PNL susţine desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Orban: Când va ajunge legea în Parlament vom vota pentru desfiinţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook Ludovic Orban
FOTO: Facebook Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că Biroul Politic al PNL a decis, cu unanimitate de voturi, să susţină proiectul de lege care modifică statutul deputaţilor şi senatorilor, astfel încât să fie desfiinţate pensiile speciale ale parlamentarilor.

„PNL a decis, în unanimitate, în Biroul Politic. Am luat această decizie ca să nu mai existe niciun dubiu, susţinerea proiectului de lege, care modifică statutul deputaţilor şi senatorilor, prin care se desfiinţează pensiile speciale ale deputaţilor şi senatorilor. Noi o să votăm, când se va introduce în dezbaterea Camerelor Reunite acest proiect de lege, noi o să votăm «pentru»”, a declarat Ludovic Orban miercuri la Parlament. 

Întrebat despre proiectul depus de PSD care are acelaşi obiect, liderul liberalilor a răspuns: „PNL a înaintat proiectul de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale încă din legislatura trecută”.

„De asemenea, ca să fiu corect, există un proiect de lege înaintat şi de colegii noştri de la USR-PLUS. Iar legislatura trecută, când PSD a avut majoritate parlamentară, aceste două proiecte de lege au fost ţinute în sertare. Mai mult decât atât, şi-au schimbat părerea între timp. Preşedintele PSD, întrebat fiind, când a jucat comedia cu demisia, dacă susţine proiectele de lege de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari, nu a spus că le susţine. Pentru că dacă le susţinea, ele erau adoptate. De altfel, când a venit comedia cu demisia înainte de încetarea mandatului, noi am spus că cea mai simplă cale de a rezolva această problemă este adoptarea proiectului de lege depus de PNL, prin parlamentari cunoscuţi precum Florin Roman şi alţii, care rezolvă această problemă. Nu au vrut să rezolve această problemă”, a completat Orban. 

PSD a depus la Camera Deputaţilor un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, în primă fază pentru parlamentari.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite