Politică

articolul anterior articolul urmator

Crin Antonescu dă târcoale PNL

5
21 May 2015 20:26:22
Autor: Iulia Marin
Crin Antonescu FOTO Mediafax
Crin Antonescu FOTO Mediafax

Fostul lider  PNL Crin Antonescu dă semne că ar fi interesat de o reapropiere de liberali. Antonescu ar urma să se alăture unui ONG iniţiat de câţiva membri din vechiul PNL care se opun fuziunii cu PDL. Bazele acestui ONG urmează să se pună duminică, la Hotel Royal din Bucureşti.

Numele ONG-ului va fi Asociaţia “Clubul Liberal Ion C. Brătianu 1875”, iar printre cei care vor participa la eveniment se numără şi un deputat liberal apropiat de Antonescu, Radu Zlati. Preşedinte provizoriu al organizaţiei va fi fostul deputat PNL George Şerban. Şerban a precizat, pentru site-ul Breaking News 24, că a depus actele de înregistrare a ONG-ului la Tribunal.

"Scopul acestui club, a cărui lansare este, nu întâmplător, la 24 mai, este să militeze pentru păstrarea identităţii politice a PNL, a acelui partid fără de care România modernă n-ar fi existat. Sloganul meu personal, pe care l-am ales când m-am alăturat acestui proiect, este 'Partidul National Liberal există!'.

Plecând de la ideea că scopul acestui club este apărarea identităţii PNL, ne putem imagina o cetate care este apărată, atât în interiorul cât şi în exteriorul zidurilor ei, atât de duşmani aflaţi în exteriorul dar şi de cei aflaţi în interiorul cetăţii. (...) Dar, niciodată, clubul nu va acţiona împotriva PNL, a cărui identitate politică vrea să o apere", a spus Şerban.

Acesta a mentionat ca Asociatia se opune fuziunii cu PDL, precizând că aceasta incă mai este reversibilă.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

rolari
21.05.2015, 20:37:43

Se-ntoarce groparul ! Speram sa fie dus definitiv din lumea politica. Datorita lui dupa ce am fost pnl-ist zeci de ani, am ajuns sa-l apar pe Ponta! Caci PeNeLeul este azi o adunatura ce au in frunte un "incet" la mintea ce viseaza ca vitelul la poarta ... noua, el stiind-o p'aia veche !

+1 (1 vot)
IonIon Codreanu
21.05.2015, 20:58:04

Mă îndoiesc că artizanul fuziunii va săpa acum la unitatea ei! Iar inițiatorii dau dovadă nu doar de iresponsabilitate, ci și de o prostie fără margini! Pentru a polariza dreapta și a crește, PNL trebuie să absoarbă, nu să se scindeze!

-2 (2 voturi)
tampa_killer
21.05.2015, 22:15:37

nu exista o unica dreapta ci exista curente de dreapta: liberalism, conservatorism, crestin-democratie.. asa ca sa nu o mai bagam pe asta cu unitatea dreptei .. nu pot fi puse impreuna doua doctrine de dreapta din care una se centreaza pe familie si valori crestine si alta pe libertatea deplina a individului- inclusiv familie de tip gay, acceptare a sinuciderii asistate, etc

+1 (1 vot)
IonIon Codreanu
22.05.2015, 09:01:01

Eu m-am referit la ce și-au propus liberalii, nu la problemele unității dreptei. Unitate care nu trebuie oricum înțeleasă monolitic, socialist, ci în jurul unor valori, cu acceptarea diversității.

+1 (1 vot)
valeriu topala
22.05.2015, 08:23:07

fuziunea pdl-pnl o mare timpenie.

Modifică Setările