Politică

articolul anterior articolul urmator

PNL şi USR o cheamă pe Firea la raport. Ciprian Ciucu: Bucureştenii să-i cunoască pe cei 24 de directori cărora Firea le-a pus în braţe  200 de milioane de euro

5
11 Jan 2018 12:02:55
Autor: Sebastian Zachmann
Ciprian Ciucu, consilier general PNL
Ciprian Ciucu, consilier general PNL

PNL şi USR au convocat o şedinţă a extraordinară a Consiliului General în 22 ianuarie 2018, în care solicită informări cu privire la cele 22 de companii şi două regii din subordinea Primăriei Capitalei (PMB). Noile firme înfiinţate de majoritatea PSD-ALDE au primit doar în 2017 circa 200 de milioane de euro, peste 20% din bugetul PMB, arată Ciprian Ciucu, consilier general PMB.

„La iniţiativa PNL, Consiliul General va dezbate, în şedinţă extraordinară în 22 ianuarie, situaţia companiilor municipale înfiinţate de Firea anul trecut.

PNL şi USR convoacă o şedinţă a extraordinară a Consiliului General în 22 ianuarie 2018. Am pus 24 de puncte pe ordinea de zi, prin care solicităm informări cu privire la cele 22 de companii + 2 regii din subordinea PMB să ne prezinte cel puţin:

► execuţia bugetară pe anul 2017;
► lista achiziţiilor publice realizate şi tipul de proceduri de achiziţii utilizate;
► numărul de angajaţi la 31 decembrie 2017;
► cuantumul chiriei lunare pentru sediul utilizat, planul de afaceri pentru anul 2018;
► previziuni ale bugetului companiei pentru anul 2018.

Ideea este aşa: noi, opoziţia, putem convoca şedinţele CGMB dar nu avem cvorumul necesar pentru a le asigura desfăşurarea.

Acesta este un test pentru Gabriela Firea/PSD/ALDE: dacă nu vor veni la şedinţă şi nu vor asigura cvorumul, atunci toată vorbăria despre transparenţa cheltuirii banilor bucureştenilor face cât o ceapă degerată.

Este şansa domniei sale de a-i lăsa pe bucureşteni să-i cunoască pe cei 24 de directori cărora le-a pus în braţe doar în 2017 circa 200 de milioane de euro, peste 20% din bugetul PMB!“, a anunţat Ciprian Ciucu pe Facebook.

„Adevărul“ a scris că cele 22 de firme abia înfiinţate de Primăria Capitalei vor toca sume exorbitante pe salariile angajaţilor, mulţi dintre ei selectaţi pe criteriul tradiţional: pile, cunoştinţe şi relaţii. Spre exemplu, doar pentru ultimele trei luni ale anului, bugetul pentru salarii este de 800.000 de euro. „Firmele vor lucra în beneficiul bucureştenilor“, susţine Puterea. Opoziţia vine cu un exemplu: au fost cumpărate 45 de calculatoare pentru 23 de angajaţi.

Ulterior, Primarul General Gabriela Firea a susţinut, la Adevărul Live, că existau patru-cinci firme private care căpuşau bugetul Capitalei. Firea a dat ca exemplu firma UTI, condusă de Tiberiu Urdăreanu. „Directorul firmei UTI avea fratele la Adminsitraţia Străzilor“, spune Firea, care susţine că cele 22 de firme publice vor stopa contractele păguboase. Cât despre consilierii aduşi pe filiera Voluntari, Firea spune că e dreptul său să-şi aleagă sfetnicii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Carmen Florea
11.01.2018, 13:35:13

... toapa asta arunca pe fereastra vagoane de bani, taxele contribuabililor, nu spagile din 'famele' ... ... 140 MILIOANE EURO in 10 luni aruncate pe concerte, pe manelisti, adica juma' mie, juma' tie, ca asta fac toti primarii: asa-zisul 'divertisment' e cel mai eficace mod de a SPALA milioanele, ceea ce si face pocnitoarea asta, doar a invatat 'carte' la turnatorul hot Felix, contabilul lui Ceausescu, pana la urma i-a si ciordit averea, averea care de fapr apartine romanilor. 14 milioane euro pe luna pt 'divertisment' ..., nici daca era aici tot 'Holivud'-ul nu infuleca cate 14 milioane euro/lunar... Apoi la 20 milioane euro descarcate popalailor cand scolile cad pe elevi, de spitale jegoase tacem, pt ca sa ne trimita la cei ca Lucan..., drumuri ioc, cozi infinite de ani si ani, un trafic infernal, dar smenara asta se 'distreaza' si unge popalaii sa-i stranga voturi. Si evlaviosul Pandele incarca 150 de autocare cu imbroboditi si-i trimite la Parascheva sa stearga portofelele de oale si ulcele, pe cand el pt 'gestul smerit' si-a umplut portofelul cu 150 mii euro la firmele sale de transport, iar prostimea crede ca liota asta de sarlatani chiar moare de grija ei ...

+1 (1 vot)
Realist
11.01.2018, 13:47:42

Ce tupeu, Firea si-a inventat - nu o vaca de muls, ci o cireada intreaga ! Va dati seama ce rezervor de sinecuri politice sunt aceste firme ...

ion popescu
11.01.2018, 15:33:57

Vaduva vesela se scalda in banii contribuabililor presum scro@fa in namolul din cocina.

Virgil Dorel Aldea
11.01.2018, 17:45:37

Bucurestenii ar trebui sa cunoasca si activitatea lui Ciprian Ciucu! CE A MESTERIT in ultimii 28 de ani??? Cat despre activitatea consilierilor usr, ce sa mai vorbim?? Activitatea lor de "gica contra" este de notorietate!! In loc sa bage sipca prin gard, mai bine s-ar apuca de treaba!!!Oricum bucurestenii sunt cu ochii pe ei!!!

+1 (1 vot)
nicu c
11.01.2018, 21:48:10

Interesanta este activitatea primarului si a majoritatii care decide intr-o primarie( oricare ar fie aceea, nu numai asta a firei), pentru ca doar ei pot face ceva. Activitatea portarului poate fi si somnul, nu ma deranjeaza, ca nu el lucreaza(nu poate sa faca nimic, chiar daca ar vrea, poate doar sa vorbeasca) pentru cetateni, exact ca si minoritatea. Asta la nivel local, dar si la nivel central e la fel. Ce ma intereseaza pe mine ce legi face portarul in parlament, adica minoritatea? Pe mine majoritatea ma intereseaza, ca aia face legile. Ca exemplu, aveti dvs. idee cate proiecte de acte normative venite de la minoritatea parlamentara in anul 2017 au fost aprobate? Eu va spun ca 0(zero) si va rog sa verificati, pentru ca minoritatea nu poate face nimic, tot ce incearca sa faca este respins de majoritate. Dintre cele aprobate, toate sunt de la majoritate! Asa e si in primaria firei. De aia nu exista niciun motiv sa intereseze ce face Ciprian Ciucu sau oricare membru al minoritatii din consiliul primariei. Cand domnul Ciucu va face parte din majoritate (sau a facut candva in cei 28 de ani de care vorbiti?), atunci sigur ca va fi interesant ce face.

Modifică Setările