PNL şi PMP, primite în Partidul Popular European: E un argument puternic la alegerile prezidenţiale din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Vasile Blaga fac parte acum din aceeaşi familie europeană FOTO Reuters
Klaus Iohannis şi Vasile Blaga fac parte acum din aceeaşi familie europeană FOTO Reuters

Partidul Popular European a decis joi primirea PNL şi a PMP în rândurile sale,cu un vot acordat în unanimitate de Adunarea Politică a PPE.

„Prin primirea Partidului Naţional Liberal în PPE, dobândeşte consistenţă gestul europarlamentarilor noştri de a se înscrie în grupul PPE din Parlamentul European. De asemenea, şi din punct de vedere al prezenţei PNL şi PDL în Europa, fuziunea celor două partide este din acest moment clară şi pe deplin împărtăşită de partenerii noştri europeni. Se concretizează, totodată, parcursul, uneori anevoios, de construcţie a dreptei româneşti, astăzi o alternativă politică foarte puternică la PSD“, se arată într-un comunicat al PNL care precizează că afilierea liberalilor la grupul popularilor europeni va reprezenta şi un argument puternic la alegerile prezidenţiale.

“Suntem determinaţi să lucrăm împreună cu colegii noştri din PPE pentru a întări prezenţa noastră în Uniunea Europeană, pentru a promova valorile noastre şi pentru a crea o Europă mai competitivă şi mai prosperă. Suntem, de asemenea, determinaţi să lucrăm împreună cu colegii noştri din România pentru a câştiga următoarele alegeri şi să construim împreună o Românie prosperă”, a declarat cu această ocazie vicepreşedintele Parlamentului European, Adina Vălean.

Prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a declarat, joi, că Adunarea Politică a PPE a aprobat cooptarea PNL şi a PMP în PPE, cerând totodată PMP să spună ce va face în turul II de scrutin al prezidenţialelor, "astfel încât PPE să aibă garanţia că proiectul unificării dreptei va fi dus până la capăt".

"Astăzi, Adunarea Politică a PPE a votat cooptarea atât a PNL, cât şi a PMP în PPE, ceea ce încununează efortul făcut de PDL. Este un moment aşteptat pentru unificarea dreptei. PPE susţine democraţia şi a acceptat PMP cerându-le clar să spună ce vor face în al doilea tur de scrutin astfel încât PPE să aibă garanţia că proiectul unificării dreptei va fi dus până la capăt", a precizat Boagiu, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte PPE.

La rândul lui, europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan a anunţat, pe Twitter, că formaţiunea din care face parte s-a afiliat la PPE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite