PNL şi PSD continuă şicanele pe subiectul STS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Opriş, directorul STS, îşi va pierde postul dacă legea va intra în vigoare  Foto: Mediafax
Marcel Opriş, directorul STS, îşi va pierde postul dacă legea va intra în vigoare  Foto: Mediafax

PNL a cerut ca proiectul de lege care prevede trecerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale de la CSAT la Ministerul de Interne, în subordinea directă a premierului, să mai primească două avize parlamentare, însă PSD s-a opus.

Liberalii au avut încă o tentativă de a amâna trecerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale la Ministerul de Interne, în subordinea directă a premierului Victor Ponta. Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu (PNL), a cerut ieri Biroului Permanent, ca legea prin care STS trece din subordinea Consiliului Superior de Apărare a Ţării (CSAT) în ograda MAI să primească un aviz şi din partea comisiilor parlamentare pentru controlul SRI şi SIE. Solicitarea liberalilor a fost rapid respinsă de conducerea Senatului.

Vicepreşedintelşe Senatului, Cristian Dumitrescu, a motivat, la finalul şedinţei, că propunerea lui Dobriţoiu a fost respinsă pentru că membrii Comisiei de apărare sunt şi membri în comisiile parlamentare SRI şi SIE. „Pot să îşi spună punctul de vedere în cadrul comisiilor respective“, a mai spus Dumitrescu.

Comisia de apărare a mai cerut, prin Corneliu Dobriţoiu, amânarea termenului de depunere a Raportului comun al comisiilor de apărare şi administraţie public pentru legea STS până la data de 29 aprilie. Această propunere a fost votată favorabil. Proiectul de lege iniţiat de PSD  prin care STS se reorganizează ca departament de telecomunicaţii speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a trecut, în data de 25 martie, prin adoptare tacită de Camera Deputaţilor.

Pe aceeaşi temă:

Trecerea STS la MAI, încă un pas şi devine lege. Deputaţii au trimis proiectul la Senat, fără dezbatere

Ponta: Băsescu atacă în mod constant investitorii. Este un neadevăr că Huawei are vreo legătură cu STS

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite