Fuziunea PNL-ALDE avansează. Stroe: „Probabil săptămâna viitoare putem avansa data Consiliului de unificare”. Ce spune despre negocierile cu PMP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionut Stroe FOTO Inquam Photos
Ionut Stroe FOTO Inquam Photos

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionut Stroe, a vorbit într-o conferinţă de presă despre negocierile purtate de liberali în vederea fuziunii, atât cu ALDE, cât şi cu PMP. În ciuda scandalului izbucnit în interiorul formaţiunii conduse de Diaconescu, Ionuţ Stroe a transmis că liberalii rămân deschişi negocierilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, data unei unificări cu ALDE ar putea fi avansată chiar săptămâna următoare.

Purtătorul de cuvânt al PNL a anunţat că în privinţa negocierile pe care liberalii le poartă cu ALDE, a avut loc prima întâlnbire pentru negocieri. „Astăzi a avut loc prima întâlnire între cele două comisii de negociere, aş putea aprecia că a fost un start foarte bun al acestor discuţii, a avansat considerabil această idee a fuziunii celor două partide şi după prima întâlnire despre care aş putea să spun că a fost una consistentă, vă pot înştiinţa că s-au armonizat viziunile celor două partide, s-au stabilit câteva obiective comune şi bineînţeles s-a definitivat un parcurs procedural pe care ambele structuri de conducere ale celor două partide urmează a-l valida în cadrul conducerilor lor pentru a avea acest congres de fuzionare cât mai curând posibil. 

„Noi, PNL, suntem încrezători, după această primă întâlnire, că probabil săptămâna viitoare putem avansa chiar data consiliului de unificare”, a completat liberalul. 

Întrebat cum vor acţiona liberalii în contextul izbucnirii scandalului din PMP, după informaţiile apărute cu privire la fuziunea dintre cele două partide, Ionut Stroe a declarat că PNL rămmâne deschis negocierilor. 

„În continuare, discuţiile cu PMP sunt deschise din punctul nostru de vedere. Întradevăr, au o perioadă de discuţii interne(...) Pot să reafirm disponibilitatea totală din partea noastră în a continua aceste discuţii pentru a defibnitiva ceea ce numim noi, unificarea tuturor curentelor de dreapta din politica românească în acest an”, a declarat Ionut Stroe. 

Întrebat cu cine vor continua liberalii discuţiile de fuziune în vederea fuziunii cu PMP, purtătorul de cuvânt al PNL a răspuns: „Probabil vom afla după întâlnirea fixată deja, înţeleg din presă, din luna februarie”. 

În contextul unei posibile fuziuni cu PNL, actualul lider al PMP şi fostul preşedinte de partid s-au acuzat reciproc de negocierea unor funcţii în schimbul fuziunii cu partidul liberalilor. Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a declarat într-un interviu pentru News.ro că actualul preşedinte al partidului, Cristian Diaconescu, a negociat cu PNL, în prezenţa sa, postul de ministru al Justiţiei

În replică, actualul preşedintele PMP, Cristian Diaconescu a respins acuzaţiile lansate de Eugen Tomac şi a susţinut că fostul preşedinte al formaţiunii a transmis o listă cu solicitări de funcţii înaintea negocierilor cu liberalii, în care, potrivit liderului, s-a votat doar varianta colaborării pentru proiecte şi nu o fuziune între PNL şi PMP.

Citeşte şi: Puciul din PMP continuă. Întreaga conducere ar urma să fie schimbată

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite