Politică

articolul anterior articolul urmator

Politica-n familie: portalul „România Curată“ prezintă lista de „beizadele“, pregătite să intre în diplomaţie

20
8 Dec 2014 12:53:13
Autor: Iulia Marin
Pe listă se află rude ale politicienilor, dar şi nume din showbiz FOTO Eduard Enea
Pe listă se află rude ale politicienilor, dar şi nume din showbiz FOTO Eduard Enea

Lista de candidaţi la concursul de admitere în Corpul Diplomatic şi Consular al României, publicată de portalul„România Curată“, include rude ale politicienilor, dar şi alte personaje conectate la cercul Puterii. Printre candidaţi se numără şi fostul iubit al Oanei Zăvoranu.

Pe lista publicată de România Curată figurează  nume sonore din anturajul politicienilor, dar şi din familia acestora.

De pildă, Mihai Cristian Benga a fost asociat cu Dumitru Benga, reţinut în dosarul fraudelor bancare de 84 de milioane de euro alături de Ioan şi Vasile Creştin, de Marius Locic ŞI Vrânceanu Jenica Barbu.

Un alt candidat, Grigore Buda, este fratele liderului PDL Daniel Buda, dar şi cumnatul Procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, se arată în material.

Tudor Tim Ionescu, cunoscut drept Tudy, are o experienţă de stagiar la Parlamentul European, la cabinetul liberalului Cristian Buşoi, iar mai multe articole de presă au dezvăluit că ar fi şi finul lui Călin Popescu Tăriceanu, care ar fi fost coleg de facultate cu tatăl său.

Nu datorează, totuşi, celebritatea experienţei din PE, ci faptului că a devenit protagonistul unui clip viral pe Internet, în care îşi exprima sentimentele faţă de iubita sa, Oana Zăvoranu.

Alina Mănoiu, soţia lui Bogdan Mănoiu, consilier al lui Traian Băsescu, este şi ea pe listă. De asemenea, fiica ministrului Economiei, Constantin Niţă, aspiră la un post diplomatic, după ce a lucrat în MAE timp de un an, în perioada 2008-2009.

Pogea Ioan Alexandru, fiul lui Gheorghe Pogea, cunoscut drept un apropiat al lui Adriean Videanu, caer l-a promovat în diverse funcţii, a fost ataşat pentru energie la Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, iar în prezent se pregăteşte pentru concursul MAE.

Un nume mai puţin cunoscut este cel al lui Ion Vişoiu, fost consilier personal al lui Titus Corlăţean, până la finalul abrupt al mandatului ministerial. Soţia lui Vişoiu a ocupat, în Guvernul Ponta, funcţia de secretar general al Ministerului Justiţiei.

Benea Alexandra Laura, fiica fostului şef al Loteriei Române, a fost numită, la vârsta de 26 de ani, în funcţia de director al direcţiei de formare a Institutului Diplomatic Român, în mandatul lui Teodor Baconschi. În timp ce organiza cursuri la IDR, s-a înscris ea însăşi la concursul de care se ocupa şi  a “câştigat” un loc de cursantă. Benea şi-a mai încercat norocul cu un post la ICR, dar nu a reuşit să treacă examenele şi, recent, a dat admitere pentru un post de bibliiotecară la CCR.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

gogu58
8.12.2014, 13:24:03

Misto ! Hai sa vedem ce spune noul presedinte ca doar el se ocupa de politica externa.

+4 (4 voturi)
Alfa Omega
8.12.2014, 14:01:03

Deci asa se fac misculatile .... nu conteaza ce a invatat sau daca a facut ceva onorific , de exemplu este un sportiv de renume , cu un comportament exemplar care stie cel putin doua limbi de circulatie internationala la perfectie...ci conteaza ce rubedeni, ce relati si ce bani are sau cu cine este prieten intim tata sau fratele , matusa sau alt fel de rudenie religioasa , de ex ; nas , fin .. Asta este sigur coruptie sau nepotism in cel putin 50%din cazuri...! Din pacate noul presedinte nu poate analiza toate cazurile de asta trebuie sa se ocupe DNA sau alte instituti anticoruptie !

+5 (7 voturi)
gogu58
8.12.2014, 14:58:21

Eu as merge pe 80% daca nu si mai mult...

+6 (6 voturi)
Alfa Omega
8.12.2014, 16:15:38

De acord cu tine , Gogule , eu nu am vrut sa exagerez...!

+4 (4 voturi)
Paun Al
8.12.2014, 17:21:00

Ne tot dati exemple ,prin care tot confirmati ... ca sistemul in care traim este ...clientelar .

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările