PNL, primul pas spre excluderea lui Meleşcanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu

Conducerea PNL a acceptat, ieri, propunerea lui Crin Antonescu de excludere a lui Teodor Meleşcanu din partid. Biroul Politic Central a decis să recomande Delegaţiei Permanente votarea acestei sancţiuni.

Potrivit vicepreşedintelui PNL, Mihai Voicu, subiectul va fi discutat în şedinţa Delegaţiei din 12 martie. Întrebat dacă Biroul Politic Central  a discutat despre propunerea de excludere a lui Meleşcanu din partid, Voicu a răspuns: „Da, sigur. Acest lucru va fi făcut cu prima ocazie a organismului statutar competent, respectiv Delegaţia Permanentă".

Meleşcanu s-a autosuspendat

Voicu a susţinut că Meleşcanu poate fi exclus din partid, chiar dacă este autosuspendat. „Autosuspendarea implică o calitate care poate fi supusă unei sancţiuni", a spus Voicu. Din Delegaţia Permaenentă fac parte, alături de vicepreşedinţii partidului, liderii de filiale şi parlamentarii partidului. În majoritatea cazurilor, acest for a votat  propunerile Biroului Politic Central.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în urmă cu o săptămână, că nominalizarea lui Teodor Meleşcanu la şefia SIE este „o afacere" între Traian Băsescu şi Teodor Meleşcanu şi a anunţat că va cere excluderea din partid a senatorului. Antonescu a spus că Meleşcanu nu l-a informat nici pe el, nici pe alt lider liberal despre propunerea de a ocupa funcţia de director al SIE.

Întrebat cum comentează anunţul lui Crin Antonescu privind excluderea sa, Meleşcanu a spus că PNL „este un partid liberal, până la proba contrarie, şi fiecare are dreptul la o opinie". „Din punctul meu de vedere, prevederile statutului sunt clare. Le-am urmat pas cu pas. Lucrurile sunt în regulă, ca să nu mai spun că este foarte greu, dacă nu imposibil, să-l excluzi pe unul care e deja suspendat", a reacţionat Meleşcanu.

El a precizat că decizia de a accepta şefia Serviciului, la propunerea preşedintelui Traian Băsescu, este una „personală" şi nu s-a consultat cu persoane din PNL pe marginea acesteia.

Potrivit statutului, membrii PNL se pot autosuspenda din calitatea de membru al partidului numai în cazul ocupării unei funcţii publice incompatibile cu calitatea de membru al unui partid politic conform legii şi numai pe durata îndeplinirii acestora. Pe de altă parte, membrii PNL pot fi excluşi pentru o serie de fapte, cum ar fi săvârşirea de abateri grave de la disciplina partidului sau încălcarea  hotărârilor organismelor de conducere ale partidului. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite