Liberalii vor să păstreze Ministerul Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii îşi vor asuma Ministerul Justiţiei, după ce Victor Ponta a anunţat că noul ministru va face propunerile pentru şefii parchetelor. Posibile variante: Norica Nicolai, Victor Cirobea, Ovidiu Pu'ura sau Corneliu Bârsan.

UPDATE Printre numele vehiculate în PNL pentru şefia Justiţiei se numără cel al Noricăi Nicolai, al lui Victor Cirobea sau al secretarului de stat la Justiţie, Ovidiu Puţura. Judectorul CEDO Corneliu Birsan ar putea fi o opţiune pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a declarat preşedintele Comisiei juridice a Senatului, liberalul Tudor Chiuariu.

UPDATE După ce Victor Ponta a anunţat că şefii parchetelor vor fi numiţi de viitorul ministrul al Justiţiei, liberalii au anunţat că îşi vor asuma, în continuare, ministerul Justiţiei.

„S-a vehiculat o ipoteză. Dacă premierul va face numirile în calitate de ministru al Justiţiei, era posibil să renunţăm la Ministerul Justiţiei“, a explicat Antonescu.

„Dacă lucrurile se clarifică, Ministerul Justiţiei este în responsabilitatea PNL, mâine vom face şi propuneri, care îşi va asuma şi răspunderea de a face propunerile respective“, a adăugat Antonescu.

"S-ar putea să fie dureros interimatul lui Victor Ponta şi ne gândim să-i scurtăm suferinţa.", a adăugat, ironic, Crin Antonescu.

PNL va propune PSD un schimb între ministere, în condiţiile în care Ministerul Justiţiei va rămâne lipsit de miză, după ce Victor Ponta îi va propune pe şefii parchetelor.

Una din variantele discutate în PNL vizează un schimb în care liberalii să ia Ministerul Marilor Proiecte în locul celui al Justiţiei, afimră surse liberale. În acest caz, Klaus Iohannis ar urma să preia Ministerul Marilor Proiecte, iar actualul titular, social-democratul Dan Şova ar deveni ministru al Justiţiei.

O altă variantă este ca liberalii să preia Apărarea în locul Justiţiei, iar în acest caz Corneliu Dobriţoiu va fi nominalizat la Apărare.

O a treia variantă discutată în PNL este preluarea Externelor în locul Justiţiei. În acest caz, titularul externelor, social-democratul Titus Corlăeţan ar urma să ocupe portofoliul Justiţiei.

Liberalii se vor reuni în şedinţă la ora 14.00 pentru a discuta variantele de rocadă guvernamentală. Subiectul trebuie negociat şi cu PSD şi aici apare o problemă: nici Dan Şova, nici Titus Corlăţean nu doresc să renunţe la actualele porotofolii pentru a se muta la Justiţie

Victor Ponta a afirmat, luni seară, că nu a discutat cu liberalii despre un schimb de ministere, dar că o asemenea variantă nu este exclusă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite