PNL şi USR o cheamă pe Firea la raport. Ciprian Ciucu: Bucureştenii să-i cunoască pe cei 24 de directori cărora Firea le-a pus în braţe  200 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL şi USR au convocat o şedinţă a extraordinară a Consiliului General în 22 ianuarie 2018, în care solicită informări cu privire la cele 22 de companii şi două regii din subordinea Primăriei Capitalei (PMB). Noile firme înfiinţate de majoritatea PSD-ALDE au primit doar în 2017 circa 200 de milioane de euro, peste 20% din bugetul PMB, arată Ciprian Ciucu, consilier general PMB.

„La iniţiativa PNL, Consiliul General va dezbate, în şedinţă extraordinară în 22 ianuarie, situaţia companiilor municipale înfiinţate de Firea anul trecut.

PNL şi USR convoacă o şedinţă a extraordinară a Consiliului General în 22 ianuarie 2018. Am pus 24 de puncte pe ordinea de zi, prin care solicităm informări cu privire la cele 22 de companii + 2 regii din subordinea PMB să ne prezinte cel puţin:

► execuţia bugetară pe anul 2017;
► lista achiziţiilor publice realizate şi tipul de proceduri de achiziţii utilizate;
► numărul de angajaţi la 31 decembrie 2017;
► cuantumul chiriei lunare pentru sediul utilizat, planul de afaceri pentru anul 2018;
► previziuni ale bugetului companiei pentru anul 2018.

Ideea este aşa: noi, opoziţia, putem convoca şedinţele CGMB dar nu avem cvorumul necesar pentru a le asigura desfăşurarea.

Acesta este un test pentru Gabriela Firea/PSD/ALDE: dacă nu vor veni la şedinţă şi nu vor asigura cvorumul, atunci toată vorbăria despre transparenţa cheltuirii banilor bucureştenilor face cât o ceapă degerată.

Este şansa domniei sale de a-i lăsa pe bucureşteni să-i cunoască pe cei 24 de directori cărora le-a pus în braţe doar în 2017 circa 200 de milioane de euro, peste 20% din bugetul PMB!“, a anunţat Ciprian Ciucu pe Facebook.

„Adevărul“ a scris că cele 22 de firme abia înfiinţate de Primăria Capitalei vor toca sume exorbitante pe salariile angajaţilor, mulţi dintre ei selectaţi pe criteriul tradiţional: pile, cunoştinţe şi relaţii. Spre exemplu, doar pentru ultimele trei luni ale anului, bugetul pentru salarii este de 800.000 de euro. „Firmele vor lucra în beneficiul bucureştenilor“, susţine Puterea. Opoziţia vine cu un exemplu: au fost cumpărate 45 de calculatoare pentru 23 de angajaţi.

Ulterior, Primarul General Gabriela Firea a susţinut, la Adevărul Live, că existau patru-cinci firme private care căpuşau bugetul Capitalei. Firea a dat ca exemplu firma UTI, condusă de Tiberiu Urdăreanu. „Directorul firmei UTI avea fratele la Adminsitraţia Străzilor“, spune Firea, care susţine că cele 22 de firme publice vor stopa contractele păguboase. Cât despre consilierii aduşi pe filiera Voluntari, Firea spune că e dreptul său să-şi aleagă sfetnicii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite