PNL îl promovează în funcţia de secretar general adjunct în Ministerul Economiei pe cel care în 2019 era dat ca exemplu de incompetenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban l-a numit marţi pe Gicu Iorga în funcţia de secretar general adjunct în Ministerul Economiei. Fost preşedinte al clubului de table din Giurgiu, Iorga era de anul trecut ca exemplu de incompetenţă de către liberali într-o moţiune simplă.

Într-o moţiune simplă depusă de PNL în aprilie 2019 împotrive ministrului Energiei din guvernul Dăncilă, Anton Anton, liberalii îl acuzau pe Gicu Iorga că este „mâna dreaptă” a deputatului ALDE Toma Petcu.

„Nea Gicu Jupânu’ Iorga, şeful clubului de table din Giurgiu şi mâna dreaptă a domnului deputat ALDE Toma Petcu, va încasa 10 000 de euro în fiecare lună pentru două ore lucrate la Electrica. Şi dacă cineva va îndrăzni să-l dea afară, compania îi va plăti sute de mii de euro despăgubiri! Este strigător la cer! Chiar nu vă e ruşine?”, scriau liberalii.

Gicu Iorga fusese numit în 2017 secretar general în Ministerul Energiei, controlat de ALDE în timpul guvernării comune cu PSD. Ulterior, el a fost promovat şi în consiliul de administraţie al companiei Electrica, cu capital de stat, poziţie în care a fost păstrat şi de guvernul PNL după ce Toma Petcu, fost ministru al Energiei, a trecut de la ALDE la PNL, aminteşte G4Media.ro

Gicu Iorga a fost şi şef al Vămii Giurgiu, dar şi candidat PDL la alegerile locale din Giurgiu în 2008.

Numirea sa în funcţia de secretar general adjunct a fost făcută la propunerea lui Virgil Popescu, ministrul Economiei, care în în 2017, pe când era în opoziţie, îl întreba într-o interpelare oficială pe ministrul Toma Petcu ”Ce îi recomandă pe domnii Gicu Iorga şi Ciprian Iacob pentru a fi membri în Bordul Electrica? Mă refer la altă competenţă în afară de cea de membru de partid?” 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite