Politică

articolul anterior articolul urmator

PNL şi prea-multele enigme din perioada COVID

100
25 Apr 2020 09:06:17
Mircea Morariu

Miercuri, a picat ca un trăsnet vestea că dl. Mircea Macovei, directorul medical de la Spitalul Judeţean Suceava, se va întoarce începând de joi la muncă. Insul s-a făcut bine-mersi,  e atât de bine din punct de vedere medical  încât are neruşinarea de a reveni nu ca simplu medic, cu toate că şi aici ar fi multe de discutat, ci pe post de şef. Că altminteri nu poate. Are şefia în ADN.

Bun, să zicem că de la dl. Macovei nu prea ne mai puteam aştepta la multe. Dl. Macovei şi-a dat măsura capacităţilor lui profesionale şi umane atunci când a chemat medicii din subordine la muncă, indiferent de starea lor de sănătate, şi când a continuat el însuşi să îşi plimbe, deşi infectat, preţiosul fizic prin  spital, determinând o criză medicală, un  dezastru uman fără precedent. Dar ce să facem când auzim un ditamai secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, un  anume ins pe nume Ionel Oprea, mai mult ca sigur, la rându-i,  membru de frunte al PNL, justificând revenirea în dregătorie a d-lui Macovei? „Omul a dat un concurs legal, aşa că nu avem ce face”, ne spune senin, crezând că ne prosteşte dl. Oprea.  Zău aşa? Legalitatea concursului îi dă insomnii d-lui Oprea sau probabila apartenenţă a d-lui Macovei la PNL şi posibila înaltă protecţie a baronului local Gheorghe Flutur în jurul căruia întreaga conducere a PNL, guvernul Orban însuşi au făcut un ruşinos, un iresponsabil zid? Probabil că şi şpăgara Sorina Pintea de la Baia Mare o fi dat un concurs legal, dar despre legalitatea concursurilor din România ar fi multe de spus,  însă doamna Pintea fiind de la PSD a fost dată afară din funcţie chiar din dispoziţia tot mai decredibilizatului domn Ludovic  Orban. În cazul doamnei Pintea pentru care, să fie clar, nu am nici urmă de consideraţie, dimpotrivă, nimeni de la vârful conducerii Ministerului Sănătăţii ori al guvernului nu se teme de procese sau de cine ştie ce alte consecinţe legale, în cazul iresposabilului domn Macovei, da. E de sperat că locuitorii din judeţul Suceava, deveniţi din cauza triadei Flutur- Rîmbu- Macovei un domeniu al COVID 19, al bolii, al groazei, al morţii, vor şti să taxeze electoral aşa cum se cuvine şi cum merită PNL. Care să nu ne mire că scade în sondaje.  Probabil că tocmai de teama lor, dl. Macovei a decis, totuşi, să demisioneze vineri. Unii spun  că decizia ar fi fost determinată de intervenţia d-lui Nelu Tătaru care i-ar fi dat respectivei goange cu flit. Sper ca demisia să nu însemne preţul acţiunilor legale ce se impun.

Pentru moment ce s-a întâmplat, ce se întâmplă la Suceava pare că va rămâne o mare enigmă în istoria din perioada COVID 19 a României. Aşa cum par să stea lucrurile şi în cazul situaţiei senatorului Vergil Chiţac ot Constanţa care şi-a făcut şi el de cap. A pretins că ar fi fost infectat cu COVID 19, că şi-ar fi infectat nu ştiu câţi alţi colegi de partid la nu ştiu ce adunare cu iz electoral, a refuzat să fie dus cu isoleta, încălcând grav legea,  a contribuit la înmuierea inimilor celor din PSD care, astfel, şi-au dat votul necesar învestirii pe repede-înainte a guvernului Orban 2, fiica d-lui Chiţac a anunţat, smulgându-şi de durere şi îngrijorare părul din cap, că ilustrissimul ei tată ar fi ajuns la reanimare şi acum, uite!, e şi el sănătos-tun.  Aşteaptă pentru toată această panaramă de prost gust, şi ea de domeniul penalului,  un nou loc eligibil la viitoarele alegeri parlamentare, dacă nu cumva chiar şi o decoraţie din partea preşedintelui Klaus Werner Iohannis. 

Mai sunt şi multe alte lucruri neclare consumate în această perioadă când guvernanţii României ne cer, nu fără motiv, să facem tot felul de sacrificii. De pildă,  „Afacerea Sparanghelul” în cazul căreia firma germană, posibila implicare şi aici a demonicului domn Gheorghe Flutur, ochii închişi şi gluga pe ochi a Poliţiei Române, explicaţiile aiuritoarei a atât de originalei şi europenei doamne Violeta Alexandru nu au izbutit să acopere parada semnelor de întrebare. În fine, mai e o mare enigmă de ce a apărut în prim-plan aberantul plan al doctorului Streinu-Cercel, despre care aflu că nu ar fi tocmai o noutate, cu numai o zi sau două înainte de a se dea vestea că se va proceda la o oarecare destindere a măsurilor anti-COVID 19.  Pentru a se obţine voturi?

Am scris de nenumărate ori. Trecem printr-o perioadă cum nu se poate mai complicată. Care nici pe departe nu se va încheia îndată după 15 mai, atunci când, aşa după cum ne-a anunţat mai deunăzi preşedintele Klaus Iohannis, ar fi posibilă ridicarea unor restricţii, dar se aşteaptă a fi introdus şi un alt set nou de reguli deloc simplu de aplicat şi de suportat. Tocmai de aceea e nevoie de un fel de parteneriat, de contract social între guvernaţi şi guvernanţi. E nevoie ca populaţia să aibă încredere în cei ce şi-au asumat de bună voie conducerea ţării în această perioadă. Numai că încrederea nu vine din cer. Se câştigă greu şi se pierde uşor.

Deja PNL, guvernul său, premierul Ludovic Orban au comis prea multe gafe. Le-au făcut oare inconştient?  

P.S. Acest text nu se adresează hiper-activilor vânătorul/d.c., lucifer, ioan stănilă, herr, victor nagy, Zână-Măseluţă. 

Comentariu apărut concomitent pe blogurile adevărul.ro şi pe site-ul contributors.ro

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Vanatorul/d.c.
25.04.2020, 09:35:03

Am spus-o si pe alta pagina.. Am aflat mai deunazi, ca ”Secretarul de stat Raed Arafat detaşează ofiţeri ai unităţii de informaţii a MAI, DGPI, fosta „Doi ş’un sfert”, în conducerile tuturor centrelor teritoriale de intervenţie împotriva Covid 19. Ordinul intern semnat pe 16 aprilie de Arafat şi a fost supervizat de ministrul Marcel Vela.” (https://adevarul.ro/news/eveniment/doi-sun-sfert-fost-aruncat-lupta-noul-coronavirus-1_5ea3183a5163ec4271187045/index.html) Nici un om intreg la minte nu-si inchipuie ca astia doi, Arafat si Vela, fac de ..”de capul lor” asta..! Pentru cine are capul pe umar si mintea la purtator, nu exista nici cel mic dubiu ca la nivelul asta, aprobarile pentru asa ceva vin de Iohannis, via Orban-seful direct al lui Arafat si Velea..! Ei bine, pus cap la cap tot ce s-a petrecut in Romania si cu Romania de cand PNL-bratul politic al Noii Securitati, gestioneaza problemele administrative ale tarii si pandemia, dedandu-se la tot felul de abuzuri si discriminari prevazute in ordonante militare de inspiratie nazista, e clar ca atunci când va veni vreme, cineva va plati pentru toate astea. Nimeni nu scapă de..trecut, iar pacatele ne ajung pe toti din urma, romani simpli si cinstiti, sau neonazisti corupti si insetati de putere, aflati in fruntea unor institutii de stat. INDUBITABIL ca mai devreme sau mai tarziu Iohannis va plati pentru batjocorirea Romaniei, a romanilor si a statului de drept..! Poate chiar cu..puscaria..! Ceea ce se intampla acum in statul roman condus de el, cu aprobarea lui, la ordinele lui, prin decretele semnate de el, incalca toate regulile care definesc un stat corect condus si administrat, sub pretextul luptei impotriva pandemiei, transforma (pe timp de pace) o societate civila intr-una militarizata, in care drepturile si libertatile cetateanului, desi sunt consfintite prin Constitutie, sunt practic sfidate si calcate in picioare de regimul neonazist Iohannis-PNL-Noua Securitate..! Chiar mai crede cineva ca găstii de tradători ai interselor nationale, derbedeilor politici care profitand de sentimentul de ”anti-pesedism” trait (pe buna dreptate) de catre o buna parte dintre romani isi zic ”salvatorii natiunii” (desi tocmai ei o tradeaza, o remafiotizaza, o ”vand”, o bajocoresc si-o jefuiesc sub ”umbrela” pandemiei), deci chiar mai crede cineva ca unor asemenea politruci nenorociti le mai pasa si de altceva, decat de manariile lor mizerabile, setea lor putere si conservare privilegiilor lor..?

-4 (12 voturi)
Vanatorul/d.c.
25.04.2020, 09:39:31

"Autorităţile publice, inclusiv cele din domeniul medical, au obligaţia să fie responsabile în comunicarea publică. Consider inadmisibilă lansarea unor idei aflate la graniţa dintre halucinant şi stupid al căror unic efect este sporirea neîncrederii populaţiei în capacitatea statului de gestionare a gravei crize prin care trecem. Am cerut insistent în aceste luni transparenţă, coerenţă şi profesionalism. Ceea ce am primit au fost tentative de ascundere a realităţii, informaţii trunchiate, contradicţii şi tensiuni între factorii de decizie (...) Calculele politice sau rivalităţile dintre diverse personaje cu rol în combaterea crizei sunt irelevante şi toxice. Prioritatea e România şi nimic altceva" (Dan Barna, despre iresponsabilitatea, mânariile de debedei politici cu apucaturi naziste si imbecilitatea de dimensiuni galactice, cu care cocalarimea iohannist-liberala gestioneaza problemele tarii si ale populatiei in plina pandemie)

-4 (8 voturi)
Ionel Marcu
25.04.2020, 09:58:56

Dom` Murariu, ori articolul e scris de vreo 3-4 zile, ori d-ta ești pesedist. Ce tot îi dai cu Macovei ăsta, Orban i-a cerut Tătarului să nu-l lase să revină șef. Probabil că știi dar taci ca porcu-n cucuruz, pesedește. Cât privește activitatea lui Orban, ai dreptate, scade în sondaje, deja la ultimul sondaj, de acum aproape o lună coborâse la 31% dar nu din cauza restricțiilor și a gestionarii crizei sanitare ci pentru că și-a uitat promisiunile către electorat- eliminarea sau taxarea dură a pensiilor speciale, reducerea bugetarilor, eliminarea cumulării pensiei cu salariul la stat, etc-și a adoptat un fel de politică pesedistă. Acum n-are decât să împartă electoratul de stânga cu PSD și ProPonta și să se mulțumească toate trei aceste partide cu 20-20-5 %. De ALDE nu mai discutăm, a dispărut, e doar o fosilă în Parlament.

+4 (14 voturi)
Klaus Golannis
25.04.2020, 09:39:45

Luati-va sau confectionati-va masti textile. Obligativitatea mastilor dupa 15 este o masura pentru tunul pe care galbejitii de la guvernare vor sa-l dea pe spinarea fraierilor. Firmele ce vor produce aceste masti sunt sub obladuirea sobolanilor galbeni... si cu asta cred ca am spus totul!

-1 (11 voturi)
Mihai Giurgiuveanu
25.04.2020, 09:49:15

Exemple?

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările