Politică

articolul anterior articolul urmator

PNL vrea să le taie puturoşilor ajutoarele sociale

46
28 May 2017 19:46:20
Autor: Radu Eremia
Deputatul PNL. Florin Roman. FOTO Arhivă Adevărul
Deputatul PNL. Florin Roman. FOTO Arhivă Adevărul

Deputatul PNL Florin Roman a depus la Parlament un proiect de modificare a Legii venitului minim garantat, astfel ca refuzul unui loc de muncă să ducă la anularea ajutorului social, scopul iniţiativei fiind diminuarea numărului de persoane care stau acasă pe banii statului, în loc să meargă să lucreze.

În prezent, legea prevede că persoanele apte de muncă, ce nu realizează venituri din salarii sau din alte activităţi, se iau în considerare la stabilirea numărului membrilor de familie pentru determinarea nivelului de venit pe familie numai dacă fac dovada faptului că sunt în evidenţa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, pentru încadrare în muncă, şi nu au refuzat un loc de muncă nejustificat ori participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de aceste agenţii.

De trei ori „Nu“

Tot în actuala legislaţie, la alineatul 7 al articolului 15 din Legea privind venitul minim garantat, este prevăzut faptul că o persoană poate refuza de trei ori un loc de munca sau participarea la diferite acţiuni ale agenţiilor de şomaj în ceea ce priveşte stimularea ocupării forţei de muncă.

„Din practică se constată că majoritatea celor ce primesc venit minim garantat sub formă de ajutor social refuză să meargă la muncă, preferând să stea acasă pe banii statului“, afirmă deputatul liberal Florin Roman. Prin urmare, în proiectul depus de Roman şi susţinut de mai mulţi aleşi liberali, alineatul 7 al articolului 15 din legea menţionată va avea următoarea formă: „Refuzul  unui loc de muncă oferit şi/sau de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională conduce la încetarea dreptului la ajutorul social“.

Majoritatea celor ce primesc venit minim garantat sub formă de ajutor social refuză să meargă la muncă, preferând să stea acasă pe banii statului

Florin Roman, deputat PNL

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

46 Comentarii

Stefanescu Marian
28.05.2017, 20:14:12

Păi este bine şi necesar.Nici pâine fără muncă,nici muncă fără pâine.

+6 (12 voturi)
Stan Toma
28.05.2017, 20:19:09

Si une vrei sa munceasca draga domnule Liberal cu vederi de stanga ? Vrei ca sa lucreze la salubritate sau la munci josnice? / Si asa mentineti un stat care protejeaza si incurajeaza sclavia prin Oficiile Treitoriale De Munca care inchid ochii la muncile peste program si ne-remunerate corespunzator. Vad zilnic copii care pazesc oile si vacile pe islazuri , oameni , care , as fi curios daca tu ca Liberal ii protejezi . Numai vorba este de voi !

-2 (18 voturi)
Adrian Iulian
28.05.2017, 22:04:22

Domnule Toma. Sper ca sunteti ironic. O munca cinstita nu este josnica. Iar gunoier cu carte de munca este mult mai bine decat lipitoare pe banii statutului. Care stat nu are banii lui de acasa, ci sunt banii mei si ai dvs din impozite.

+6 (16 voturi)
M Costi
28.05.2017, 20:25:18

Cu astfel de proiecte legislative vor liberalii sa schimbe ( in bine ) Romania ? Greu de crezut ! Întrebarea mea este : In ce tara din UE se mai practica asa ceva ? ( Daca tot folosim experienta altor tari membre UE atunci când vrem sa justificam masuri similare in Romania ) Deputatul liberal se putea gandi , de exemplu , sa reia ideile lui Hitler sau Stalin , sa infiinteze lagare de munca fortata si in care sa fie trimisi "puturosii" . Care "puturosi" sa fie selectati chiar de el personal si de colegii lui , nu-i asa ?

-5 (15 voturi)
marius cristian
28.05.2017, 21:14:36

ii urez acestei jigodii neocone liberale sa se duca sa sclavageasca pe salaru' minim in conditii de ev mediu , apoi sa mai latre despre puturosenie si legislatie anti-puturosenie....

-1 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (46)

Modifică Setările