PNL pune batista pe ţambal în cazul Pîrvulescu. Curiosul caz al liderului PNL Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Pîrvulescu, senator din conducerea Senatului, îşi menţine în continuare funcţia de la şefia PNL Teleorman. FOTO Arhivă Facebook
Eugen Pîrvulescu, senator din conducerea Senatului, îşi menţine în continuare funcţia de la şefia PNL Teleorman. FOTO Arhivă Facebook

Liberalii păstrează o tăcere totală în ceea ce priveşte cazul colegului care conduce PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că şi-ar fi folosit influenţa pentru fraudarea unui concurs pentru ocuparea unor posturi. Conducerea PNL nu dă semne că ar cere autosuspendarea acestuia din poziţia pe care o ocupă, aşa cum a făcut în trecut în cazuri similare, dar când era vorba din liberali din alte tabere politice.

După două perioade de câte două luni în care a avut control judiciar, senatorul Eugen Pârvulescu a fost trimis în judecată de DNA fiind acuzat că şi-ar fi folosit influenţa pentru fraudarea unui concurs pentru ocuparea unor posturi în cadrul Serviciului de Ambulanţă Teleorman, dosarul urmând va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ecoul evoluţiei dosarului lui Pârvulescu nu a ajuns sau a fost ignorat dinadins de conducerea PNL. Dacă în alte cazuri ale unor colegi, cum a fost situaţia lui Costel Alexe, Florin Cîţu şi şeful statului, Klaus Iohannis, au marşat pentru autosuspendarea din funcţia politică, PNL adoptă o altă strategie în prezent. Adică a ascunderii sub preş a problemei şi pentru a nu începe în partid conflicte între tabere. 

Eugen Pîrvulescu este unul dintre şefii de organizaţii cei mai apropiaţi de Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedintele considerat în momentul de faţă cel mai influent din cei patru secunzi ai lui Florin Cîţu. De altfel, Iulian Dumitrescu a fost cel care a insistat şi a renunţat la funcţia de prefect pntru judeţul Prahova, astfel încât funcţia de prefect din Teleorman să revină PNL. Mişcarea a fost cu atât mai relevantă cu cât şi filiala PSD din Teleorman era una din cele mai puternice ale PSD, cu preşedinte de CJ, adică se plia pe condiţiile iniţiale ale negocierilor: prefect în judeţele în care există şi şef de Consiliu Judeţean.

„Adevărul” a încercat să ia legătura şi cu Florin Cîţu pentru a cere un punct de vedere de la Florin Cîţu, însă acesta nu a oferit un răspuns pe temă. Nici Eugen Pîrvulescu nu a putut fi contact, pentru a preciza dacă are de gând sau nu să facă un pas în spate.

„Este o chestiune care ţine de justiţie, de un proces în desfăşurare, şi de aceea regula este că nu vom face comentarii despre această speţă. Este normal să respectăm independenţa actului de justiţie. Domnul Pîrvulescu îşi va organiza mai departe apărarea şi va prezenta public punctele de vedere care îl privesc, legate de procesul în care este implicat ca persoană fizic”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

Deşi se află în control judiciar încă din vară, Eugen Pîrvulescu şi-a păstrat şi funcţia din conducerea Senatului. Liderul PNL Teleorman este în Biroul Permanent, acolo unde are funcţia de secretar.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite