PNL se delimitează de afirmaţiile lui Calimente: „Liberalii au tot respectul faţă de protestatarii de la Roşia Montană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PNL Mihăiţă Calimente FOTO Arhiva Adevărul
Deputatul PNL Mihăiţă Calimente FOTO Arhiva Adevărul

Partidul Naţional Liberal precizează într-un comunicat că declaraţiile deputatului PNL Mihăiţă Calimente privind protestarii din Piaţa Universităţii sunt făcute în nume personal.

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Cristina Pocora, a afirmat miercuri că liberalii înţeleg protestele, adăugând că formaţiunea sa îi respectă atât pe manifestanţii de la Roşia Montană, cât şi pe cei din Piaţa Universităţii.

„PNL, mai mult decât orice alt partid politic, înţelege normalitatea existenţei protestelor şi apreciază rolul reacţiilor populare, ca modalitate de manifestare a culturii democratice, cu atât mai mult într-o ţară cu trecutul României. Liberalii au tot respectul atât faţă de protestatarii de la Roşia Montană şi faţă de situaţia dificilă a familiilor de acolo, cât şi faţă de protestatarii din Piaţa Universităţii“, a explicat Pocora.

În opinia sa, „faptul că oamenii se simt încurajaţi să-şi exprime părerea“ reprezintă „o creştere semnificativă a gradului de democratizare a României“.

Deputatul PNL Mihăiţă Calimente a declarat marţi, pentru „Gândul“, că organizaţiile non-guvernamentale finanţate de George Soros reprezintă catalizatorul protestelor din Piaţa Universităţii şi un potenţial pericol pentru siguranţa naţională.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite