PNL vrea venirea lui Cioloş în partid după parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii îl vor pe Dacian Cioloş în PNL, însă nu mai insistă ca acesta să intre în partid înainte de alegerile parlamentare. În schimb, după 11 decembrie, liberalii vor condiţiona acordarea sprijinului politic pentru un nou mandat de premier de intrarea în PNL.

Liberalii au reacţionat prompt după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Dacian Cioloş va trebui să se decidă dacă intră sau nu într-un partid politic, pentru a putea să fie în fruntea unui nou guvern. „Recunosc că personal cred că ar face bine să continue, are proiecte bune începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia, sau adeziunea, sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare“, a afirmat, joi, Iohannis. Pe de altă parte, Iohannis a punctat faptul că doar Cioloş poate răspunde la întrebarea privind intrare într-un partid politic. „Mai devreme sau mai târziu sigur ar trebui să declare şi cu cine vrea să pună în continuare în practică aceste proiecte“, a completat Iohannis.  

Răspunsul premierului Cioloş a venit, însă a fost neconvingător. „Am spus că nu o să candidez şi eu nu am înţeles din ce a spus domnul preşedinte Iohannis că mi-a cerut să candidez“, a afirmat Cioloş vineri, fără a face alte precizări.  

Liberalii cer angajament politic

Dacian Cioloş e în continuare curtat de PNL, însă aceştia nu mai insistă cu ideea candidaturii premierului pe listele liberalilor la aceste alegeri, pentru a nu da noi motive de atac politicienilor din PSD care ar miza pe un mesaj care să sublinieze că încă de la preluarea guvernării liderul de la Palatul Victoria a fost omul PNL.  

„În opinia mea, nu l-aş aprecia cum îl apreciez acum (pe Dacian Cioloş - n.r.) dacă ar intra în PNL, pentru că ar însemna să îşi încalce cuvântul de onoare”, a declarat Alina Gorghiu, care ulterior a revenit şi a precizat că premierul face parte din grupul care vrea „binele României“, alături de PNL şi preşedintele Iohannis. 

Liderul deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu, a precizat că viitorul Guvern ar trebui să fie politic, iar Cioloş trebuie să ia o decizie în privinţa viitorului său politic. „O să vă rog să îl întrebaţi pe domnul Dacian Cioloş dacă doreşte să fie premierul PNL, dacă PNL va fi în poziţia de a propune premierul şi atunci dumnealui va opta, se va înscrie în PNL, sau nu va dori să fie premierul PNL şi nu se va înscrie în PNL. Este aritmetică”, a comentat Nicolăescu.  „Este oblligatoriu pentru noi să ne ducem la capăt angajamentul cu electoratul, şi acesta este unul politic şi electoral”, a completat liderul deputaţilor PNL.

La rândul său, preşedintele PNL Sector 1, Mihai Voicu, a punctat faptul că Dacian Cioloş e în continuare  variantă bună de premier. „Din punctul meu de vedere, Dacian Cioloş este o opţiune foarte bună pentru continuarea mandatului de prim-ministru, sprijinit de PNL şi cu participarea PNL la guvernare”, a spus Mihai Voicu. Surse politice au precizat pentru „Adevărul“ că PNL nu va mai pune presiune pe Cioloş cerându-i să intre cât mai repede în partid. De altfel, potrivit aceloraşi surse, liberalii au trimis în echipa lui Cioloş oameni care să facă legătura între liderii partidului şi Palatul Victoria.

Cum se sudează echipa

Pe de altă parte în PNL sunt şi politicienii care susţin că ar fi recomandat ca Dacian Cioloş să se înscrie în PNL înainte de alegeri pentru contribui la campanie. „Cred că mai bine ar fi să vină înainte de alegeri ca să intre în campanie cu colegii săi. Aşa se sudează echipa. Acum, eu ştiu că premierul a spus nu va intra într-un partid înainte de a-şi încheia mandatul“, a declarat pentru „Adevărul“ senatorul Viorel Badea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite