Politică

articolul anterior articolul urmator

Surse: Bugetul de stat pe 2022, estimat să fie depus în Parlament pe 20 decembrie. Ce reformă îi cere Cîţu lui Ciucă să accelereze în discuţiile din Coaliţie

7
6 Dec 2021 10:11:58
Autor: Radu Eremia
Florin Cîţu, liderul PNL FOTO Inquam Photos / George Calin
Florin Cîţu, liderul PNL FOTO Inquam Photos / George Calin

Biroul Executiv al PNL are o reuniunea de la ora 10.00, şedinţă la care liderii liberali vor discuta despre priorităţile partidului în ceea ce priveşte prefecţii, dar şi despre agenţiile de stat.

***  UPDATE Nicolae Ciucă le-a spus liberalilor în şedinţa conducerii PNL că estimează că pe 20 decembrie guvernanţii vor depune proiectul de buget pe 2022 în Parlament şi speră că până de Crăciun să fie adoptat Certidicatul verde, susţin surse politice.  

Pe de altă parte, Florin Cîţu i-a spus lui Ciucă faptul că trebuie accelerae discuţiile pentr reforma pensiilor, pentru că România se apropie de limita plafonului bugetar pentru acestea. De asemenea, liderul PNL a precizat că trebuie şi o nouă Lege offshore, fiind depus de către acesta un proiect de lege.

----

După două săptămâni de pauză, liberalii revin faţă în faţă într-o şedinţă pentru a discuta despre împărţirea funcţiilor la nivel naţional. Pe agendă sunt două categorii de funcţii care trebuie împărţite. 

În primul rând, sunt funcţiile de prefecţi şi subprefecţi, aproape toţi liderii din teritoriu dorind ca în judeţul lor să aibă poziţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu. 

De asemenea, partidele Puterii au de discutat şi problematica funcţiilor din agenţiile şi oficiile de stat. 

PNL are şedinţa programată să înceapă de la ora 10.00.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Lucifer
6.12.2021, 10:49:10

Bugetul ar trebui întocmit cu un deficit de sub 5%.

-9 (9 voturi)
Nastase T Ovidiu
6.12.2021, 11:39:23

''Ciuca speră că până de Crăciun să fie adoptat Certidicatul verde,'' Nenea Ciuca cu ce i-a protejat de infectare PASAPORTUL COVID (asta-i numele) pe cei injectati? De ce s-au imbolnavit desi detineau minunata hartie? Ai tu ordin de la Werner sa ''bagi'' asa ceva? Si Werner are de la Ursula cea spagara ?

-29 (29 voturi)
Fahrenheit 451
6.12.2021, 11:50:42

Am și eu mai multe sugestii de reforme, cam câteva sute, utile ptr. a înscrie România pe calea progresului economic accelerat și a creșterii nivelului de trai al românilor! 1) Reducerea nr. de parlamentari la 300 de indivizi; 2) Înlăturarea inechităților din sistemul de pensii, reducerea decalajului uriaș dintre pensiile speciale și cele minime; 3) O reformă adevărată a învățământului, axarea învățământului pe realitățile românești, ptr. ca majoritatea celor care termină un ciclu de învățământ superior sau mediu să-și găsească un job! 4) Dezvoltarea infrastructurii stradale, a sistemului de irigații, irigații care să fie subvenționate de Stat ; 5) Reducerea decalajelor dintre provincii în ceea ce privește dezvoltarea economică; 6) Înlăturarea capitalismului de cumetrie din consiliile de administrație din companiile de Stat; 7) Interzicerea exportului de bușteni și construirea de fabrici de prelucrare a lemnului în România; 8) Testarea intelectuală și a sănătății fiecărui candidat la o funcție în Stat, mai ales a sănătății mintale; n)

-17 (23 voturi)
Lucifer
6.12.2021, 12:05:49

Dar " o sugestie" pentru mai multă muncă, n-ai?

-9 (9 voturi)
IonIon Codreanu
6.12.2021, 12:13:06

Dacă este creat ”cadrul” potrivit, se și muncește. Românii muncesc în Occident!

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările