PNL îşi elimină blatiştii din partid. Consilierii de la Sectorul 1 care au votat bugetul PSD au fost excluşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Burduja a anunţat că cei doi blatişti din PNL au fost excluşi  - FOTO Eduard Enea
Sebastian Burduja a anunţat că cei doi blatişti din PNL au fost excluşi  - FOTO Eduard Enea

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a declarat joi că cei doi consilieri PNL care nu au părăsit sala acum două săptămâni când s-a votat bugetul Sectorului 1, propus de primarul PSD Daniel Tudorache, au fost excluşi din partid. Potrivit unui comunicat al liberalilor, cei doi blatişti care au votat cu PSD sunt Mădălin Olteanu şi Daniel Chirvase.

„Biroul Politic al PNL Sector 1 a decis excluderea din Partidul Naţional Liberal şi retragerea sprijinului politic în cazul consilierilor locali Mădălin Olteanu şi Daniel Chirvase. Propunerea sancţionării celor doi consilieri locali a fost votată de BPS în unanimitate, după şedinţa de Consiliu Local al Sectorului 1 în care s-a aprobat proiectul de buget propus de administraţia PSD după aceleaşi criterii consacrate: incompetenţă, impostură, bătaie de joc la adresa bucureştenilor”, a transmis PNL Sector 1 într-un comunicat de presă.

Liderul filialei PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a explicat că deşi filiala a decis în urmă cu două săptămâni ca consilierii libearli să părăsească sala în momentul votării bugetului propus de primarul PSD, doi consilieri liberali au rămas în sală.

„Ne-a fost clar încă de la început că proiectul de buget este un jaf cu premeditare pus la cale de #PSD şi primarul lor din Sectorul 1. Din acest motiv, biroul politic a decis, în unanimitate, ca linie de acţiune, părăsirea sălii de către consilierii locali #PNL, în semn de protest faţă de modul in care PSD administrează comunitatea noastra. Era firesc ca cei doi colegi care au decis să rămână în sală să fie sancţionaţi drastic şi biroul politic a votat în consecinţă. Suntem în slujba cetăţenilor şi atât, iar cei care nu înţeleg această misiune suportă consecinţele”, a subliniat şi Sebastian Burduja pe Facebook.

Doi consilieri liberali au votat bugetul PSD pentru primăria Sectorului 1. Burduja: Cei doi vor suporta consecinţele

Primii excluşi

Totodată, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, vineri, bugetul pentru anul 2020, proiectul fiind votat şi de doi consilieri PNL, deşi formaţiunea a anunţat că nu susţine proiectul propus de Gabriela Firea. Liderul PNL Bucureşti,Violeta Alexandru, a anunţat că se va reuni Biroul Politic şi va propune excluderea celor doi.

 
„Am urmărit cu atenţie şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de astăzi. Mesajul meu pentru Consilierii Generali PNL a fost foarte clar. Am cerut seriozitate şi opoziţie totală la risipa de bani pe care G. Firea/PSD ne cere să o girăm prin aprobarea propunerii de buget. Cine nu face faţă acestei exigenţe care ţine de igiena internă a unui partid de opoziţie la nivelul actualului Consiliu dominat de PSD&prietenii, cine îşi imaginează că poate folosi imaginea PNL şi să se alinieze în spatele PSD direct sau în spatele altor sateliţi, trebuie să răspundă. Nu permit să îşi bată joc cineva, folosind sigla PNL, de încrederea bucureştenilor. Am muncit mult ca să o recâştigăm. Biroul Politic al PNL Bucureşti se convoacă în vederea retragerii sprijinului politic pentru Hazem Kansou şi Cristian Olteanu, Consilieri generali, urmând excluderea acestora”, a anunţat Violeta Alexandru.
 
Cine sunt cei doi blatişti din PNL care sunt mână în mână cu Gabriela Firea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite