PNL nu poate contesta numirea lui Sârbu la Curtea de Conturi. Liberalii nu au reuşit să găsească niciun argument de neconstituţionalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu. FOTO David Muntean
Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu. FOTO David Muntean

Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor, Eugen Nicolăescu, a afirmat, marţi, că liberalii nu pot contesta în acest moment numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi deoarece nu au motive, niciunul dintre juriştii consultaţi nefiind în stare să ofere un răspuns pozitiv în acest sens.

„Am cautat şi căutam argumente de neconstituţionalitate. Până în acest moment, toţi juriştii pe care i-am consultat nu ne-au dat niciun fel de raspuns pozitiv. În consecinţă, în acest moment, nu putem contesta, că nu avem motive şi numai ca să ne aflăm în treaba nu o facem“, a declarat Nicolăescu, la finalul şedintei comisiei de unificare a PNL.

În urmă cu trei săptămâni, deputatul PNL Andreea Paul anunţa că liberalii iau calcul sa conteste la Curtea Constitutionala numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi.

„PNL s-a opus nominalizarii lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi. Consideram costisitoare şi inutilă pentru români politizarea până la strangulare a unor instituţii-cheie ale statului român, cum este cazul Curţii de Conturi, dar, în paralel, si a Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru care s-a votat ieri în plen. Luam în calcul pentru ambele cazuri sesizarea la Curtea Constituţională şi în prezent juriştii analizează oportunitatea şi posibilitatea de succes a unui astfel de demers“, declara Andreea Paul. 

La jumătatea lunii septembrie, senatorul PSD Ilie Sârbu a fost votat de plenul reunit al celor două Camere, în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit la Curtea de Conturi, cu 290 de voturi "pentru" şi 108 „împotrivă“, acesta urmând să demisioneze din Parlament ca urmare a preluării acestei funcţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite