Poliţia de promiscuitate a lui Gigi de Bahlui

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când începuse să se înscrie pe un traseu ascendent, Gheorghe Nichita a început să meargă şi pe la televiziunile naţionale pentru a se lăuda cu isprăvile sale administrative. Şi cum gura păcătosului adevăr grăieşte de fiecare dată, a vorbit într-o seară, în văzul şi auzul naţiunii, despre înfiinţarea „poliţiei de promiscuitate” care să combată faptele „benzilor de cartier”.

Am tot râs de atunci încoace de prostiile emise de total inadecvatul edil al „capitalei culturale a României”. Cu toţii am înţeles atunci că omul venit nu demult de la apă şi canal voise să vorbească despre „poliţia de proximitate”, cum se numea atunci actuala poliţie locală, care avea ca sarcină destructurarea bandelor de cartier, şi ne-am dat seama că nivelul intelectual şi lingvistic la care se situa grăitorul nu i-a permis o exprimare normală. Şi apoi, nu era singurul Gigi din România cu astfel de probleme. Dar, istoria ne-a dovedit că am râs degeaba, că nu am avut în faţă o copie provincială a lui Gigi de Pipera. Dacă latifundiarul tocmai liberat a apelat la servicii private pentru acţiuni cu specific poliţienesc, Gigi de Bahlui a transformat treptat poliţia locală în ceea ce gura lui zise atunci: într-o poliţie de promiscuitate. 

Ce altceva a făcut în anii petrecuţi la Palatul Roznovanu din poliţia locală decât o insituţie ai cărei şefi sunt implicaţi până în gât în promiscuităţile din Primăria Iaşi? Singura diferenţă dintre ceea ce anunţase şi ceea ce a săvârşit Gigi bahluvianul este aceea că poliţia de promiscuitate nu a urmărit destructurarea „benzilor de cartier”, ci a colaborat cu bandele de cartier pentru a-i rezolva o problemă privată primarului. Aceleaşi bande care îi rezolvau multe probleme şi în timpul campaniilor electorale, după cum s-a văzut în nişte filme ce au circulat cândva în mass media locale. Şi să nu uităm că, la sfârşitul lunii aprilie, cu câteva zile înainte de reţinere, primarul a susţinut cu aplomb concesionarea directă a unui teren unui interlop ce l-a ajutat în campanie. Cam la acest nivel a lucrat.

Gigi de Bahlui a transformat treptat poliţia locală în ceea ce gura lui zise atunci: într-o poliţie de promiscuitate. 

De ce s-a rupt abia acum vraja?

Cazul amantlâcului dintre actuala victimă (fostă beneficiară a favorurilor primarului în schimbul serviciilor sexuale până când brânza s-a împuţit) şi Gigi nu este singular în primărie. Adina Samson este doar una dintre vremelnicele amante ale primarului deţinătoare de funcţie bună şi tratament preferenţial la Primăria Muncipiului Iaşi. Nu a fost nici singura iubită şi nici singura bătută de acolo – fiecare, cum i-a venit rândul. Şi o ştiu asta toţi funcţionarii şi trepăduşii din arealul primăriei. Dar, cu toţii au tăcut: unii au avut senzaţia că deţin un mare secret al lui Gigi, de care se vor folosi cândva, alţii au tăcut de frică iar altele aşteptau momentul oportun pentru ocuparea locului ultimei abandonate. Tăcerea lor a întreţinut promiscuitatea din primărie, până în ziua în care Adina Samson a decis să-şi încheie mandatul de amantă, spunând instituţiilor abilitate că acest mandat presupune şi statutul de victimă a abuzurilor primatului. Ce a umplut paharul? Oare a devenit nemulţumită de preţul prea mare al succesului? Să fi fost cele două palme primite mai umilitoare decât statutul său de amantă cu slujbă în regulă? Sau la mijloc or fi şi chestiuni de bani şi alte secrete scăpate în budoar? Vom vedea ce va reieşi din cercetări.

Deocamdată, ştim doar că s-a rupt lanţul de iubire, cu acuzaţii de umilire şi urmărire. Aşa s-a ajuns să descoperim marea realizare a lui Gigi de Bahlui: patronarea singurei poliţii de promiscuitate. Cât de grav este acest lucru? S-a vorbit de atâta timp de pachetul de legi ale siguranţei naţionale, potentaţii actuali dorind să ne poată urmări când vor – celebrul pachet „Big Brother”. Dar oare în pachetul de legi se prevede în ce condiţii un primar poate transforma poliţia locală într-un serviciu de informaţii, filaj, interceptare şi intimidare? Mă îndoiesc şi mă întreb: intră cazul poliţiei de promiscuitate a lui Gigi de Bahlui sub incidenţa legilor siguranţei naţionale? Dacă nu, atunci să aibă toţi primarii aşa ceva, condiţia fiind deţinerea de amante. De dragul egalităţii.

După cum ne-am putut da seama din propriile declaraţii, Gigi de Bahlui va marşa pe menţinerea temei în zona promiscuităţii, singura variantă care îi convine. Tonul a fost dat de Premierul Ponta, specialist în astfel de deturnări de mesaj. Lumea e plină de amantlâcuri şi nu ar avea rost să se mai facă atâta zgomot. Dar, aceasta e partea cea mai lipsită de importanţă a problemei. Gravă e transformarea unui serviciu public în altceva pentru a atenta la libertatea şi siguranţa unei/unor persoane. Căci, indiferent de relaţia pe care a avut-o cu primarul, Alina Samson este cetăţean cu drepturi, iar noi suntem plătitori de taxe şi impozite pentru ca poliţia locală să apere drepturile tuturor. Ne interesează ce a făcut şi ce face poliţia locală, chiar dacă Gigi şi ai lui vor rămâne mai departe în zona promiscuităţii, bine păzită de poliţia aferentă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite