Politică

articolul anterior articolul urmator

Politica e brăţară de aur

8
11 Dec 2020 13:20:21
Ancelin Roseti

Dacă până mai ieri, mulţimea era mângâiată ipocrit cu adagii-slogan de genul ”Orice muncă e onorantă” sau ”Munca înnobilează” (ne putem imagina cât de onorat şi de nobil se simte un vidanjor, bunăoară, că de cât este el de respectat şi de apreciat, în societate, ştim -- de aceea nici nu mai sunt locuri la vidanjă, e o zonă exclusivistă), însoţite radical de analepticul etic-financiar ”Meseria e brăţară de aur”,

iată că, astăzi, dându-se arama pe faţă, Politica a devenit adevărata şi infailibila ”brăţară de aur” -- lucru demonstrat recent chiar şi de AUR-ul râvnitor de ”brăţară” (partid pe ale cărui liste nu au mai fost trecuţi candidaţi, ci familii de candidaţi: mamă, fiu, fiică, fraţi, soacră etc. -- la Constanţa, de pildă, de pe listele AUR, soţul a fost ales deputat şi soţia senator. Iată doar o familie de ”speciali”, căreia românul ”onorat” şi ”nobil” va trebui să-i plătească din propriile buzunare salariile speciale, pensiile speciale, drepturile speciale, fiţele speciale ş.a.m.d.
Mulţi dintre cei intraţi în politică (din 90 încoace), cum şi mulţi dintre cei care dau târcoale politicii (într-un domeniu sau altul) nu ar fi fost nimic fără ea. De aceea România este doldora de ”doctori”, impostori, ”universitari”, escroci, ”genii”, ”academicieni”, ”eroi”, analfabeţi, ”speciali”, ”specialişti”, ”analişti”, obedienţi, cumetri, veleitari, infractori, corupţi etc. Aşadar ”Politica e brăţară de aur”, ea te face ”special”, într-o ţară putredă -- altminteri nu eşti decât ”onorat” şi ”nobil”, adică desconsiderat şi anonim.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Coronavirus Noul
11.12.2020, 13:34:56

Scurt si concis! Vor trebui facute mari eforturi ca "bratara de aur", sa poata fi inlocuita, unde e cazul, cu bratari cu cheie, pentru ca sarcina procurorilor a fost ingreunata la maximum, in ultimii 4 ani.

+4 (4 voturi)
_ Alex
11.12.2020, 16:54:55

Cu toate ca o sa-mi iau iarasi sumedenie de minusuri, sau poate o sa fiu cenzurat de vajnicii aparatori ai "dreptatii" de la Adevarul... revin cu un comentariu: - luand in considerare modul in care voteaza poporul roman ne-educat, sau neinstruit, sau pe romaneste, modul in care voteaza taranii fara scoala din tara asta (adica, fiind dirijati de popa sau primar, cumparati cu zahar, ulei, faina, galeti, etc); - luand in considerare modul in care unii dintre cetatenii cu drept de vot aleg sa-si bata joc de acest drept (adica, sa puna stampila pe toate partidele, sa scrie cu pixul tot felul de chestii, etc.); - lund in considerare faptul ca la asa-zisa revolutie din 1989 au murit multi oameni tocmai pt acest drept... deci, luand in considerare sacrificiul lor, Consider ca trebuie modificata Constitutia Romaniei, astfel incat, dreptul de vot sa fie castigat, nu dobandit prin nastere. Rangul de cetatean, care iti asigura dreptul de vot, sa fie dobandit prin faptele in slujba comunitatii, nu prin nastere. Eu am acelasi drept de vot cu ala care sustinea ca este "cetatean liber", ca el s-a nascut dac si ca nu recunoaste nici un fel de autoritate.... sau cu ala care era matol la 10.00 dimineata si care spunea senin ca o sa-i spuna popa cu cine sa voteze...si multi altii... oare e normal?

-5 (7 voturi)
Marck
11.12.2020, 13:36:41

Da, știm astea de foarte mulți ani prietene. Știm ce impostură zace în Parlament, știm ce tâlhari se ascund sub faldurile imunității parlamentare, știm ce mafioți s-au cuibărit în fotoliile confortabile ale aceleiași instituții, știm ce legi strâmbe sau ciudate și-au croit "aleșii poporului" în folos propriu, știm lăcomia și neomenia care caracterizează imensa majoritare a lor. Și mai știm încă multe altele. Problema gravă este că nu am găsit metoda prin care să filtrăm onestitatea, competența, meritul, caracterul și profilul moral al celor care trebuie să conducă țara. Care e soluția? Asta vrem să aflăm!

-6 (14 voturi)
Sorin Ionascu
11.12.2020, 14:33:10

Pai problema e ca ei au "painea si cutitul" si ei croiesc legile astfel incat oricum ar fi sa iasa tot ei in avantaj. Din punctul meu de vedere ar trebui sa existe un parlament cu mai putini membri, unicameral, iar ei sa fie alesi uninominal, fie pe circumscriptii, fie la nivelul intregii tari. Practic, oamenii ar trebui sa voteze oameni, nu partide, mai ales ca si acum s-a vazut (cel mai bine la alegerile locale) ca acolo unde candidatii au convins au castigat, indiferent din ce partid faceau parte. Noua ne-a fost luata orice posibila parghie de control. Asa ca va fi foarte greu de schimbat un sistem care se autointretine. Iar romanii au revenit la moleseala proverbiala, care-i va face sa ramana pasivi inca vreo 20-30 de ani sau mai mult, pana cand se va aduna suficient material care sa faca mamaliga sa explodeze.

+2 (2 voturi)
Marck
11.12.2020, 15:08:53

Deci ajungem la esența lucrurilor: sistemul electoral defect și ascuns sub pulpana democrației. Acum, urmează partea grea a rezolvării. Cine și cum va reforma acest sistem nenorocit? Există voință suficientă în masa de alegători care să impună modificările de substanță ale acestui mecanism? Eu cred că da, dar această voință nu e polarizată de nici o forță politică.

-8 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările