PNL a lansat un site unde cetăţenii pot semnala abuzuri la europarlamentare şi referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Arhivă
Ludovic Orban FOTO Arhivă

PNL a lansat maţi site-ul oprestefrauda.ro, în care invită cetăţenii să semnaleze orice abuz sau fraudă din campania electorală sau din ziua alegerilor de pe 26 mai. Potrivit lui Ludovic Orban, informaţiile trimise către site sunt verificate, pentru ca apoi PNL să semnaleze instituţiile statului cu privire la respectivul abuz.

La mai puţin de 20 de minute după ce a fost lansat OpresteFrauda.ro au venit şi primele două semnalări. O inregistrare cu ministrul Economiei, Nicolae Badalau, care declară la Giurgiu că nu ar vota la referendum, şi o sesizare din Prahova în care un cetăţean susţine că unor alegători li s-a spus că urnele mobile for fi însoţite de pază înarmată cu arme letale.

„In calitate de cetatean roman, va aduc la cunostinta o situatie atipica, chiar alarmanta, care s-a conturat la instruirea presedintilor birourilor sectiilor de votate constituite la nivelul comunele prahovene, atat de catre reprezentantul IJP PH , cat si de seful Jandarmeriei PH, in sensul ca urna speciala pentru persoanele netransportabile va fi insotita si de paza INARMATA, adica cu arme de foc, LETALE. Nu s-a precizat daca cu aceste arme se va intra in locuinta persoanei care va vota, dar asa s-a lasat a se intelege. Precizez ca armele letale vir fi LA VEDERE, creandu-se astfel o presiune psihologica negativa asupra alegatorilor”, se arată în sesizarea citată.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că dacă informaţiile sesizate de cetăţeni se vor dovedi adevărate, atunci partidul va sesiza instituţiile statului.

„Rostul acestui site este să ne fie semnalate orice tentativă de fraudă, orice tentativă de boicot, în special în privinţa boicotului la referendum, orice fel de tentativă de cumpărare de voturi, orice abuz, orice ameninţare proferată de conducătorii PSD-işti de instituţii publice, care au înnebunit complet şi care la ora actuală nu mai ţin cont de nimic, de lege, de bun simţ, de normalitate şi care încearcă să-şi folosească puterea publică pentru a-i forţa pe cetăţeni să voteze împotriva propriilor opinii. Procedura pe care am instituit-o imediat ce primim o informare, chiar şi anonimă, privitor la orice cap de informaţie, privitor la planurile PSD care sunt împotriva legii, verificăm informaţia şi dacă informaţia se arată a fi adevărată, vom sesiza imediat toate instituţiile statului abilitate să sancţioneze aceste derapaje grave pe care le pregăteşte PSD”, a declarat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă la Gorj.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite