PNL Teleorman a transferat organizaţia ALDE. Un traseist liberal se întoarce în partid şi va primi loc eligibil la parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia ALDE Teleorman a trecut oficial în PNL. Fostul lider al filialei ALDE, Ică Calotă, va primi loc eligibil la alegerile parlamentare din decembrie, susţin surse politice pentru Adevărul. Calotă a fost parlamentar PNL în legislatura 2012-2016, apoi a trecut la ALDE alături de Călin Popescu Tăriceanu. Va fi din nou deputat PNL. Ică Calotă a ales şi noul prefect de Teleorman: Liviu Dumitraşcu.

“Discuţiile de natură politică pe care le-am purtat cu premierul Ludovic Orban şi secretarul general adjunct al Guvernului, Cristi Barbu, au scos în evidenţă faptul că se vor implica total şi mă vor susţine în totalitate pentru a câştiga alegerile locale în Teleorman, în toamna acestui an, şi, implicit, pentru a câştiga preşedinţia consiliului judeţean, astfel încât după 30 de ani de administrare păguboasă şi clientelară a judeţului, PSD să fie înlăturat de la guvernarea locală, iar judeţul să poată fi dezvoltat sănătos, prin politici liberale, de către o administraţie liberală. De asemenea, în urma acestor discuţii a fost finalizat protocolul de acceptare şi primire în partid a membrilor ALDE”, a anunţat pe Facebook  preşedintele PNL Teleorman Eugen Pîrvulescu. 

Florică Ică Calotă a anunţat din luna februarie că va pleca din ALDE. 

”Un lucru este clar, nu mai avem grup parlamentar. În momentul de faţă, în ALDE eu nu mai rămân. Dar unde şi spre ce zări voi pleca, nu aş putea să vă spun încă. Suntem un grup de parlamentari care vom pleca spre nişte destinaţii. În maxim o săptămână, zece zile, voi anunţa către ce voi merge. Suntem 23 de parlamentari, dintre care minim 12 şi maxim 16 parlamentari vom pleca din ALDE”, spunea Calotă.

„A intra în alegerile parlamentare fără oameni în secţiile de votare, credeţi-mă, ştiu ce înseamnă. O altă nemulţumire este că, după ce ALDE a votat împotriva guvernului Dăncilă şi a votat guvernul Orban, preşedintele ALDE se îndreaptă înapoi spre PSD şi Pro România. De ce am mai făcut mişcarea asta cu ungerea PNL, dacă acum încercăm să ne întoarcem unde am fost? Eu nu o să pot să mai fac vreodată o alianţă cu PSD. Mi-a ajuns una. Am fost 25 de ani în PNL şi aproape 6 ani în ALDE. Noi am fi dispuşi să mergem în PNL”, a mai spus Calotă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite