PNL şi PDL şi-au unit forţele: Aleşii de Ilfov să primească diurnă şi sumă pentru cazare în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roşca Stănescu nu este la primul proiect de lege controversat
Roşca Stănescu nu este la primul proiect de lege controversat

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a depus la Parlament o iniţiativă legislativă semnată şi de alţi 31 de senatori PNL şi PDL, prin care propune modificarea Statutului parlamentarilor astfel încât parlamentarii de Ilfov să primească diurnă de deplasare şi sumă forfetară pentru cazarea în Bucureşti.

Propunerea legislativă iniţiată de Roşca Stănescu priveşte modificarea art. 41 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, articol referitor la diurna de deplasare şi cheltuielile de cazare ale parlamentarilor.

Roşca Stănescu şi cei 31 de senatori PNL şi PDL coiniţiatori propun ca parlamentarii aleşi în colegii din judeţul Ilfov să primească o diurnă de deplasare pe zi de 2% din indemnizaţia lunară brută, precum şi o sumă forfetară din bugetul Camerei sau al Senatului pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în Bucureşti.

În forma actuală a actului normativ, parlamentarii aleşi în Ilfov sunt asimilaţi parlamentarilor aleşi în colegii din municipiul Bucureşti şi sunt exceptaţi de la prevederile menţionate anterior din considerente care au vizat restrângerea cheltuielilor.

În expunerea de motive a propunerii legislative se invocă faptul că Statutul deputaţilor şi senatorilor trebuie să asigure egalitatea pentru toţi parlamentarii în exercitarea mandatului şi să respecte Constituţia prin care se asigură nediscriminarea între parlamentari pe motive de avere sau origine socială.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-a declarat personal împotriva unei astfel de modificări a Statutului parlamentarilor.

„A fost o decizie a USL de a echivala parlamentarii din Ilfov cu cei din Bucureşti. Câteodată din sudul Bucureşiului e mai dificil să ajungi la Parlament decât de la vilele pe care le ai. Dacă colegii senatori - am văzut că e un grup de liberali - vor bani, atunci să vedem dacă aprobă cineva în plenul reunit, pentru că e nevoie de jumătate plus unu din total“, a spus Zgonea.

El a precizat că personal nu susţine modificarea. „Ori ţinem curea strânsă, ori schimbăm şi când întorc oamenii spatele ne dăm mai multe privilegii, nu sunt de acord personal“, a spus Zgonea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite