţ – 45,65 milioane de lei, alocaţi tuturor UAT-urilor. Am obţinut sprijin pentru aeroportul Iaşi, afectat de pandemie, pentru care Guvernul Orban a alocat 6 milioane de lei, reuşind astfel să repunem activitatea pe picioare, lucru care astăzi se vede prin creşterea numărului de curse externe şi prin atragerea marilor operatori aerieni, precum Lufthansa, care din luna mai va opera zboruri de la Iaşi”, a declarat Costel Alexe, liderul filialei.

În opinia sa, Ludovic Orban a repus Iaşiul şi Moldova pe harta priorităţilor naţionale. „Sunt încrezător că, în frunte cu Ludovic Orban la conducerea Partidului Naţional Liberal, în următorii patru ani vom putea oferi regiunii noastre dezvoltarea pe care o merită şi vom putea recupera din decalajele pe care nefericitele guvernări socialiste le-au creat. Votul în unanimitate acordat în cadrul Biroului Politic Judeţean confirmă că PNL Iaşi este o filială unită, care a rămas dedicată scopului de a reprezenta interesele ieşenilor, alături de liderii care au lucrat la acest program ambiţios de guvernare naţională şi locală pe care oamenii l-au votat cu încredere. ”, a adăugat Alexe.

Şi alte filiale precum cea din Caraş Severin şi cele de la sectoarele 1 şi 3 şi-au anunţat susţinerea faţă de Ludovic Orban pentru un nou mandat la şefia PNL.  Ludovic Orban şi-a informat colegii că intenţionează să candideze din nou pentru funcţia de preşedinte al partidului, la Congres.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Temistocle Atenianul
13.03.2021, 13:19:35

In traducere din moldoveneste pe romaneste: adica tovarasul Orban ne poate oferi mai multa protectie decat nenea Catu in cazul in care se incinge treaba cu dosarele ...

+9 (9 voturi)
Tomescu Tom
13.03.2021, 13:50:12

" Oastea domnului " Orban .. PSD-iștii reciclati ... . PNL -iștii ieșeni să nu uite că de fapt reprezintă, într-un fel .. pnl-iștii din Moldova toată .. Iași-ul fiind fosta capitala a unei provincii istorice ...

-8 (8 voturi)
Lucifer
13.03.2021, 14:22:11

Plus că PNL caută un moldovean ca să-l pună candidat la preşedinţie în 2024, că cică poate mai merge treaba aia cu Cuza....şi ne unim cu Moldova.....

-8 (8 voturi)
Maximilian Musat
13.03.2021, 16:01:42

Ludovic orban este un impostor !!! Este la fel ca Ponta ce mergea la Galati si zicea ca de acolo este bunica dupa tata si la Suceava ca de acolo este bunica dupa mama...asa si Orban,a defilat Flutur cu el de mana parca ducea "ursul" de anul nou !!! Veti avea autostrada,veti avea locuri de munca,suceava se va conecta la restul tarii prin autostrazietc...campania a trecut,ivestitiile sunt facute si autostrada "ciuciu "! S-au facut in schimb harti multe cu linii rosii ,verzi si violet,harti ce sunt aratate in toate pozele facute de presa slugarnica,va zic eu ceva ,muldovenilor veti avea autostrazi cand va aparea partidul cu drapelul violet...fugariti-l pe Flutur dar si pe Orban cand o sa vina la voi va mint si va fura amandoi,Oltenia ,Muntenia si Transilvania vor fi pline de autostrazi se vor dezvolta iar voi feti fi argatii lor !!!

pandia theodor
14.03.2021, 09:15:25

ca´ntre excroci: orban si alexeäsi tin reciproc spatele.

Modifică Setările